.

Saturday, April 24, 2010

JOM HEBOH 1 DUNIA

allo..allo..allo....nie bkn JOM HEBOH kat TV3 tu ye...tp kali nie aku nk citer psl pesbuk atau nm lain muke buku ape x tau jgk ke? buku 5 tau x??...x kisah la tau ke x ke...tp yg aku tau dlm dunia zaman skrg nie...facebook dah jd 1 trend..dah jd mcm mende penting...giler hebat org yahudi tu melalaikn kita dgn medium rangkaian persahabatan internet nie kn..*kita tu tmsk jugak la aku huhu T_T di mana2 org akan bcerita psl pesbuk..psl muke buku. smada psl kuiz2 yg ntahhape2 dalam pesbuk tu (awal2 dulu mmg aku giler amik kuiz kat pesbuk), game2 kat pesbuk (thn ke2 aku kat utem giler main game kat pesbuk even smpai skrg msh lg giler tp x la kritikal mcm dulu) klu nk taip sume game yg ada kat pesbuk mmg meleret2 la sbbnyer tlalu byk...dari sehari ke sehari bmcm2 pharuan ada kat pesbuk tu...klu dulu friendster jd medium pshbtn internet nie...sejak kuar pesbuk aku rs ramai dah yg melupai friensdter...ish merepek pjg2 plk aku nie..aku bkn nk citer sejarah pesbuk dan friendster tp sbnrnye aku nk citer psl tajuk entry kali nie..JOM HEBOH 1 DUNIA aku siap bold lg & kaler merah lg...

sbb ape aku wat tajuk cmtu? sbbnyer mcm aku taip kat atas td pesbuk nie dah jd medium yg amat penting...smpaikan sume mende nk tulis kat pesbuk *tmsk jgk la aku...adessh kn lg malu btl rsnyer (mulai ri nie aku nk mgawal perilaku aku...insyaAllah) mkn ape nk bgtau, wat ape skrg nk bgtau,mood ape skrg nk bgtau, ape mende yg akan dibuat pun nk bgtau jgk...tu xpelah lg kut...nie yg aku hangin sgt nie smpaikan bende2 penting pun nk bgtau kat pesbuk...adoyai contohnye mcm lect. (maaf klu ada lect yg terasa...sy ckp secara general & tidak ditujukan kpd mn2 lect.) boleh la plk lect bgtau kls xde kat pesbuk, bgtau tips2 exam kat pesbuk dan jgk ape2 mende penting yg lain kat pesbuk...pdhal fakulti pun dah ada webportal sdiri yg mmg tujuan utamanyer adalah b'interaksi & mberi ape2 maklumat kpd semua pelajar...x tfikir ke lect tu bkn sume student dia ada dlm friend list dia...ok aku ringkaskan la knp aku x suke lect. inform mende2 penting kat pesbuk...
  1. x sume student yg dia ajar ada dlm friend list dia. (mcm aku bgtau td la)
  2. mgkin ada student lain yg forward status tu kat wall dia plk, & sm jgk bkn sume dak kls add dia sbg friend
  3. x sume org rajin bgtau mende yg penting...kemungkinan besar kes dengki la tu...dia rs hepi bila org ttentu x tau mende tu (yg selalu kn aku jugak huhu T_T)
so dgn sbb2 yg dinyatakan kat atas aku btl2 x setuju lect inform ape2 kat pesbuk..blh dia nk inform kat pesbuk tp kn la jgk dia letak info tu kat webportal yg sedia ada...yelah walaupun zaman dah maju ada jgk yg kuno...eh bkn kuno aku rs yg bijak...bijak sbb x mggunakan produk yahudi utk b'interaksi....ingat bukan sume org ada pesbuk.

ok tu sbb pertama aku nk tubuhkan kempen jom heboh 1 dunia nie...sbb yg ke2nya ialah...msh lg psl status dinding pesbuk...
  1. sbb inform mende penting kat pesbuk
  2. sbb cari gaduh kat pesbuk...
dinding pesbuk jugak dijadikan medium nk gaduh, medium meluahkan rs x puas hati...x pyh jauh2 la..aku sdiri pernah tkena ada la sorg hamba Tuhan nie x puas hati dgn aku..tulis kat status pesbuk..siap cari geng nk kutuk2 aku...ingat aku x tau ke?? tp aku bkn la budak2...nk bbls rs amarah kat pesbuk..nk bgtau kat pesbuk x suke si polan bin/binti si polan,terfikir jgk aku ape yg bestnyer bile mjatuhkan maruah org lain kat pesbuk? sbb tu hati2 la bila nk tulis status kat pesbuk tu atau kat mn2 jugak tmpt yg leh tulis..tmsk la blog nie...ok td aku dah list kn knp aku x suke lect inform mende penting kat pesbuk..skrg aku nk list kn knp aku x suke org yg cari psl melalui pesbuk...
  1. tindakan kita melambangkan siapa kita..klu kita leh mrh2 org kata dia x matang dlm pesbuk...so fikir2kanlah kembali matangkah kita bile kita menulis status mburukkan org lain di status wall pesbuk kita.
  2. sbb yg kedua nie aku nk ckp mcm susah sket..takut kn saman plk kang...klu kn saman singgit dua xpe jgk..kang kn saman ngn pgasas pesbuk tu...mn aku nk cari duit...cm yg aku nk ckp bhati2 dgn pesbuk..sbbnyer xde mende yg diwujudkan atas tujuan suke2..
So sbg kesimpulannyer setiap tindakan kita, kita perlu fikir kesan dan akibatnye...& sesuatu yg wujud itu mesti ada sbb utama...sekian fikir2kanlah & selamat beramal...



Thursday, April 22, 2010

♥ adamaya ♥


ada ape dengan adamaya...smlm aku backup sume data2 dlm PC sbb nk format PC...kerana PC sudah slow thp kura2...lps tu tnmpk la plk satu folder "video" dlm folder nie ada citer adamaya yg aku dah download kira2 smggu yg lalu tp aku x tgk pun lg..pastu aku pun susun la ikut episod then aku try buka episod 1..abis episod 1 aku bk episod 2 plk..last2 smpai episod 10 aku tgk..tnpa mhiraukan waktu yg dah mcecah pukul 6 pg..aiyooo...aku x tido pun..n aku x study utk exam ptg td....


budak ini sangat cumellll....

tgk citer nie rs mcm diawang2an..mn x ye adam sungguh loving , romantik & pyabar...ada ke lelaki cmtu kat dunia ni dah la hensem plk tu....tp realiti kat luar dia dah kawin pun...hahahaha..so melepas la bg anak2 dara yg menaruh hati kat dia tu...gandingan lisa ngn sein mmg mjadi..btl2 mcm loving couple..klu dua2 single lg...mmg serasi btl klu dorg btl2 bcinta...mood : berangan dpt suami mcm adam ^-^ ape2 pun final exam ada lg 2 paper...

cmne paper td? ha ni aku nk citer...sbb aku x sentuh ape2 lgsg mlm tu...so lps solat kul 6.30 pg aku pun tido...bgn2 kul 9 trs mbaca..aku pun x tau ape yg aku bc tu msk dlm otak ke x..yelah btl2 study last minute nmnyer nie....Alhamdullillah aku rs exam td aku leh jwb cm sket2 tu ada la x leh jwb..tetiba otak beku plk dlm dewan exam tu..pdhal bpuluh2 kali aku dah hafal ayat tu...knp la otak aku selalu gagal mcerna jawapan bila berada dlm keadaan yg diperlukan....

skrg tumpu utk 2 lagi paper...sbb aku nk melangkah kuar dari utem dgn bangga...bangga sbb ape..bangga sbb aku dah abis blaja kat utem...tp sblm tu byk yg aku perlu selesaikan huhu... T_T


Thursday, April 15, 2010

laju tak??


kelajuan sy menaip dlm ms 1 minit anda bagaimana?? meh uji kat link ini ya...


Wednesday, April 14, 2010

Cincin yg wat kita rs lapo & dahaga....












ha tu je..cmne lapo & dahaga x rsnyer skrg ni???


Tuesday, April 13, 2010

apa nk wat ni???

smlm dah pezen psm? cmne? plz jgn tnya cmne kat I ok...hahahaha....just nk tunjuk gmbr2 nie..islam dipersendakan oleh org2 kafir...so ape yg perlu kita buat sbg org islam?



* sensored kn tutup...



Monday, April 05, 2010

analisis....



hehe just nk tunjuk analisis pgunjung blog aku pd mggu ini...ri ni br aku tau ramai jgk upenyer yg singgah kat blog aku...tp awat korg jd silent reader? ke tsesat je kat blog aku? sudi2kn lah follow blog nie ye...wpun dlm hati sbnrnye x hingin pun...

pssstttt : aku x tau la ape beza view ngn unique tu hehe....


Sunday, April 04, 2010

:(

huk..huk..huk...batok..batok..dan batok....penat sungguh batuk nie..tp sblm tu nk citer aku lom tido dr smlm...sbb x tido lg aku telan la ubat batuk...supaya aku leh tido..tp aku ttp x dpt nk tido pun...dh kebal sgt agaknye smpai ubt yg wat mgantuk tu pun x mampu buat aku mgantuk...ke aku sakit sbb air kat umh x bersih...ntah knp air paip kat umh ni kuning2 plk...mcm bkarat..arggghhh aku x larat nk pk psl air..skrg aku pk..cmne nk melepasi hari isnin yg plg aku x suke tu...dan jgk cmne aku nk melepasi PSM dgn jayanyer huhu...lg smggu je nie...aku dh mati akal ni mcm2 kn pk...16hb dh final plk...nk lik kg pun x sempat...kangen sm mama...kangen sm papa..kangen sm adik...uwaaaaaaaa :(

psssst : aku tgh download citer pengintipku...tp knp part 2 nie mcm x leh jer...


