.

Sunday, March 13, 2016

Moga Allah Sayang

Salam,

Dah lama kan tak berceloteh kat sini.. ada lagi ke yang sudi singgah blog ni?

ALHAMDULILLAH jika ada yang masih sudi membaca coretan² di blog ini.

Pernah tak terfikir kenapa susah sangat dalam mencari rezeki? Semua yang dilakukan serba tak kena.. mungkinkah ada kena mengena dengan dosa² di masa lampau atau terlalu banyak dosa² baru yang dibuat?

Walau apa pun punca masalah yang kita hadapi.. bertabahlah..cari jalan penyelesaian yang terbaik. Kita mungkin rasa kita yang paling susah hingga terlupa ada lagi insan yang lebih menderita dari kita.

Untuk akhirnya... jangan mudah berputus asa..terus bangkit menongkah dunia.

Moga Allah sayang. Amin...



Sent from my Samsung device

Saturday, February 06, 2016

Tak Kaya..

Usah cemburu,khianat & iri hati
Kerna kau tak tahu sukarnya hidup yg dijalani
Bukan simpati yg dicari
Hanya ingin dimengerti

Usah anggap kami seperti tiada harga diri
Seolah tidak wujud di dunia ini
Hanya mengemis dan menagih ihsan tak bertepi
Kami akan buktikan suatu hari nanti
Terus bangkit dari ujian yg getir ini
Membuka mata insan yg mengeji

Semat dan pahatkan di hati dan di minda
Agar jangan sesekali pernah terlupa
YA kami tak kaya..tp kami bhgia..


Sent from my Samsung device

Thursday, January 28, 2016

Jangan Marah Saya

Salam...

Hai semua follower..err ada lg ke yg follow blog nie? JANGAN MARAH SAYA ya..koz dah lama tak update blog.. sekarang buzy dgn FB,IG dan lain2 sampai tak dan dah nak menaip kat blog...

Tapi dengan blog nielah saya bermula kenal dengan dunia luar...ehh silap..kenal dunia maya... oklah cuba untuk bercerita setelah sekian lama menyepi...at least satu post utk 1 hari..ohhh bjayakah...

Kalau perasan start dari penghujung tahun 2012 saya dah slow bercerita kat blog nie kan.. kekangan waktu dengan aktiviti seharian membataskan saya untuk bercerita lebih panjang di sini.. tapi saya ada masa berjam2 untuk "CANDY CRUSH" haha..korang lagi terror kan.. saya baru je level 1382... jauh lagi perjalanan nie...

Untuk yang suka shopping meh tengok IG saya.. jangan lupa FOLLOW sekali ya..ok jumpa lagi nanti di next entry...

salam... 



Sent from my Samsung device