.

Saturday, July 31, 2010

Imam Muda


Mlm smlm b’akhirlah sudah program reality tv Imam Muda…dan pemenangnyer spt yg semua sedia maklum ialah


Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan


berumur 26 tahun graduan Sarjana Muda Usuluddin dan Fikah dari Universiti Malaya hadiah yg dia dapat???Jeng...jeng...jeng....


  1. Biasiswa Pakej ‘Berlian’ pgajian ke Universiti Antarabangsa Al-Madinah, Arab Saudi tajaan Yayasan Antarabangsa Al-Madinah
  2. Jawatan Imam Ratib secara kontrak di slh sebuah masjid di Wilayah persekuuan.
  3. Sebuah Proton Exora
  4. Wang Tunai RM20,000
  5. Sebuah computer riba jenis Apple Macbook Pro
  6. i Phone 3G
  7. Trofi
  8. Sijil penyertaan
  9. Kad pentauliahan daripada Jawi


Tu je ke??? Oh tidak….ada lagi smbung taip….


  1. Pakej menunaikan haji & umrah
  2. Pakej percutian ke Bandung selama 4 hari 3 malam
  3. Perabot jati bernilai RM10,000
  4. Pakej SPA Maghribi


Pesaing terdekat pada Imam Muda Asyraf nie ialah


Hizbur Rahman Omar Zuhdi.


Hadiah yg diterima oleh Hizbur nie plk ialah : -


  1. Biasiswa Pakej 'Emas' pgajian ke Universiti Antarabangsa Al-Madinah, Arab Saudi tajaan Yayasan Antarabangsa Al- Madinah.
  2. Pakej menunaikan umrah.
  3. Pakej percutian ke Bandung selama 4 hari 3 mlm.
  4. Perabot jati bernilai RM7,000.
  5. Pakej SPA Maghribi.
  6. Komputer riba jenis Apple Macbook Pro.
  7. i Phone 3G
  8. Wang tunai RM15,000.
  9. Trofi
  10. Sijil Penyertaan.
  11. Kad pentauliahan drpd Jawi.

- info diambik dari mStar Online...gmbr pun sm, thx mStar Online hehe :)


Friday, July 30, 2010

Hari nie punya citer

Ri nie hujan lebat sgt..(ye ke sgt?) hehe...lps lik opis aku g TESCO n g beli Roti Boy nyum2...gmbr? nnti aku upload ye...ok aku dah upload dah gmbr...


nie plk aku nk citer psl Program Imam Muda Kat astro tu..agak2 korg sape yg jd juara mlm nie?


HIZBUR

atau

ASYRAF

aku tgk gmbr isteri dorg kat paper ri nie..fuhh mmg comel, cun, jelita, sopan, anggun..sume la ada...


Tuesday, July 27, 2010

Epilog Syurga Cinta

hoooyey...skrg nie aku nk citer psl citer Epilog Syurga Cinta plk..citer nie akan gantikan citer slot akasia yg skrg nie Ilusi klu x silap...citer Epilog Syurga Cinta nie adalah adaptasi dr filem syurga cinta...kat dlm filem syurga cinta adik Haziq yg pegang watak sbg adik angkat pd Awal...kat dlm citer nie plk adik Mia Sara yg pegang watak adik angkat kepada Zizan Nin...heroin citer nie Fida Pantene...citer Epilog Syurga Cinta nie akan bermula pada 2 Ogos nie... sume ada 28 episod..so jgn lupa tgk adik mia yg sweet like candy nie ok..


