.

Thursday, December 31, 2009

Happy New Year

Dalam beberapa jam je lagi kita akan menuju ke tahun hdpn..hehe thn 2010 la..so t’fikir plk sy..adakah segala impian thn 2009 semuanyer tcapai?? Ada ke lg belum dicapai..tp rsnyer byk yg x tcapai kut…so semoga thn baru 2010 ini akan mberikan sinar baru utkku..apa yg lebih penting semoga segala impian tu akan mjadi kenyataan. InsyaAllah..Masih Berharap…thn baru dlm islam pun dah mcecah 14 hari hari ini…so mgkin byk yg perlu dilaksanakan..just wait & see what happen this year..

Okler x nk mbebel byk…to all in this world I...


◊¯''•.¸ (¯''•.¸ *♥♥♥* ¸.•''¯) ¸.•' '¯) ˜”*°•.˜”*°•. ˜”*°•♥•°*”˜ .•°*”˜.•°*”˜ *♥* WISHING YOU A HAPPY NEW YEAR *♥* .•°*”˜.•°*”˜.•°*”˜•♥•˜”*°•.˜”*°•.˜”*°•. (_¸.•'' (_¸.•'' *♥♥♥* ''•.¸_) ''•.¸_)



Kenapa Aku Diuji...

Hehe mari menulis lg…eh silap menaip lps lik exam 3p ri tu sbnrnye ada mende yg ingin diceritakan..tp dh giler nk lik kg pnya psl so x smpt la jari-jemari I nie menari2 di dada papan kekunci..muahaha, fes ting yg sy nk citer kat belog nie..oh ya belog I nie kira dah jd cam my 3rd diary la..ok berbalik pd citer yg nk diceritakan td tu…Alhamdulillah exam 3P ri tu pass dgn jaya & cemerlangnyer dgn mdpt mrkh 97% drpd 100%..huhu slh 1 soklan, sdh sket koz x dpt 100% tp hepi byk koz lulus, tu yg plg penting…


Abis jer exam smpai2 umh sewa trs packing2. ala kdr, then dgn sepantas chya…g FTMK lik..tumpang org, dia nk lik KL…so smpai jgk la ke KL..smpt plk tu m’yogo’kan diri..amende pelik sgt bunyinyer tu haha..okler smpt la sy & si dia g SOGO mkn je pun lps tu trs g Pudu plk nk kejar bas kul 4 kut klu x silap…ke 3 ntah haish pelupa btl la I nie skrg…


Sungguh hepi rsnye nk lik kg koz soknyer 1 Muharram 1431H adalah ulangtahun kelahiranku yg ke dot..dot…haha, sape tau senyap2 jelah ye..yg pasti sy bkn semakin muda anda & korg2 pun sm jgk so jgn la nk perasan muda, sbb makin lama kt makin tua..xde sorg pun kat dunia ni yg makin lama makin muda tol x?

Turun je dr bas hujan selebat2nyer..so I was stuck in the road..so i can’t across to my home…amende nie..aku yg taip aku yg x fhm..dah la slh tatabahasa plk tu ish2..kat mn la belaja English dulu nie…:p..dipendekkn citer trn je dr bas hujan mmg tlalu lebat, disbbkn kelebatn yg melampau tu x dpt la nk melintas jln..yelah jln dpn umh tu dah la besor…rs cam kn wat larian 100 meter baru smpai…smpaikan Daddy I yg tggu kat dpn mbawakan payung sakti tu pun x dpt nk melintas jln…last2 tggu jelah smpai kenderaan yg bsimpang siur tu bkurangan..then apa lg pecut la, dah mcm kambing takut hujan plk…haish malu tol I…


Smpai umh trs mndi mn x nyer dah rupa mcm org jatuh parit, xde pkataan yg sesuai utk mgambarkn keadaan di ms tu…msk je dlm umh sy soh adik yg bongsu tu amik lagu kat hp…then dia kt hp tu x on pun..so sy pun soh la dia on tu pun susah..mgkin jgk abis bateri sbbnyer ms dlm bas tu pun bateri dah low…then dia kata x leh gak..upe2nyer hp tu masuk air..uwaa….dgn beg2 pun btakung air dlm tu…nie sm slh org 3P arggghhh menci2…sape soh wat beg x kalis air…diorg gak yg slh hik2…xpelah dah nasib nk wat cmne..sekalipun letak dlm suar jeans yg dipakai ri tu confirm bsh jgk…ms hari ke3 hp tu blh on but now..lgsg xde ape2 effect dah waa cedih2…


Hebat sungguh aku diuji…mn x nyer, aku ingat lg ms sem 3 laptop aku rosak klu x silap dlm akhir sem jgk la…then awal sem 5 hard-disk plk rosak..melayang duit RM250 beli hdd PC nie…crdt tu imemdy sbb bg pinjam PC…lps tu akhir sem nie plk henpon rosak..waa..waa…waa…mcm peribahasa sudah jatuh ditimpa tgga pastu tkena najis ayam..yekkk…sungguh sadis kisah ini…ape2 pun Allah mguji hamba-Nya mgikut kemampuan hamba tsebut…so mgkin semua ini msh mampu utk dihadapi…jd HADAPILAH DGN SENYUMAN….


Akhirnya aku jatuh cinta jua…

Wah2 sesapa yg bc tajuk tu confirm ttnya2 ngn sape I jatuh cinta nie kn…untuk pgetahuan sume sy dah jatuh cinta ngn Edward Cullen…ms wat course 3p ri tu br la sy bkesempatan utk menonton citer Twilight muahaha..pnya lm peram dlm external..agak2 klu mknn la mau dah bkulat2…bucuk2 yerk…org lain dah lyn new moon sy plk br thegeh2 nk tgk Twilight ketinggalan zaman btl la..hehe..tp utk sume peminat Edward tu..alu2kn la kehadiran sy utk sm2 jatuh cinta :p (ayat x leh blah…)okler jap2 g klu ada ms sy akn bcerita lg..sbnrnyer byk yg ingin diceritakan..cm kkrgn ms utk menaip..xpe sbr yer…


Wednesday, December 30, 2009

Belog..belog..oh belog..

Hehe apa kabo semua? X lm lg thn baru akn mjelang..tggl 2 ri jer lg..so belog ini pun akan mgalami perubahan drastic chewah..

1.kata ganti nm aku akan ditukarkan kepada SAYA.... sj jer tu, nmpk mcm sopan la sket kut hehe…
2.sy akan mbuat banner sdiri…amende banner tu?? Btl ke banner nm mende tu?? Pendek kata gmbr kat atas nie la…msh dlm proses mendesign lg…lom siap huhu…InsyaAllah akan cuba disiapkan sblm tarikh 01.01.2010 bersamaan 15 Muharram 1431H….
3.sy akan selalu menghapdet belog ini…nntikan…..
4.plg penting sy akan cb mdptkan follower utk belog ini..so xde la sunyi dr komen2 kn..heh2

Sekian dulu utk kali nie….adios…

Wednesday, December 16, 2009

3P ohh 3P...

Today is a 2nd last day 4 3P..ecece speaking London plk..okler x kisah ler btl ke x aku speaking nie..yg pasti aku nk speaking gak..

Ok mcm aku bgtau td nie 2nd last day aku utk 3P nie..ri nie dlm Makmal Media Interaktif ( MMI ) msh spt hari2 yg sblmnye..jika xde presentation maka aktiviti kitorg ialah mbuat aktiviti melayan diri sdiri yg tgh kebosanan..muahaha…

Sok exam Dreamweaver CS4, hari yg bakal menentukan sm ada aku bkl diiktiraf sbg seorg pelajar yg layak mdapat sijil dreamweaver tu ataupun tidak..setinggi2 doa aku panjatkan ke hadrat Ilahi agar mpermudahkan jln bg aku sok..& mberikan aku ketenangan semaksima mgkin utk mjawab sume soklan2 dgn tepat & jayanye..Amin..korg2 pun doa jgk la utk aku sekali ye..tu pun klu ada yg bc blog nie..

