.

Thursday, November 25, 2010

Sedihnyerrr...hukhuk...

Tetiba mood aku nak publish karya2 yang ntahape2 berkobar2 pulak...so aku nak post kat blog nie nie luahan hati perasaan yang pernah aku buat...entry yang bertajuk Aku Bukan Kamu tu aku baru jer wat smlm..hehe...nie aku publish yg dah tperam lama punya ekk...dimulai dengan yang nie tajuknyer Sedihnyer...aku wat pada Sunday 18 Januari 2009


Kenapa aku bsedih
dikala org lain sdg bgembira?
Kenapa aku menangis
ketika org lain ketawa?
Kenapa aku menitiskan airmata
di kala org lain bahagia...

Ya Allah knp aku bsedih?
knp aku menangis?
sensitif sgt ke aku ni?
ada yg kata aku ni cpt sgt emo. btl ke?

tgk citer sdh pun leh nangis..
kn mrh pun nangis..
mmg aku pyedih agaknye..

kdg2 aku rs sunyi..
xde kwn, xde teman apth lg shbt..
xde tmpt nk aku luahkan ape yg aku rs..
kesiannye dgn hidup aku..

knp aku selalu rs sdh?
knp aku selalu menangis?
aku ke yg slh..
jika xde sape nk kwn ngn aku?
aku ke yg slh..
jika aku rs aku yg btl?
hakikatnye tiada sape yg myatakn aku bslh..
xde sape2 jgk kata aku yg btl..
abis tu mn yg btl ni??
kompius btl la...

andai ini ujian-Mu utkku Ya Tuhan..
berilah aku ketabahan..
berilah aku kekuatan...
semoga aku ttp tng dgn ujian-Mu
ku tahu..Kau mberikan ujian mgikut kemampuan hamba-Mu
tp Ya Allah aku tlalu sdh...sedihnye...uwaa....

skrg aku dah tau knp aku bsedih...
sbb aku tlalu mjaga hati org lain..
tnpa mpedulikan hati aku sdiri...

0 kesan degil: