.

Tuesday, February 24, 2009

laptop & aku

waa..dah byk kali nk post kat blog ni asyik x blh aje. skrg ni hujan dah la ngn petir dan kilat..ouuh takutnye..blh ke buka laptop time cmni ye?ntah la..tp dah lm jgk x hujan..so ok ler hujan2 ni cume skrg ni rs takut sgt2...huhu..citer psl laptop..ri tu laptop ni jatuh..ingat xde ape2 yg rosak la..then, wat assg koz selasa nnti nk kena anta byk jgk ni..dah plk rumet bg dvd..konon2nye nk tgk pastu br la perasan dvd player kat laptop ni x detect..uwaa...nmpknye kn anta repair lg la ni...dah 3 kali dah anta repair huhu..okler nk off laptop risau plk kn smbar petir..adios...


oh ya x lupa gak hepi buzzday to my hensem bro..bday dia 24 February...semoga > bjaya di masa akan dtg...




Saturday, February 14, 2009

Valentine Day

HARI VALENTINE mengikut sjrh dtg dri zaman pemerintah ratu isabella di sepanyol....
perkataan VALENTINE diambil sempena nama pederi besar kristian Saint Valentine,
beliau amat disayangi oleh ratu isabella dan juga rakyat jelata kerana beliau berjaya menumpaskan kerajaan islam di cordava,sepanyol pada 14 feb(tarikh hari valentine) 270 masihi.
kejayaan beliau begitu bermakna bagi ratu isabella olh itu, 14 feb disambut setiap thun bagi merayakan kemenangan tersebut dengan menamakan hari valentine..
oleh itu,jikalau anda(umat islam) menyambut hari VALENTINE sama seperti anda gembira dengan menumpasan kerajaan islam di cordava..

HANYA ALLAH SAHAJA YG LAYAK DISEMBAH...Oleh itu HARAM BG UMAT ISLAM MENYAMBUT HARI VALENTINE....


Mencari Cinta

ingat ri ni nk g forum mencari cinta..tp ada mslh yg x dpt dielakkan so x pegi la...
xpelah klu ada lg aktiviti yg best cmni blh la pegi..

Lirik Lagu Aiman - Dusta Berkalang



Dusta Berkalang
Album :
Munsyid : Aiman AN
http://liriknasyid.com


Semua yg nista
Semua yg dusta
Tidak kan bertahan
Tidak kan tersimpan

Jadi debu berhamburan
Menjadi mangsanya
Permainan mayapada
Begitu al-kisahnya

Kanan kiri berkalang
Pantas cari lindungan
Usah rebah hati

Manis racun dunia
Ramai insan tertawan
Rawan tersiksa

Ranumnya sang bulan
Merdunya seri bayu
Hanyalah puraan
Di alam khayalan

Dlm ombak hidup
Kita yg layari
Jgn kau tenggelam

Di arus masa
Harus kau kemudi
Pulang ke hakiki



Thursday, February 05, 2009

Lirik Lagu Albi Nadak




Amal Hijazi




Leek, ana milk leek
ta'ala arrab dommeni, makhtag
eleek, o rokhi feek
ya hob 'omr ana 'omri kollo hakhyesho leek

hawak howa el khaya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi monaah
agmal malak, yekoon ma'ah

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa khaneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah ba'd esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashana 'ineek
wa 'omri fadak

Eh, akhtag le eh
law konti ganby ma'aya daiman kolly eh
ya dana min zaman
makhtag le alb yehess beya o ahess beek

hawak howa el haya,
wenta elly ana, ba'ashek hawa
kan albi mona
agmal malak, yekoon ma'a

yah albi nadak wetmannak teb enta wayaya
yah bad esneen shok wa haneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

yah albi nadak wetmanak teb enta wayaya
yah ba'd esneen, ba'd elsneen alak eek hena ma'aya
yah dommeni leek, danta habibi hayaty leek
we ha'eesh 'omri 'ashan 'ineek
wa 'omri fadak

Translated into Bahasa Melayu

Albi Nadak by Fares

Hanya padamu...
Diri ini hanya milikmu
Datanglah dekat
Air mataku mengalir
Mengharapkan mu

Hanya padamu...
Dan jiwaku padamu
Wahai kasihku usia kita,usiaku
Seluruh hidupku untukmu

Cintamu adalah hayatku
Dirimu buat kita bercinta sebenar2 cinta
Hatiku disini, keindahanmu millikku
Jadi bersatu

Hatiku memanggil
Harapkan engkau sentiasa kekal
Hanya dirimu
Selepas bertahun lihatlah sayang
Kita berjumpa di sini dan bersama
Airmataku mengalir keranamu
Engkaulah kekasih, hidupku hanya untukmu
Seluruh hidupku, usiaku..
Kerna matamu, aku serahkan segalanya

Apa yang daku harapkan
Indahnya kau disisi bersamaku selamanya
Katakanlah kepadaku..
Diri ini..sekian lama mengharapkan
Hati ini, perasaan ini
Bersama hati dan perasaanmu



Monday, February 02, 2009

Makna di sebalik awalan nama

A – mengambarkan seseorg itu bijak

B – bpengaruh ke atas diri org lain dan mengutamakan material

C – mudah terikut2 tp jujur dlm pershbtn

D – wah! Minah gugp rupanya kamu ni yek.

E – jgn tak tahu, kamu sebenarnya seorg yg suka cari pasal dgn org!

F – tidak dinafikan lg, kamu pandai berdikari dan tidak suka bgantung pd org lain.

G – seorg yg rajin dan bekerja keras utk hidup.

H – mengutamakan keceriaan dan kegembiraan dlm hidup

I – stiasa perlukan perhatian drpd org lain

J – tidak sukar berurusan dgn kamu ni sempoi sj.

K – kamu ni jenis yg lembut hati dan tidak suka simpan dendam

L – sering menarik perhatian org yg berlainan jantina

M – agak kaku tp mampu menjadi ketua yg baik

N – sanggup menghadapi apa jua rintangan dlm mengejar impian dan cita2

O – suka menyendiri

Q – x suka dedahkan diri kepada org lain dan lebih suka hidup misteri

R – seperti awalan nm G

S – bpendirian kukuh dan bsemangat

T – romantis orgnya

U – kamu seorg yg pendiam dan agak sukar berkomunikasi dgn kamu

V – kadangkala sikapnya sering di slh anggap

W – agak lambat bertindak tp ttp akan lakukannya

X – sabar, teliti dan tekun

Y – pintar dan mampu mempengaruhi org lain

Z – sukar utk dinilai dan diduga perlakuannya