Dgn blarinye waktu mhampiri hari Khamis (esok ler tu)..so bmakna semakin hampirler hari utk aku nk balik kg..yesss…lik kg hoho..rindu kat sume, mak abah, & adik2…esc : my little sister..ape2 pun sume2 kita syg..

Ha..biler hari nk balik makin dkt nie mula la aku t’pk biler aku nk jmpa dgn si dia..sape si dia?...si dia tu adalah supervisor PSM aku..sblm cuti ri tu aku ada ckp kat dia nk jmpa ms aku mgikuti kursus 3P nie..tp smpai dah nk abis 3P nie aku still x jmpa2 ngn dia lg..sgt2 bz la ngn 3P chewah bz ler plk..td aku kata bosan..n selalu wat xtvt melayan diri sdiri..nie dah bz plk..mmg penipu beso la ish2…xpelah lik cuti nnti la jmpa blh? Hehe…

Ok…skrg ape yg penting adalah kerjasama..eh silap2 skrg nie aku sdg bz mbaca note yg diberikan oleh Mr. Wilson Partogi utk exam sok..eh silap lg bkn notes tp contoh soklan..hrp2 ape yg ada kat dlm tu..akan kuar esok..doa la byk2 ye wahai sume geng dreamweaver CS4..

Okler dah pjg sgt menaip nie..sbnrnyer skrg nie dah time rehat pun..hmm nk wat pe ye? Nk dok kat sini ke nk lik??lalala~~~


Sunday, December 13, 2009

UntukMu Wanita

JANGAN BUAT SEMUA INI

1. Terlalu lama berdiri - merosakkan tulang. Urat - urat sekitar kaki menjadi kembang. Liang vagina sentiasa basah.

2. Terlalu lama duduk - merosakkan lipatan daging. Akan mudah dihinggapi penyakit tua. Tubuh badan menjadi kendur.

3. Terlalu lama berjalan - merosakkan urat. Dalam pada itu haid akan menjadi tidak teratur dan tidak menentu masanya.

4. Terlalu lama melihat - merosakkan darah. Darah haid menjadi lebih kotor dari kebiasaannya.

5. Terlalu banyak tidur - merosakkan tenaga. Menjadi pemalas. Jauh jodoh. Selalu berangan-angan. Urat - urat disekitar rahim menjadi tidak kuat. Mudah dijangkiti kemandulan.

6. Terlalu riang/gembira - merosakkan usus. Mudah dijangkiti keputihan pada liang vagina.

7. Terlalu kerap marah - merosakkan hati. Cepat kelihatan tua.

8. Terlalu banyak berfikir - merosakkan limpa. Kulit muka cepat berkedut. Haid tidak menentu & dalam waktu tidur kerap mengalami sentakan kaki atau tangan. Kesihatan rahim sekitarnya mudah terjejas.

9. Terlalu banyak bersedih - merosakkan jantung.

10. Terlalu merana - merosakkan paru-paru.

11. Terlalu takut - merosakkan ginjal. Apabila fungsi ginjal terjejas, boleh mengakibatkan gejala kencing manis dan lemah jantung.

12. Terlalu kerap terkejut - merosakkan pundi hempedu. Gejala pening kepala kerap dialami. Haid menjadi tidak menentu dan pendarahan yang terkadang terlebih.

13. Terlalu banyak makan - merosakkan pencernaan. Mudah mengalami keletihan, malas dan selalu mengantuk. Liang vagina kurang bersih (semakin banyak 'ragam' lauk/makanan yang dimakan, semakin terjejas kesihatan dan kebersihan liang vagina)

14. Terlalu banyak minum minuman berais - merosakkan otot & lambung. Badan dan payudara menjadi lembik. Berat badan meningkat. Mudah diserang penyakit & tidak kelihatan awet muda

15. Terlalu banyak masa lapang - merosakkan fikiran. Kelapangan masa yang terlalu banyak menimbulkan berbagai khayalan dan menimbulkan berbagai penyakit jiwa, kecuali masa lapang diisi dgn aktiviti hidup yg positif ..

Wallahu'alam...