.

Saturday, February 27, 2010

aduhai PSM....

PSM...PSM...kenapa la susah sgt ngn PSM nie..
waktu skrg kul 6.07 pg & aku still belum tido lg...
kerana PSM aku x leh men game FB yg aku suke..
(barn buddy, farmville, petsociety, coutry story, farmtown, cafeworld..huhu)

rehat2..sume kn rehat...ha lg 1 game nie pun best gak Bejeweled Blitz
best sbb mguji kepantasan kita btindak dlm mbuat kptsn...
aiyoo klu main lg game nie mau x bgerak PSM aku nie..
dh ler aku x berapa ngam ngn SV tu hmm...sabar jelah bkn ini yg aku minta tjadi


1 lg mslh aku klu dah wat PSM x wat mende lain dah smpai mkn pun lupa..
mandi pun pantas tp still wangi...
yg wajib tu msti la buat...
yg sunat2 tu abis dah ketinggalan..
aduhai2..x leh jd nie
susah cmne sekali pun aku msti buat ibadah2 sunat tu..
mende tu la sbnrnyer yg mbantu aku utk > tenang mhadapi sume dugaan hidup ini
insyaAllah..cb btindak mgikut perancangan..

PSM..PSM...

ada yg kata
PSM nie projek sakit mental...
ada yg kata
projek separuh mati..projek setengah mati pun ada gak..
la nie ada plk yg kata
pening smpai mati...

mati akal xpe la lagi..
klu
pening smpai meninggal..
mmg kes naya tu...

apa yg aku hrpkn semoga sume bjalan dgn lancar...
aku tgh memikul harapan yg besar...

doakan aku berjaya...Amin...

siap ditaip pd pukul 6.28...
*oh ya...psm nie klu setakat interface je cntik xde gn jgk..tp aku suke cantik2..
(agk2 kategori cantik ke interface utk psm aku ni? nk tau tgguuuu......)
yg penting sistem boleh jln (baca dgn intonasi yg btl ya :p )

Tuesday, February 23, 2010

aku yg t'jiwang...



dulu aku suke sgt dgr lagu nie...aku letak lirik lagu jelah ekk..sbb page aku nie dah ada radio on9 hehe :p

Flora Cinta

Benarkah ini ujian lagi
Beombak cuma rasa gundah
Dari sanubari

Tidak percaya pada sengketa
Bisa merubah perjalanan
Yang baru bermula

Biarkan... mendung berarak lesu
Rintik menjadi rindu padamu

( korus )
Setelah hujan pun berhenti
Flora cintaku pun bersemi
Menjadi pepohon tegak merimbun
Bayang kasihmu oh !...

Sempadan cinta pun terbuka
Flora cintaku pun berbunga
Menjadi haruman wangian cinta
Selama-lama...

Andai ada jodoh kita
Tak akan ke mana-mana
Pastikan sempurna harapan bersama

Sempadan kasih bertemu sudah
Takkan merubah perjalanan yang baru bermula
Biarkan mendung berarak lesu
Rintik menjadi rindu padamu ( 2X )


Monday, February 22, 2010

Aku menaip lagi...

Haishhh ri nie pe plk ntah yg aku nk merepekkn...xde ape pun sbnrnyer just nk ucap thx...arigato gozaimaz sbb ri nie GYK belanja kitorg mkn cekelat...& thx gak koz mbantu sedikit sbyk dlm Projek Sakit Mental ku utk sem ini...ape2 pun still byk lg yg lom siap..smpai kn aku rs mood aku dah berada di thp sifar..lgpun ri ni x sihat huhu...sume pyataan kn ada bukti kan so aku mmg suke letak gmbr2 bukti kejadian hik hik :p

cekekat ini yg GYK bg, toblerone tu dah penyek...sbb cair hehe

surat mc dr klinik UTeM
(mcm biasa la pkara2 yg leh mgundang pencabulan hak keperibadian kn la rahsia kn :p
)

# soklan yg aku sdiri x tau nk jwb bile ada dak kls aku yg non-muslim tnya ri Jumaat ni cuti kn? bday sape ye?...ape kata sape yg bijak pndai tolong jwb....



Saturday, February 20, 2010

aku mrh nieee....

aku mls nk gn kata gnti sy dah tlalu formal utk org2 yg krg ajar...
aku nk menaip jap lg pjg lebar...tungggggggggggguuuuuuuuuu.....

fes sekali nk ckp UNDI! UNDI! UNDI! undi no 96

ni poster aku utk ptndingan top 100 wanita nie

ish2...kn aku ada ckp nk citer pjg2..tp x smpt la nk taip pjg2 so taip secara b'peringkat la ye...

ok nk citer nie..pd 20.02.2010 ri nie la kn...waktu utk aku lik ke melaka...kuar kul 10pg..lom smpt smpai tmpt tggu bas tu..nmpk bas la plk..so tkejar2 la bas tu...abh yg bw moto laju mn la pun klu abh yg bw...tp klu adik aku yg bw..mau jantung ttgl kat blkg..so > baik la abh yg bw...akhirnye dpt jgk mgejar bas tu..so naik la bas itu...wah x sgka dah maju upenyer bas kat kg aku nie..maklumlah dah lm giler aku x naik bas ke kuala selangor..sbb selalu adik aku anta smpai KS...tgk jelah gmbar tiket yg aku upload nie..hensem giler kn..
pandangan dpn tiket

pandangan blkg tiket hik hik... :p

sbb aku tpaksa lik melaka awl pg so aku x dpt la nk kduri kawin member sekolah rendah aku yg blagsung pd ri nie jgk 20.02.2010..nk wat cmne huhu..sorri yer imi..InsyaAllah nnti aku pos hadiah..aci x? men pos hadiah je hehe....nie ha kad jemputannyer...

pndgn luar kad

pdgn dlm kad

UCAPAN KHAS UTK PSGN PGANTIN :
SEMOGA BHGIA SELAMANYE
...
Amin....

ok smbg citer lg, dlm kul 1.30 smpai KL pastu aku trn kat SOGO sbb someONE tgh tggu kat situ..tp aku bkn je jmpa someONE but someTWo hik2..ada2 jelah, pastu dpt nie..bestnyer :-) Thx sesgt..(alamak x ckp tima kasih pun ri tu)

sentini tu hehe

ic x leh blah cantik btl :)


smbg lg pjlnn..smpai la kat kjg..aku smpt lg layan citer hindustan kat tv3..best gak, dlm kul 3 kut > krg la..g KTM kajang...then naik tren smpai ke seremban...oh ya ada kisah yg jd dlm pjlnn antara SOGO & KAJANG...nnti aku citer ye, ngntuk plk dah...yes I will continue, tggu hehe....

smbg lg hehe, sbr jelah sbb citer nie mmg pjg...ok smbg citer psl kejadian yg blaku antara pjlnn dr SOGO ke Kajang...citer nyer ialah psl mende nie...


ye psl kad touch n go...mslh nyer ialah tetiba plk kad ini tidak sah..hoho...mgkin sbb dah lm giler kad ini x digunakan tu yg dia dah mati & tidak sah..ye la rsnyer ada la dlm 3 tahun x digunakan sejak aku msk UTeM nie..kad nie dulu aku gn ms aku jd Management Trainee kat Golden Hope Plantation Bhd...time tu aku g n lik opis nek tren bila gn kad nie sng la sket pnts x perlu nk Q pjg2 semata2 nk beli tiket tren..sape2 yg pernah dok KL..fhm la cmne keadaan di waktu time org pegi & balik keje..bkn mcm ayam pulang ptg dah..xde kata yg dpt mdefinisikan keadaan tu giler la..muahaha... ok abis citer psl tu..

then pjlnn diteruskan la smpai ke seremban...smpai2 je seremban nie...dah x mcm dulu dah upenyer stesyen bas dah kat tmpat lain..ada terminal 1 ngn terminal 2...terminal 1 utk kwsn2 yg ada dlm n9 nie..& terminal 2 utk luar dr n9..(klu slh tlg btlkn ye)...gmbr kat bhgian luar x dpt nk amik plk..sbb aku tlalu mgantuk asal naik bas je tido...dr umh ke KS pun aku smpt lg tido pdhal pjlnn dr umh ke KS tu ada la dlm 1 jam...


gmbr kat 1st Floor Terminal 2

pastu tggu bas pnya la lm..pdhal tiket kul 6.15 so aku pun g la kat kaunter bas trans tu...org kaunter tu kata xde bas kul 6.15 yg ada 6.30 ish pelik btl aku..sistem dorg silap kut huhu...

akhirnye smpai jgk aku ke rumah dlm kul 9 mlm, sblm smpai umh g mkn nasi grg ayam percik lapo + ngntuk giler smpai rs leh mkn smbil tido :p... smpai2 je umah aku dpt cenderahati..(zura ngn ira pun dah lik upenye) zura yg bg cenderahati sempena kakak dia kawin ape yg aku dpt nie ha tarra...

nie dia agak2 ape yg ada kat dlm nyer ye? jom kita intai..

nie ada kat dlm nyer hehe...comey tol :)

- thx ekk zura -

okler tu jelah kisah hari ini 20.02.2010 lps solat men pesbuk jap pastu ZzZzZzZzZzZzzzz........

p/s : sampai hati aku tlupa cakap sesuatu..hepi ulangbulan yg ke ntah la x tau..(dia x ucap..aku pun x ucap la)



Sunday, February 07, 2010

TOP 100 WANITA FB BEN ASHAARI


INI BUKAN PERTANDINGAN MENCARI SAPA PALING CUN TETAPI KREATIVITI DAN KEBIJAKASAAN TUTUR KATA...

Hadiah ? Paling best n paling menarik !!! Anda akan dapat ramai kawan dalam ni FB ni...memandangkan dalam FB aku ada lebih 5000 org dan lebih 4000 adalah wanita..er....4900 orang...haaa...Secara tidak langsung , semua akan mengenali peserta peserta..Ini bukanlah untuk tujuan mencari publisti murahan..tapi sekadar merapatkan lagi silatuhrahhim..takkan semuanya berkenaan ngan hadiah kan..lain lah kalau ada sponsor...

Syarat pertandingan ini ? Terbuka untuk semua KEPADA SEMUA yang memiliki acc FB !! ..

"Bagaimana pertandingan ini dijalankan ? "
Boleh rujuk group TOP 100 WANITA FB BEN ASHAARI di FACEBOOK

Yang menariknya , penglibatan orang luar adalah dari segi undian ( berdasarkan pada jawapan-jawapan yang diberikan peserta ) dan juga boleh memberi soalan....soalan soalan hendaklah di mailkan pada aku ....hehehe..

Soalan akan diberikan seminggu sekali. Peserta mempunyai tempoh masa seminggu juga untuk menjawab soalan yang diberikan.

Setiap jawapan yang dijawap hendaklah dimailkan semula kepada BEN ASHAARI menerusi group TOP 100 WANITA FB BEN ASHAARI yang telah disertai oleh peserta peserta .

Undian dibuka setelah tempoh penghantaran soalan tamat. Undian terbuka..Tiada had. Undilah seberapa banyak yang anda inginkan. Tetapi kepada yang mementingkan kualiti , digalakkan membaca terlebih dahulu jawapan peserta dan seterusnya membuat undian..

Keputusan di tangan pembaca !

Hadiah ? InsyaAllah...tidak dijanjikan . Jika ada , akan diumumkan..

Sebarang pertanyaan , bolehlah dibuat di group TOP 100 WANITA FB BEN ASHAARI.

................................................................................................................................................
korg kn undi sila klik sini

ingat kod sy 96 okies


Feelhoney - Kisah cinta...



Ha...kisah cinta sape plk nie?? kisah cinta sy la muahaha..xdelah, kdg2 terasa sopan plk bile mbhsakan diri sy nie..tp hakikatnye & realitinye mmg gn sy pun...ape2 pun tgk keadaan la jgk, klu org tu smbg gn kau & aku, secara otomatiknyer guna aku la..klu dia gn lu & wa...sy pun gn lu & wa jgk la kott...x pernah plk jd sebrutal itu...

PSM oh PSM...
citer psl PSM plk...br start engine PSM nie..pttnye dah lm kn start..tp sy still rehat2 - cuti2 malaysia lm sgt...nie pun sdg brehat jgk..siap menghapdet blog lg nie...

Oh ya...Hepi Bday utk my little sister baru patbelas taun... belajo rajin2 ye adikku syg...jejakkn kakimu ke menara kuala lumpur...eh silap menara taming sari ke?? bukan2 menara gading gajah... & semoga kejayaan stiasa mgiringi setiap langkah pjlnn mu...

Okler smbg lik psl kisah cinta ku td...nielah dia sbnrnyer...




Dulu kau berdiri bersamaku
dan saling mengukir janji
bahwa kau kan selalu ada disini
susah senangku bersama kau tempuhi
ku hargai

kini kau dimana
meninggalkan ku sendiri tak berdaya
pesanmu padaku janganlah berduka
jangan menangisimu bila kau tiada
ku mencuba..

air mata pun jatuh ke pipi
mengingkari janji yang ku beri
kisah cinta sahabat sejati
tak berakhir bila engkau pergi
sahabatku kau kan kurindui
kerna kau takkan kembali

walau kau disana
namun doaku kan selalu bersama
maaf kernaku tak pernah tuk berkata
bahwa kaulah teman yang paling sempurna
yang ku ada..


Thursday, February 04, 2010

Kenali Diri Anda

& diri sy adalah No 7..peberet number nie...meh tgk description nyer...

Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan... pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.


Monday, February 01, 2010

Sape agaknyer??

Dh lm dah sy nk post entry nie..tp xde ms plk nk taip...so pg nie sy cuba la meluangkan ms kejap utk menaip sepatah dua kata...

28 Januari 2010 ri tu tlh diadakan pilihanraya kampus utk melantik MPP baru...sy yg sblm nie x prnh pun mgundi (sbb thn lps dok umh tido buruk perangai btl)...so x tau la sm ada thn nie sm jgk ke dgn thn2 sblmnyer ataupun x...pastu ngn perasaan yg penuh excited tu..sy pun g bbaris utk mdaftar..nk dftar jd pgundi hik hik...lps dftr g la kat komputer mgundi (sbb gn teknology, bkn mgundi pilihanraya nk sokong BA atau BN gn kotak2..ye ke??) pastu x tau nk wat pe...upenyer dia soh touch kad matrik, cmne nie ye?? sy pun intai2 la sblh dorg wat pe haha.. ada plk gitu..nie la gmbr UTeM ketika hari mgundi...



Oh ya utk makluman, pg tu smpai 4 buah bas amik student UTeM nie...kesemua bas tu penuh...memandangkan sy nie pelajar bhemah sy pun bdiri gak dlm bas tu huhu...

ni kut cenderahati yg UTeM bg pd yg btuah...sy x btuah kut sbb x dpt haha

p/s : tajuk saper ye tu sbnrnyer ptnyaan sape agaknyer yg myandang gelaran YDP thn nie..tp rsnyer sume dah tau kut hehe