.

Monday, June 28, 2010

26.06.2010

Hehe 26.06.2010 2 adlh tarikh ri sbtu td,n aku plan nk wat sesuatu tp memandangkan ri sbtu 2 aku br je lik dr melaka so x jd la plan aku,xpelh plan lg n lg...

Aku nk citer ni eh silap bkn citer nk tnya n aku tfikir2, ada sorg member aku ni dulu time aku mula2 knl blog aku ada ajak dia wat blog tp dia x nk,tetiba plk dia dh ada blog.yg mhairankn aku ialah follower dia lg ramai dr aku,psoalanny di sni cmne ye nk mdptkn ramai follower,eni sajessyen?

Pastu aku nk citer psl 1 blog ni mmg lawak giler la bc entry dia, blh gelak guling2 mcm tenggiling. Skrg dia dh pun kuarkn buku,n buku 2 dgr citer dr entry2 dia dlm blog dia 2, x kn la dr blog aku plk kn..x pcaya korg google je "SEMBANG KENCANG",silap2 klu x putus urat ketawa korang dgn urat buang angin pun putus gak,tp aku x pasti la sm ada entry2 2 ada lg/x...sbb kt penulis buku n juga penulis blog tsebut iaitu brader Fdaus Samad sm entry yg ada dlm buku secara plahan2 akn didelete dr blog.

So motif entry aku kali ini ialah,mcmn nk jd fofular hnya melalui blog??? Klu korg ada idea x yah segan2 bgtau kt aku ye.

Ok chow kit road...

Friday, June 25, 2010

Pudu Raya vs Pudu Jail

Yeah bjumpa lg kita...aku tgh mcuri ms yg ada sket je lg nie...sbnrnye dah lm dah aku nk taip entry baru tp asyik wat mende yg melalaikan je..smpai dh x smpat nk menaip kat sini...ape mende yg melalaikan aku wat tu? hehe...aku main game kat FB treasure isle..jd giler plk main mende nie pastu lg satu game yg mguji kepantasan dan ketepatan jari jemari anda menaip ialah jam legend main gitar wooo...so korg leh la jd gitaris hehe...nie link dia http://www.jamlegend.com/ ( nnti aku wat auto link ye, skrg nk cpt menaip nie..) knp aku nk cpt menaip? aku nk cpt sbb sbnrnya aku byk hal yg perlu dibereskan psl PSM nie..nk print lg nk anta jilid lg...harap2 dpt smpai sblm opis tutup..

nie gmbr pudu raya yg plg latest...cantik la sket dr yg sblm2 nie...

ok...smbg lik citer psl tajuk kali nie...ape beza pudu raya ngn pudu jail...pudu raya baru je tutup..sbb tgh renovate mgkin dlm beberapa bulan lg siapla kut...ms tu nth aku smpt merasa g pudu raya ke tak nth agaknye...mklumlah thn tu aku dah kat Ostolia smbg master chewah...(korg doa2kan jelah ye...Amin)...Pudu Jail plk dah lm tutup dah then org kata tmpt tu bhantu ye ke? mungkin la jgk kot...sbb dah ramai yg mati kat tali gantung di Pudu Jail tu...aku ingat lg aku pernah g melawat Penjara Pudu tu sempana ulang tahun yg ke 100 aku pun dah x ingat ms tu aku derajah bape...

msk ke dlm tu rs sayu je...x tau la sbb ape...pastu rs bulu roma nie mcm bdiri...aku msk dari 1 cell ke 1 cell yg lain byk lukisan2...lukisan2 tu sgt2 cntik..ada gmbr pompuan, gmbr pemandangan n mcm2 lg la...mlgnye ms tu aku x amik gmbr lgsg pun huhu..

gmbr yg ada nie pun aku google jer...

ada la jgk member2 aku yg amik gmbr konon2 dorg dlm pjara...ceh nk sgt jd banduan agaknyer...tp seyes aku ckp lukisan tu t'amat..amat...amat cantik...pastu ms tu ada jual eskem kat dlm kwsn Penjara Pudu tu sempena hari lawatan tu rege eskem tu RM2...beso giler & amat sedap...smpai skrg aku x pernah jmpa dah eskem yg sesedap itu...then kitorg juga dibawa utk merasai sendiri suasana ketika hukuman gantung dijalankan...siap dok kat dlm bilik gantung tu...suasana dia gelap giler then dorg psg video yg btl2 tjadi...sblm msk tu Penjaga Pudu Jail tu dah bg amaran..sape2 yg lemah jantung ke, sakit jantung ke, jantung blubang ke n ape2 jelah yg bkaitan dgn kelemahan smgt dan ketekejutan melampau dilarang msk..n sbnrnyer aku pun x msk seram giler sehh...sgt2 seram...yg aku tau tu pun member aku la citer sbb dorg berani msk tp kuar je dr bilik tu..aku tgk muke sorg2 pucat semacam je trauma agaknyer....tu citer btahun2 yg lalu..tp baru2 nie aku dgr citer bhwa Penjara Pudu akan dirobohkan...klu dah roboh tu xdelah lg dah Penjara Pudu...n hantu2 kat Penjara Pudu tu plk nk dok mn?? Err korang fikir2 kan lah ye...aku seram nie... chow dulu, adios....

gmbr2 pudu jail sblm & sdg dirobohkan




nota tapak kaki ku bukan tapak kaki kau : smggu je lg nk LI mood : lalala...suka cmpur ntah la sukar ditafsirkan perasaan ini..., bis LI aku bkl bgelar GRADUAN...suker giler...lps nie klu lalu tepi penjara pudu dah xde la nmpk gmbr pemandangan yg dilukis oleh bks2 penghuni penjara pudu tu kan sedihnyer...:(


Thursday, June 17, 2010

dak2 zaman skrg...

Hari nie aku nk citer psl kepayahan aku selama dok umh mcik aku nie..
Aku nk wat PSM asyik kn kacau je ngn anak dia yg bongsu tu..ms aku tgh menaip nie pun dia still tekan sn2 sini kat keyboard nie..huhu very the tensen…

Okler tu je aku nk ckp psl sepupu aku nie…pastu aku nk citer psl budak2 zmn skrg plk..beza sgt ngn dak2 zaman dulu..klu dak2 zaman dulu time2 sng main pondok2 la main msk2 la main kawin2 ko jgn gelak plk mmg btl pun main kawin2 tu…tp dak2 skrg dorg main sms…leh kata kn sume dak skrg dh ada henpon sdiri…tu satu hal..

Hal lain plk..dah2 skrg still bljr kat sekolah rendah lg dah couple…ish2…mcm2 hal la dak2 skrg…aku rs tu la punca sbb blaku mcm2 pkara negative zmn skrg nie. Okler tu je yg aku sempat taipkan aku nk wat PSM nie…huhu bila la agknya nk rs aman dr sbrg gangguan nie…


Monday, June 14, 2010

Kaweeennnn...

Dh lm dah aku x tulis blog so aku mgambil sedikit ms yg ada nie utk menulis blog wpun cm sket pun xpe..asal aku menaip hehe…


Ok knp la plk tajuk kali nie aku “KAHWIN” bkn ape skrg nie kn musim cuti sekolah dah confirm2 ramai la yg melangsungkan psandingan, pernikahan atau pun pertunangan…


Pastu br2 nie aku ada la bc gosip artis yg jimmy Stanley (btl ke nm dia tu haha) x kisah la ape2 pun, ha mamat tu btunang..majlis tunang pun dah thp pnikahan…apatah lg klu dah nikah nnti ye x…tp aku tgk pun mcm dah jd ikutan skrg nie tunang wat besar2an..siap jemput org n bg cenderahati lg…pelamin lg…dan krn sbb2 yg aku nyatakn td aku pernah tbaca 1 pepatah ke mende ntah yg bunyinya lebih kurang cmnie…diamkan pertunangan hebohkan perkahwinan…aku x pasti la btl ke x ayat aku ckp nie..nnti klu aku jmpa lik aku btlkn…ok adios..mls nk taip dah…


Monday, June 07, 2010

Hilang...

Bdn semakin tidak bmaya
Otak semakin tidak aktif
Desah nafas semakin lemah
Denyut jantung seakan2 gagal bfungsi lg
Kini aku hampir hlg dr diriku sdri...


Friday, June 04, 2010

Sanggupkah?

Sanggupkah aku m'akhiri segalany di sini & memusnahkan semua impian2 yg aku angankan??


Doa Untuk Kekasih

Sebenarny sblm ni aku ada jgk dh post entry cmnie tp ni version lain. Ok x yah intro pjg2 ni aku titipkan doa untuk psgn kekasih

Bismillahirahmanirahim

Ya Allah
Seandainy tlh Engkau catatkn
Dia milikku, tcipta buatku
Satukanlah hatiny dgn hatiku
Titipkan kebahagiaan antara kami
Agar kemesraan itu abadi

Ya Allah
Ya Tuhanku yg Maha Mgasihi
Seiringkanlah kami melayari hidup ini
Ke pelabuhan yg sejahtera & abadi
Maka jodohkanlah kami

Tetapi Ya Allah
Seandainya telah Engkau takdirkan
Dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dr pndanganku
Luputkanlah dia dr ingatanku
& peliharalah aku dr kekecewaan