Monday, July 26, 2010

Nur Kasih The Movie








kali nie citer Nur Kasih dah ada movie plk..wooohoooo bestnyer x sbr nk tgk..dah la wat dekat2 ngn kg aku lg la menambah ketidaksabaran aku nk menengok keindahan & kecantikan kg aku hehe...gmbr2 yg ada nie pun aku amik yg dorg shooting kat Sawah Sempadan Tg. Karang je..yg dorg shooting kat Aman, Jordan x amik..mls la aku nk amik..yg penting aku akan pastikan aku nk tengok movie nie bila dah kuar nnti....nk tgk Amani si comel..hehe


Friday, July 23, 2010

Lirik Lagu Adira - Ku Ada Kamu




Adira - Ku Ada Kamu

Di kala ku kehilangan
Di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk

Di kala ku kesedihan
Kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora

Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin


Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora

Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu


Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora

Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Thursday, July 22, 2010

Teringat Zaman Kecik2

ahhh...x kira aku nk gak wat entry psl nie...msh myempatkn diri utk menaip kat sini..

aku tgh download2 citer nie..pastu klik kat anime, pastu t'ingat aku ms kecik2 aku suke sgt tgk kartun tomatoman ngn daddy long legs...dulu ms budak aku ingat makna daddy long legs tu ayah kaki pjg...muahaha...

kat bwh ni gambar kartun tomatoman



ni plk link lagu tomatoman

Ni Lagu Opening -->
tomatoman opening theme song
Ni plk lagu Ending --> tomatoman ending theme song

kat bwh ni plk gambar kartun daddy long legs..


aku suke dgr lagu ending tomatoman tu...citer daddy long legs selalu x dpt nk tgk koz sekolah..huhu.. bestnyer klu dpt tgk dua2 kartun nie lg..wpun aku dah beso..


Wednesday, July 21, 2010

Awatnye TV3


hmm...tbantut niat aku nk tgk citer Laila Asyikin kat TV3 tu..huhu...tetiba plk kuar error nie


..................................................................................................................................

The web site doesn't contain any content. Sign in to CMS Desk and edit the content.

..................................................................................................................................


dorg nie x peka ke ape ye?? selalu sgt citer lmbt upload..tp tv9 lg la...kdg2 ada link citer tu..tp citer tu x dpt nk tgk pun asyik buffer je..mende nth..huhu...

okler aku citer la sket psl gmbr kat atas tu..skrg aku tgh giler dgn game social city..tp x la giler sgt pun..just main suke2 je..yg aku bulatkan kat bwh tu..sj aku nk inform yg skrg nie aku gn beruk je...streamyx tn.umh xmo psg (mcm la aku ada tnya dia nk psg ke x hehe)....

nota tapak kaki : umh sewa aku ada astro oii...tp aku mls plk nk tgk tv...apa daa...so ada astro ke xde ke sm je bg aku...


Tuesday, July 20, 2010

20.07.2010

سعيد ذكرى جميلة لي. لا يمكن المشاغب. أن يكون أفضل شخص بخير

幸せ周年記念私の美しいです。てはいけないいたずらしています。よりよい人間に大丈夫

Joyeux anniversaire ma belle. Ne soyez pas méchant. être une meilleure personne ok

Monday, July 19, 2010

Dunia Baru Reunion

wah ri nie sungguh aktif aku berblog, lom lg blog walking, lom lg komen2 kat blog org...chewah konon tgh cari peminat la nie wekkk....

ni aku nk citer psl Dunia Baru Reunion...klu korg pernah tgk korg tau la..klu korg x pernah tgk maknanye korg x tau la tu..ok ape2 pun aku bgtau ye...citer nie hnya boleh ditengok kat GUA...ekk kat gua kat umh x leh la tgk ye....muahaha...x yah la aku mperbodoh2kan korg yg belum tentu pndai mcm aku... aiyoo perasan pandai plk...mstilah aku pndai klu x msti aku x msk unibesiti kn??? dah la mls nk mbebel pjg2...korg jus g kat www.gua.com.my pastu korg tgk la kat situ...mls aku nk citer dah, mmg kelakar, 1 episod kira2 dlm 5-8min klu x silap....hey gadis bujang..hey gadis bujang...hey gadis bujang..hey gadis bujang....hey gadis bujang..hey gadis bujang...hey gadis bujang..hey gadis bujang....


Kenapa x rogol saya??

uisk tajuk tu lain mcm je kn...jgn cpt mberi tafsiran, baca citer nie dulu...

Kisah benar ini berlaku di US.


Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US.
Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yangbagus.

Suatu malam perempuan ini dalam
perjalanan balik ke rumah dari tempat kerjanya.
Kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang.
Jalan yang diambil pula agak tersorok dan
tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu.

Disebabkan hari yang agak sudah lewat,
berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan
dia agak gelisah dan rasatakut. Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan.

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki (kulit putih Amerika)
bersandar di dinding di tepi lorong itu.
Dia sudah mula rasa takut dan taksedap hati.
Apa yang dia boleh buat waktu tu adalah
berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya.
Dia bacaayat Kursi dengan penuh pengharapan agar
Allah membantu dia disaat itu.

Masa dia melepasi tempat lelaki itu
bersandar, dia sempat menoleh dan dapat mengecam
muka lelaki itu. Nasibbaik lelaki itu buat tidak endah dan
perempuan ini selamat sampai ke rumahnya.

Keesokkan paginya, wanita ini terbaca dalam
akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelaki
yang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit
selepas dia melintasi lorong tersebut. Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih
yang dia lihat semalam adalah perogolitu.

Atas rasa tanggungjawab dia terus ke balai polis dan
buat aduan. Wanita ni dapat mengenalpasti suspek melalui kawad cam
dan selepas siasatandilakukan, polis dapat bukti
bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari.

Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi
tak jadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut
walhal dia keseorangan di masa tu, tetapi lelaki tadi rogol
perempuan yang lalu selepas dia. Wanita ini nak tahu sangat sebabnya.
Jadi dia minta kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol
tadi sebelum hukuman dijatuhkan (sebelum lelaki tadi di bawa ke tempat lain).

Dia pun tanya perogol itu..
“Why don’t you do anything to me on that
night even though you know that I’m alone?”
(Kenapa awak tak buat apa-apa kat saya
malam tu walaupun awak tau saya seorang je masa
tu?)

Perogol tu jawab:

“No, you are not alone. That night I saw
two young man walking with you. One on your right side and the other one
was by your left side. If you were alone
of course you will be my victim.”
(Tak, awak bukan berseorangan. Malam tu
saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan
awak. Seorang sebelah kanan awak dan sorang lagi sebelah kiri awak.
Kalaulah awak sorang2 malam tu, sudah
pasti awak jadi mangsa saya..)


Wanita ni rasa amat terkejut bila dengar
penjelasan perogol tu. Dia bersyukur ke hadrat
Allah kerana memelihara dia malam itu, mungkin juga berkat ayat Kursi
yang dia baca malam itu.

p/s : MORAL CERITA INI???

Jika kita sebagai hambaNya menurut
segala perintah dan meninggalkan segala laranganNya,
Dia pastinya akan sentiasa dekat dengan kita dan memelihara kita. Wanita tadi
pertama-tamanya menutup aurat di US dan memang seorang yang menjaga
batas-batas yang ditetapkan Islam.
Mungkin dua orang lelaki yang menemani wanita
itu adalah malaikat yang diutuskan Allah untuk menjaga
hambaNya yang sentiasa ingat akan diriNya.

"...Barang siapa membaca ayat Kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh. Barang siapa
yang membaca ayat al-Kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya ..."

[Dari Abdullah bin ‘Amr r.a.]

Sebuah kisah benar yang sangat sangat menarik pada pandangan ku...
semoga kite semua mendapat pengajaran dan ilmu yang bermanfat...
sebagai hamba kita seharusnya percaya dengan kemampuan senjata orang mukmin iaitu DOA….

semoga kita sentiasa dipeliara Allah dari
kejahatan syaitan yang di rejam…….

entry ini diambik dr http://wamozuwaha.blogspot.com/?expref=next-blog


***

Sebelum nie ada jgk baca article ke ape nth x ingat dah, psl kelebihan ayat Kursi nie...citer nyer ada sepasang suami isteri nie umah dorg dimasuki pcuri...tp pcuri tu x dpt nk kuar..dia msk leh, kuar dr umh x leh x ke pelik tu..upenye setiap kali tutup pintu si isteri nie baca ayat Kursi... mgkin tu sbbnyer pencuri tu x dpt nk kuar dr umh tu...ape2 pun ayat2 Allah mmg tsirat palbagai rahsia yg kdg kala x tjangkau dek akal manusia...


