.

Saturday, July 10, 2010

Kisah Dulu2...

POST BARU LAGI....

walaupun xde cerita yg aku nk taip..mksudnyer ms sblm aku menaip nie aku x pk pun lg nk taip psl ape, tp smbil2 aku taip intro nie otak aku tgh b'pusing2 mcari idea apa yg ingin aku coretkan kat sini..hebat x aku? angguk cpt klu x aku lempang jer.. :p

Okler nie aku nk citer psl zaman budak2 sekolah rendah dulu...psl aku ms sekolah rendah la nie..zaman hingusan lg tp bkn aku la..aku comel ms kecik x pcaya?? x pcaya xpe..dak2 lain la comot x comel hehe...

Korg ingat x zaman sekolah thn 90an...x pasti la skrg nie ada lg ke x pkara nie blaku...time2 sekolah rendah, msti ada org dtg jual buku tol x?? pastu sehari sblm org tu dtg dgn van dorg..list buku2 yg dijual akn diedarkan ke kelas2...pastu kita tnda la nk beli buku ape...bile aku t'ingat balik mcm hape2 je nth...pdhal sume buku tu kita leh beli je kat kedai buku..bukannyer xde jual kat kedai buku...time tu aku suke sgt beli buku2 cerita dongeng melayu...mcm citer mat jenin la, awang dan buaya putih ke pe tajuknyer nth...pastu buku peribahasa..oh ya x ketinggalan buku2 b'corak keagamaan mcm abu nawas, berbicara dgn iblis, dan buku2 psl kisah nabi...i think that time i'm around 9 years old..ceh speking london btabur...

tu psl jual buku...pastu ada jgk yg jual alat2 lain contohnye warna majik bertukar warna...ms tu rege dia RM10 - RM12... nangis2 mintak duit kat mak abah nk beli warna majik tu...dlm bhsa melayu nyer warna ajaib la..saje aku taip pkataan magic tu mgikut sebutan melayu muahaha....ada plk lg 1 nie aku pun x tau ape kenamanyer...alat utk melukis...smpai tkeluar bijik mata melihatkn kehebatan alat lukisan tu..leh lukis sebijik mcm contoh daa....aku nk beli tp mak abh dah x bg beli sbb aku br je beli warna ajaib huhu..sedih x dpt beli alat lukisan tu...n skrg br aku t'fikir org tu mmg hbt melukis dah tentu la lukisan yg dia wat sm mcm contoh meskipun tnpa bntuan alat tu...sbbnyer sume member aku yg beli alat lukisan tu..dorg lukis x secantik mcm contoh lukisan yg dorg lukis pun...hehe...

lm giler dah tinggalkan alam persekolah rendah...mcm2 kenangan ada, kngn aku jatuh sakit...3 ri x g sekolah...pastu sedih x dpt bgmbr ngn dak kls..tp aku ttp beli gmbr tu sbb aku suke kat cikgu kelas aku tu dia baik n cantik...nm ckgu tu cikgu aspalela...kisah takut g ke toilet heh2 lawak2...ada satu ri tu cikgu aku tnya psl cita2...cita2 aku ms tu aku ckp nk jd pramugari, mklumlah suke yg cntik2 je...pastu ada sorg member aku nie citer2 dia nk jd pelakon..muahahahahahaha...tp smpai skrg aku x pernah nmpk dia dlm tv pun, n lg 1 kisah yg aku x leh lupa n pelik sgt pd pkiraan aku ialah...korg pcaya ke x..ms aku drjh 1-3 aku suke sgt letak kaki dlm meja...tu yg aku pelik tu...cmne aku leh letak kaki dlm meja..dua2 belah kaki plk tu, bkn tu je siap bsila lagi...knp aku letak kaki dlm meja ye??kompius2....kita selalu tgk org letak kaki bwh meja atau atas meja tp aku plk...dr start kls smpaila balik kls kaki aku dok dlm meja je...korg pk la sendiri, adios.....

buku 555 : t'ingat time aku kecik2 tu abah suke belikan buku cerita Snow White, Puteri Beradu, Hazel & Gretal(btl ke ejaan nie), Rapunzel, Cinderella, dan mcm2 lg la...buku tu plk sgt cntik..tp dh bthn2 lmnyer buku tu pun dh hilang mungkin dah lenyap ditelan dek lipas...nnti aku nk beli buku2 dongeng tu nk wat koleksi...


0 kesan degil: