.

Monday, August 30, 2010

Hari yang complicated....

Apa la agaknyer dosa aku smpaikan ri nie mjadi 1 ri yg amat complicated bg aku…

  1. sblm g keja bdiri >20min
  2. dh smpai opis perut plk tetiba sakit
  3. 1 ri bkerja dgn perut yg sakit..last2 aku tido jelah…
  4. lik umh lmbt…tggu seseorg yg x kunjung tiba…
  5. pastu member anta…sesat plk sbb aku x ingat jln di dunia..adoiyai..konfem lps nie dia mls nk anta aku dah…
  6. smpai umh kul 6.27 smpt lg klu aku nk tgk citer epilog syurga cinta sbb br je nk start…
  7. tp mlgnyer kunci umh xde…
  8. so aku bg msg kat dak umh bgtau aku x leh msk...sbb kunci xde
  9. tpaksa bdiri selama >30min menanti sesuatu yg pasti tp x pasti…
  10. agaknyer…mgkin ini la puasa ramadhan aku yg tpanjang…(luar Negara tu lain citer la)…
  11. pastu jiran sblh kuar lap2 kete....
  12. Azan bkumandang...
  13. jam menunjukkan kul 8 mlm....
  14. org yg aku nnti belum kunjung tiba...g bazar ke wat pbersihan kat bazar???
  15. jiran sblh umah dah kuar....lgsg x tegur aku hulur air ke ape..
  16. wpun nmpk aku bdiri dekat 2 jam....
  17. dak umh lik...tnya x msk lg ke dr td??
  18. abis yg aku tcongok dpn umh nie wat pe? jd guard ke??
  19. pastu dia ckp asal x bgtau...
  20. yg aku msg td tu bgtau kisah riang aku xde kunci la ye...( huhu silap aku jgk bg msg x jelas :(( )
  21. kul 8.30 msk umh member aku kunci umh dia trs kuar lik....
  22. aku trs g peti ais...minum air gas yg sejuk....
  23. mam limau bali sket...
  24. akhirnye konfem aku bdiri selama 2 JAM jd guard x bgaji...sedihnyer :((

Ya Allah ampunkan dosa2 ku yg mgunung ini Ya Allah…tbhkan aku mhadapi segala ujian yg Kau berikan padaku…Amin…

p/s : entry nie aku taip smbil bdiri dgn suasana hujan yg lebat..huhu,

moral of the story

1. sediakan payung sblm hujan…sbb ri kan hujan...

2. bsyukur dgn nikmat yg Allah bg, skit je nikmat sng Allah tarik...abisla..

3. ckp biar jelas

4. mampu menerima & mperbaiki kesilapan sdiri

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih, apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

~ALLAH knows BESt!~♥

p/s : aku dah jmpa ramai org yg slh sblm nie....

Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya

Mau msk contest lg la....


1. Follow Ka-Ching & Lipat's Bundle
2. Letak kat blogroll
3. Buat entry...aku tgh wat la nie... (Tajuk: Ka-Ching PreLoved Nak Bg Duit Raya)
selain dari tajuk ni x laku ye (T_T)
4. Tinggal jejak

tu jer..yes -ALL DONE- klu korg nk join klik kat gmbar bear tu....

MY BIRTHAY SPECIAL GIVEAWAY


asal ada contest je nk join..lantakla..bkn kn byr pun..klu x mng x apa..klu mng lg la apa2....hehe...

1. follow
2. wat entry
3. ltk kat blogroll mylovelyribbonsnlaces
4. leave a comment

nk join jgk klik sini ---> MY BIRTHAY SPECIAL GIVEAWAY

Sunday, August 29, 2010

Lagi2 Nuffnang...

Lagi2 nuffnang ape plk aku bg tajuk entry cmtu..sbnrnyer aku sgaja nk mkaji ape yg myebabkan org msk blog aku dan keputusannyer ialah..jeng..jeng...jeng.....

1st bdasarkan keyword pokok nyawa nk baca article nie? Klik sini ya Pokok Islam & Pokok Yahudi

2nd hei gadis bujang..hei gadis bujang..keh2..ada jgk g gn keyword nie ye..lawak tolll....article nye di sini --> Dunia Baru Reunion

3rd Doa sepanjang bulan ramadhan...tentu2 la dlm bln Ramadhan nie ramai yg nk tingkatkan amalan kan...so nk bc doa sepanjang bulan Ramadhan?? klik la di sini --> Doa Sepanjang Bulan Ramadan

4th Nur Kasih The Movie klik je trs kat link tu...movie nie lmbt lagi kuar dijangka April 2011...

5th siapa penyanyi lagu epilog syurga cinta...pyanyi lagu tu adalah FIDA..yg juga plakon utama drama itu..sekian terima kasih... hehe

6th arti nama adhila pun ada jugak...ok2 nnti aku akan wat 1 post khas utk ape erti nm adhila nie...

x sgka ada gak peminat luar dr malaysia :)

semakin hari peminat semakin btambah suke2..tp tetiba kurang lak peminat I


Nuffnang lagi....

aku sbnrnyer bkn reti sgt psl nuffnang nie..lebih tpt lg aku x reti lgsg pun..org letak iklan..aku pun letak la jgk....& aku hrp semoga aku dpt la claim wit tabung ms dpn aku nie...insyaAllah...sape2 yg byk pgetahuan ttg nuffnang nie ape kata share ngn aku ye...boleh la ekk....

CTR yg 100.00% tu ape ye???



Kad Raya

Aku nk tujuk kad raya yg aku pernah dpt dr artis kat mesia nie..bkn kat London...thn nie aku ada send jgk tp x tau la smpai ke x n dpt blsn ke x..huhu..rs mcm nk bg lg je... :(


Nie plk kad dr MAWI...ms memula dia glemer..kira ok la kan siap sain tu...tima kasih MAWI..wpun aku bkn minat mawi...muahaha...


Hijjaz pun selalu gak bg kad raya kat aku wpun aku xde bg kad ry kad dorg hehe..sbbnyer aku dulu msk ahli kelab sahabat hijjaz...skrg nie dh xde la..sbb aku dah lm x renew...


Ni plk kad raya dari CT aku gn nm adik aku ms pos kad kat siti nie..:)....nie pun ms dia lom kawen lg...mklumlah artis glemer..mn ada nk sain2....kang tcabut plk tgn nk sain sume ye x...

Aku selalu bg kat Amy Mastura sbbnyer dia stiasa akan reply..suke btl aku..tgk la dr anak dia kecik..smpai la dah ada 2 anak pun dia ttp reply kad ry aku suke2...




Ops nie bkn kad raya..tp nie kad jemputan sempena pberian Biasiswa Golden Hope Plantations Bhd.


nm spt biasa la aku x nk tunjuk kat sini...cuba tgk tarikh event nie bila 8 October kn..so mknanyer??? mknanyer majlis nie di buat sehari lps bday aku, bday aku kan 7 October....ingat lg..ms tu member aku nk wat suprise kat aku..tp 6hb aku dah kn g KL...so ms 5hb tu aku tido lmbt...pastu member aku nie tnya.."ko x nk tido ke? g la tido cpt..." aku pun pelik la..x pernah2 dorg herankan aku tido kul bp..tp mlm tu soh aku tido plk...pastu aku pun xde nk wat ape dah aku pun naik je la tido...dlm kul 12> tetiba dorg kejut aku ckp "HEPI BDAY!!!!" tkejut aku..yelah dah tido g kejut plk dgn muke mamai2 tu dorg bg kek comel je kek tu...pastu dorg ckp.."kitorg nk wat surprise ms mlm bday ko..tp ko dah nk g..so kn la wat mlm nie..tu psl x dpt nk wat >best dr nie.." Utk member aku Acu & Maza, surprise tu pun dah cukup utk aku...sbb tu lah surprise bday ptama & t'akhir aku terima dr insan bnama SAHABAT. Sejak ri tu smpai la ke hari ini aku x pernah terima kejutan dah dr org yg nmnyer KAWAN,SAHABAT,RAKAN mahupun TEMAN. Hadiah yg korg bg pun aku still guna smpai skrg tau...Thanks sesgt....

p/s : btl ke nth ejaan "seperais" tu :p


Buke Pose Di Anderson

Ok nie plk citer psl buke pose pada 22hb ri tu..ish dah smggu dah upenyer..cmne nk wat xde ms nk menaip2 nie..I bz la ceh2...


aku g bk pose kat Anderson, sblm nie pun aku pernah g jgk kat sini, klu x pcaya korg klik SINI..aku stil order mende yg sm cume nasi je la lain sket..hehe

nie nm nyer garlic nan - bread stuffed with onions

Plain White Rice = RM1.00

butter nan

Palaak Paneer - Spinach cooked with cottage cheese (klu x slh la)

Plain Briyani = RM3.00

Tandoori Chicken = RM6.00
Marinated with exotic herbs, spices & yogurts grilled in the tandoor



pastu g mam eskem mekdi yg baru perisa lime..dah la aku suke kale2 hijau nie..tgk rupe eskem nie walla cun nyer...suke btl aku....sape2 yg lom prnh rs tu..ape lg g la serbu mekdi g rs sdiri sdp ke x eskem nie...skrg nie pun ada promosi double GCB...hbt tu...