Ya Allah
Ya Tuhan yg Maha Mgerti
Berilah aku kekuatan
Menolak bygnnya jauh ke dada langit
Hlg bsama senja yg merah
Agarku sentiasa tenang
Wpun tnpa b'sm dgnnya

Ya Allah yg tcinta
Pasrahkn aku dgn takdirMu
Sesungguhny apa yg tlh Engkau takdirkn
Adalah yg tbaik utkku
Sesungguhnya Engkau Maha Mgetahui
Segala yg tbaik buat hambaMu ini

Ya Allah
Cukuplah Engkau sahaja
Yg mjadi pemeliharaku
Di dunia & di akhirat
Dgrkanlah rintihan dr hambaMu yg daif ini
Jgnlah Engkau biarkn aku sdrian
Di dunia mahupun di Akhirat
Mjuruskan aku ke arah kemaksiatan & kemurkaan

Maka
Kurniakanlah aku seorg pasangan yg b'iman
Agar aku & dia sm2
Mbina kesejahteraan hidup
Ke jln yg Engkau redhai
& kurniakanlah pdku keturunan
Yg soleh & solehah

Ya Allah
Berikanlah kami
Kebahagiaan di dunia & di Akhirat
& peliharalah kami dr azab api neraka

Amin...Amin Ya Rabbal'aalamin...

Limited...

Untuk pgetahuan semua, dr tarikh presentation PSM pd 11 Mei 2010 (klu x silap la) aku suft tenet, update pesbuk, taip blog ni, bc gosip artis, bc berita n isu tkini sumeny via mobile web. So sumeny amat terhad, nk main game lg la x leh, apa2 pun aku kira b'untung gak la wpun x berada di liputan kwsn 3G, aku msh dpt surf internet dgn pantas..tima kasih henponku muahaha

Mood : pening2 nyamuk & sedih2 kambing :p


Thursday, June 03, 2010

!

:-((

Wednesday, June 02, 2010

Ada apa dgn nama?

Nama? Knp plk tetiba aku nk bcerita pasal nama ni?ok dpendekkn cerita ntah mcmn aku tmsk 1 forum ni,sbnrny aku sk sgt ngn nama Qalesya,lgpun kn ada lagu tajukny Qalesya mcm kiut je kn,2 la ceritany bgmn aku leh tsesat kt forum 2.

Bc pnya bc aku pun mula t'fikir trend org skrg iaitu sk bg nm anak pjg2 mcm keretapi...pjg 1 hal,susah nk eja plk 2,bygkn dlm huruf rumi pun susah nk eja apatah lg dlm huruf jawi,tp aku rasa ramai org zaman ni x reti menulis dlm TULISAN JAWI! Aku bkn mgata ke apa 2 mmg hakikatny, smpai kn doa2 yg jrg diamalkn kn tulis dlm tulisan rumi br blh bc,dunia dh akhir zaman, ni la slh 1 tndany bila bkurangny org yg reti bc AL-QURAN.

Makna?ntahla aku rs nama 2 jauh sekali ada makna dlm islam.

Ok smbg citer pasal nama td, ni ha nama2 yg smpt aku catitkn korang nilaikn la sdri:

Azfazarahlisya Azliesyah

Auddra Hannah Leesha

Ni nama plg pjg n plg mgarut aku jmpa

Tefila Yuan Ainaxyla Azzhahra

Aku x nafikan ada antara pth pkataan dlm nama 2 yg ada makna. Tp apa gn klu dh bcmpur aduk xde maknany lg dh..lg 1 korang pk la nk pggl apa klu nama pjg mcm keretapi 2?hoho...slmt bfikir utk semua..

Oh ya kesian kat dak yg nama pjg2 2, time exam org dh start jwb soklan dia msh lg tulis nm...n kesian jgk kt si suami y dpt bkl isteri nm pjg n susah nk sebut apatah lg nak eja, mau tcungap2 myebut nama,dh kn akad nikah bkali2.x lupa jgk ms wat akikah sian kat org yg buat pyembelihan 2, nk sebut nama payah, cnfirm yg sembelih 2 org yg dh b'umur sng citer org tua la.so korang smbg la pk ye.tata...adios, slm.


Tuesday, June 01, 2010

New Moon

Selamat Menyambut Bulan Jun...hoho x sgka dh bulan Jun kn kejap je...pejam celik pejam celik x lm lg mgkin aku jd Perdana Mentari (yarkk perasan x hengat)...oh silap2 skrg mood aku irama balada so sentimental la, aku bkn tgh hepi skrg..
Apa ya aku nk taip..mls la nk taip apa2 dah just nk ucap slmt myambut bln jun 2010 kpd sesapa je yg sudi myesatkn diri atau pun tsesat di blog aku ni. Utk akhirny aku nk ckp La Tahzan...salam.