Saturday, April 03, 2010

April Fool di akhir sem....

slm sume...sbnrnye dah lm aku nk tulis post nie tp asyik x bkesempatan je...kejadian ini berlaku pd 1 April 2010....citernye begini...

pg itu aku x tido pun...tetapi knp ntah aku merasakan cukup mls nk g ke kls....tp memandangkan aku perlu rajin...& perlu mgikis rs mls thp cipanzieee itu...aku pun bgn mndi & siap2 ala kadar je utk ke kampus....kuar2 bas pun dah ada....aku dgn 2 org lg dak kls aku pun menaiki bas tsebut...lalalala~ suke bkn sbb ape...x suke pun sbb kn bdiri...ish kata bas byk..tp kn bdiri jgk g ke kls...tiba2 aku mdengar bunyi yg sungguh indah...aku fikir itu bunyi henpon ku...tp seingat aku xde la plk aku set tones lagu cenggitu...aku raba2 henpon yg ada di poket ku dgn bhati2 tnpa disedari oleh sesiapapun..yelah malu la klu btl2 bkn henpon aku yg bunyi...raba punya raba...sah bkn henpon aku....upenye henpon member aku...aku pun bkata di dlm hati...mak dia kut kol...so aku trs melayan perasaan smbil melihat keindahan di sepjg pjlnn ke kampus....tiba2 aku menerima khabar gembira dr member aku...dia ckp kls pg nie xde...yahooo kls xde...ape??? kls xde...hampes kelapa btl...di saat ini berita gembira bkn lg 1 yg mgembirakan....x kn aku nk soh driver bas tu pusing lik semata2 nk anta kami yg seramai 3 org nie...huk...huk...tima kasih la aku ucapkan utk org yg bg khabar gembira tu...

smpai2 di kampus...aku pun jln menonong utk ke cafe bsama2 mereka....tp yg pelik sume dak cina kls aku xde...maknanya huh xde maknanyer....eh bkn2..maknanyer dorg tau la kls xde pg nie...adoiyai...xpelah pk positif...sekalipun kls pg nie btl...aku ttp ada kls kul 11...bas last pun kul 9...so setakat 1 jam tu apedehal....aku pun mkn la dgn gembira bsama seorg lg kwn dr course bitm....dah mkn, amik paper free...bc berita terkini yg blaku di dlm malaysia...luar malaysia aku x bc plk..pastu aku dah pening2 kepala...aku pun g la ke surau...m'imarahkan surau....btl2 ramai aku ingat xde org kat surau nie...bknnye ada ceramah agama ke ape..tp tido...* p'buatan ini tidak digalakkan utk dicontohi terima kasih....pastu aku pun melelapkan mata...pastu ish asyik pastu je...pastu msti la pastri kn...ok pastri aku dgr bunyi lagu2 lagi..ish sape pnya henpon la bising2 nie...sekalinye henpon aku daa...ish2 malu sbb wat bising...sape plk msg aku nie...sbb bunyi tones tu aku khaskan utk msg....upenye aku mdpt 1 lg khabar gembira yg bbunyi seperti ini..."kls batal sbb lect. x sihat"yuhuuuu...sungguhla gembira, smpai aku rs nk melompat2 si katak lompat..lompatlah tinggi2....dan terbang hingga ke langit ke7...msg tu aku terima pd pukul 9.30pg & bas plg awal utk pulang ialah pukul 11.30 pg....btl2 indahkn hari nie aku mbuang ms hampir 6 jam dok kat kampus....bsusah payah g kampus naik bas bdiri plk tu....semata2 utk mkn kat cafe & tido x smpai 5 minit kat surau...how a lovely day that I have in my life ( belasah je wpun ayat nie mgkin x btl )

pastu...tunggu la bas...tunggu..punya..tunggu....punya tunggu....11.30 la br smpai basnyer...yg aku rajin tggu pns2 kat bus stop tu apekedehal ntah...kn lebih baik smbg tido kat surau tu....blk2 trs landing kat tilam empuk...& trs lena diulit mimpi....

kesimpulannye hari nie aku btl2 diperbodohkan...APRIL FOOL... :-(

------

oh ya ri nie aku g mkn2 kat umah slh sorg lect. bgn2 tido ptg tu aku trs muntah2...knp ye? nk kata mknn tu yg mbuatkan aku muntah2 mcm x logik plk...sbb aku sorg je yg muntah2...lgpun aku x mkn sume mknn yg ada...pelik2...tp ape yg aku rs skrg...aku x sdp bdn :-(