Sukarnye...

Hmm..knp la smpai skrg aku msh lagi sukar nk menerima kenyataan bhwa dia dah xde..dah meninggalkan aku buat selama2nya...aku pun pelik knp aku selalu sgt tmimpikan dia...yg pelik tu dlm mimpi tu dia nk meninggalkan aku & yg lain...pdhal hakikatnye dia dah lm meninggalkan kami semua...Ya Allah tolong berikan aku ketabahan, tolong beri aku kekuatan agar aku dpt menerima segala kenyataan bhwa nenda aku dah lm meninggalkan kami semua di sini sejak 18 Oktober 2007. Semoga rohnya sentiasa dicucuri rahmat. Amin.

nota kecik : mgkin kah sume nie tjadi krna urusan harta dunia yg belum selesai lg diagihkan???


Cara untuk menambah follower

follower aku yg seramai 75786547 - 75786534 = 13 :P

Walaupun follower blog aku ni xde la byk mn...tp aku ttp nk wat entry psl nie...entry nie aku dh translate dr pelbagai tajuk yg aku jmpa...caranya ialah :

1. Kandungan in english content hehe
  • kandungan anda harus bermatlamat, fokus, menarik & bermanfaat...--> ada jgk entry yg aku post bmanfaat contohnye cara nk install oracle form hehe :p
2. Blog Template
  • Template pun penting jgk. So cari la template yg sesuai, yg x myakitkan mata..contohnye warna yg terang giler & myilaukan pndangan mata..bhaya tu..bkn je mata jd sakit mau leh buta tu hehe--> template aku kale pink okla tu kot hik..hik....
3. Social blogger comunity in malay Komuniti Sosial Pemblog :)
  • contoh blogger sosial comunity nie ialah blogcatalog.com dan bloggerunited.com --> yg nie aku x tau ape gn nyer & cmne nk guna...
4. Analisa Lalulintas
  • Hehe ingatkan kat jln raya je ada analisa lalulintas upenyer kat blog pun ada gak. yg aku fhm psl analisa lalulintas nie ialah..klu org taip kat google tu ada la senarai nm blog kira related by topic yg org google. klu slh btlkn ye. --> aku dah byk kali taip kat google x pernah jmpa pun blog aku.
5. Widgets
  • Widgets pun mbntu jgk...byk contoh2 widgets yg sedia ada. tggl nk copy je..link2 yg mberikn pbaca info pun amat bguna menarik follower. --> aku letak waktu solat, jam & kalendar ok ler tu kn.
6. Komen.
  • Klu rajin tu pegila komen kat mn2 blog org lain, pastikan isi bernas & tepat...jgn la men hantam je ckp ape. sbb kt2 tu melambangkan siapa kita. So bhati2 dgn setiap pkataan yg keluar dr mulut/dr jari2 anda...
7. Jadi follower
  • Rajinkan diri anda bjlan2 tgk blog org lain & jd follower dia tlebih dahulu..pastu soh dia follow blog korg...i follow u...u must follow me tau :p --> aku selalu follow org..tp org xmo pun follow aku sedih btl :(
sbb2 tmbhn...
utk gurl --> kn cantik
utk boye --> kn hensem
tp x sume okay...

Rasanyer tu jelah dulu setakat nie..nnti klu ada lg aku akan wat penambahbaikan entry ini..adios..


huish!!!

Blog aku pblm x leh nk komen huhu...aku tau msti ramai yg nk komen post2 tbaru aku kn..sbr ye, aku sdg dlm proses myelesaikan mslh nie...:((

Shahir - Kebahagiaan Dalam Perpisahan




Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih

Chorus
Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

Ulang Chorus

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Kebahagiaan dalam perpisahan

suke lagu nie?? download kat sini >> shahir af8 - kebahagiaan dalam perpisahan.mp3