.

Wednesday, October 20, 2010

Fuiyoo Facebook...


Sekarang nie kalau xde facebook mcm sesuatu yang janggal ye x?... hebat betul penangan facebook nie...ape x nyer..cuba korang pk... dulu ms ada friendster, myspace, hi5 dan amende ntah lagi...xde la pulak sehebat facebook. Tp bila kuar je facebook..x kira kecik, beso, muda, tua..sume ada facebook...

FACEBOOK

FACEBOOK

FACEBOOK

tengah aku jalan2 tengok facebook jumpa facebook makcik aku...umo dah >40 dah..selama nie dia jadi suri rumah je...setahu aku la, tgk2 tetiba ada facebook hebat giler, nampaknya sekarang suri rumah pun dah celik it...

pastu jalan2 lagi...jmpa pulak facebook anak beranak..dari ayah, mak & anak...nampaknya sekarang ibu bapa leh memantau kegiatan anak2 dia dari facebook je..yang aku hairan kecik2 dah putus cinta..kapel sume tu citer kat facebook..bukan je mak ayah dia..tp 1 dunia tau...haishh, x tau la sama ada ini 1 kebaikan atau keburukan...

lagi satu yang aku dapat...bila dak2 ada facebook, ntah page hape2 sume di"like"nyer...bila member lain like dia pun like...pastu kuar la gambar x senonoh..yang pegi like tu wat ape? tau la minat citer korea ke ape ke kan..x yah la smpai like page artis korea tu..dah tentu2 cara hidup dia bbeza ngn kita..pastu dia post gn bahasa dia..ape yang ko faham? ape pekdah ko like page tu?

tu 1 hal pasal like2...nie 1 hal pulak...main approve je sape2 yang request nak jadi friend...entah2 perompak ke, peragut ke, pendek kata penjenayah la...mn la tau kan pjenayah yang dikehendaki x pun orang gila...langsung x pk mende tu...tau nyer nak blumba2 dengan kawan 1 kelas sape lagi ramai friend dalam list dia...kiranya hebat la tu kawan sampai 4000> sampai dah full & x leh nak add friend dah..udah2 ler tu xde pekdah pun ramai kawan...macam la dorang kenal ko...

lagi 1 pasal gambar..aku pasti & amat konfem la dak2 sekolah yang ada facebook nie x reti pasal IT pun...tmasuk la mak2 orang yang ada facebook...elleh yang muda macam dak unibersiti pun konfem x reti jugak... bila x reti sume data nak bagi tau kat facebook...jangan lupa..facebook adalah 1 konspirasi Yahudi untuk menjatuhkan umat islam...(pasal gambar tu, aku pun letak gambar jugak hehe)..cume kalau leh private kan jgn bagi sume orang dapat tengok...aku rasa facebook memang xde privacy...(klu ada sesapa yang add aku smpai sekarang aku x approve tu bermaksud sume data dia aku leh tengok..so nak wat pe approve lagi...aku suke tengok gambar orang je..) tapi aku rasa facebook memang xde privacy...ri tu ada berita kat TV3 pasal privacy facebook..aku tgk iklan dia je..x tengok pun berita penuh..sebab apa aku cakap facebook xde privacy...contohnya kalau korang nak guna ape2 application ( x sume application ) kena klik allow dulu baru leh guna, cuba baca betul2 masa sebelum klik allow tu..dia minta permission untuk view sume data & sume gambar..x tau la kalau aku salah tafsir, english aku x la sehebat korg :p

dah la banyak pulak aku membebel...ok tata, adios

0 kesan degil: