.

Thursday, December 31, 2009

Kenapa Aku Diuji...

Hehe mari menulis lg…eh silap menaip lps lik exam 3p ri tu sbnrnye ada mende yg ingin diceritakan..tp dh giler nk lik kg pnya psl so x smpt la jari-jemari I nie menari2 di dada papan kekunci..muahaha, fes ting yg sy nk citer kat belog nie..oh ya belog I nie kira dah jd cam my 3rd diary la..ok berbalik pd citer yg nk diceritakan td tu…Alhamdulillah exam 3P ri tu pass dgn jaya & cemerlangnyer dgn mdpt mrkh 97% drpd 100%..huhu slh 1 soklan, sdh sket koz x dpt 100% tp hepi byk koz lulus, tu yg plg penting…


Abis jer exam smpai2 umh sewa trs packing2. ala kdr, then dgn sepantas chya…g FTMK lik..tumpang org, dia nk lik KL…so smpai jgk la ke KL..smpt plk tu m’yogo’kan diri..amende pelik sgt bunyinyer tu haha..okler smpt la sy & si dia g SOGO mkn je pun lps tu trs g Pudu plk nk kejar bas kul 4 kut klu x silap…ke 3 ntah haish pelupa btl la I nie skrg…


Sungguh hepi rsnye nk lik kg koz soknyer 1 Muharram 1431H adalah ulangtahun kelahiranku yg ke dot..dot…haha, sape tau senyap2 jelah ye..yg pasti sy bkn semakin muda anda & korg2 pun sm jgk so jgn la nk perasan muda, sbb makin lama kt makin tua..xde sorg pun kat dunia ni yg makin lama makin muda tol x?

Turun je dr bas hujan selebat2nyer..so I was stuck in the road..so i can’t across to my home…amende nie..aku yg taip aku yg x fhm..dah la slh tatabahasa plk tu ish2..kat mn la belaja English dulu nie…:p..dipendekkn citer trn je dr bas hujan mmg tlalu lebat, disbbkn kelebatn yg melampau tu x dpt la nk melintas jln..yelah jln dpn umh tu dah la besor…rs cam kn wat larian 100 meter baru smpai…smpaikan Daddy I yg tggu kat dpn mbawakan payung sakti tu pun x dpt nk melintas jln…last2 tggu jelah smpai kenderaan yg bsimpang siur tu bkurangan..then apa lg pecut la, dah mcm kambing takut hujan plk…haish malu tol I…


Smpai umh trs mndi mn x nyer dah rupa mcm org jatuh parit, xde pkataan yg sesuai utk mgambarkn keadaan di ms tu…msk je dlm umh sy soh adik yg bongsu tu amik lagu kat hp…then dia kt hp tu x on pun..so sy pun soh la dia on tu pun susah..mgkin jgk abis bateri sbbnyer ms dlm bas tu pun bateri dah low…then dia kata x leh gak..upe2nyer hp tu masuk air..uwaa….dgn beg2 pun btakung air dlm tu…nie sm slh org 3P arggghhh menci2…sape soh wat beg x kalis air…diorg gak yg slh hik2…xpelah dah nasib nk wat cmne..sekalipun letak dlm suar jeans yg dipakai ri tu confirm bsh jgk…ms hari ke3 hp tu blh on but now..lgsg xde ape2 effect dah waa cedih2…


Hebat sungguh aku diuji…mn x nyer, aku ingat lg ms sem 3 laptop aku rosak klu x silap dlm akhir sem jgk la…then awal sem 5 hard-disk plk rosak..melayang duit RM250 beli hdd PC nie…crdt tu imemdy sbb bg pinjam PC…lps tu akhir sem nie plk henpon rosak..waa..waa…waa…mcm peribahasa sudah jatuh ditimpa tgga pastu tkena najis ayam..yekkk…sungguh sadis kisah ini…ape2 pun Allah mguji hamba-Nya mgikut kemampuan hamba tsebut…so mgkin semua ini msh mampu utk dihadapi…jd HADAPILAH DGN SENYUMAN….


0 kesan degil: