.

Thursday, January 27, 2011

apa aku nk citer?

terlalu banyak mende yang ingin aku ceritakan smpai aku sdiri x bkesempatan untuk menaipkan segalanya di sini...ri nie aku nak citer pasal dua perkara ini.

1. Lelaki
2. Merokok

Okay kenapa dengan lelaki..aku pun x faham kenapa ramai lelaki yg x faham bahasa..terutamanya bila naik tren KTM la ye kawan2...dah terang2 lagui bersuluh coach(betul ke ejanya camnie?) tu utk utk pompuan kenapa ada jugak lelaki yg masuk kat bhgian tu? x sekolah agaknya x reti nak membaca.

yang kedua pasal merokok...bila aku naik bas beso lagi larangan JANGAN MEROKOK..tapi redevar(driver) ngn konduktor bas tu selamba je merokok..so cmne la penumpang nk ikut rules klu org dlm dah wat cmtu...sgt la lawak,...muahahaha...

Sunday, January 23, 2011

Cayalah Digi

Punya la laju transfer rate digi nie..x sangka betul...korang x percaya tengok gambar kat bawah nie...ketika nie aku tengah download citer ngangkung...tu transfer rate yang aku sempat snap..yang aku sempat nampak ada gak sampai 995.5 yang aku x nampak x tau la berapa kan..Tahniah Digi Bersamamu :)



p/s : betulla kat situ kan tengok transfer rate dia...

Friday, January 21, 2011

Cekelat Stoberi

Tengah aku google gambar cekelat stoberi tetiba byk gmbr kuar...sume best2...huhu aku nak mkn cekelat stoberi lagi mcm yg ada kat cameron highlands tu..best sgt...

korang x pcaya try tgk hasil daripada aku meng"google" ini...msti korang pun rasa macam nk mkn cekelat stoberi jugak kan...melainkan klu korg x suke cekelat @ stoberi


haha post nie sengaja aku aku buat untuk bagitahu korang adik aku dah ada blog alamat blog dia ialah :



20012011

semlm sbnrnye nk post tp aku ada internet tp xde komputer huhu....

Friday, January 14, 2011

Himpunan Novelku

sebab pagi aku digangu oleh org gila..so aku trs on9 dan ingin menaip entry baru di blog ini...kali nie entry aku pasal himpunan novel2 yang aku ada...x la sebanyak korang..tp aku nie mmg hantu novel..kalau dulu setiap bulan aku mesti beli 1 novel yang paling aku suke & menjadi kesayangan aku smpai hari ni ialah novel Kau Kekasihku...mmg best nie la jugak novel ptama yang aku ada..then seterusnya byk lagi novel yg aku suke & aku beli...aku suke beli novel alaf21...yang lain kurang sket la..

ini sebahagian je..ada banyak lagi sebenarnya aku nie...


Wednesday, January 12, 2011

Report LI

Tadi masa aku kemas2 barang antik dalam almari terjumpa plk report LI aku ms study kat POLY dulu..tebal giler report aku nie..sumenyer ada 240m/s kalau jatuh kat perut mau terus kempis x boncit2 dah muahaha...x caya korang tgk gambar kat bawah nie..oh ya 240m/s tu tidak termasuk lampiran tau...



Tuesday, January 11, 2011

11111

1 Januari 2011 dah lepas dah 11 Januri 2011 pulak tarikh ri nie..n jap lagi lepas la...lps nie sume org yg giler nombor cantik akan tunggu tarikh 11 November 2011 plk...yes it's just a number...xde makna ape2 pun...tapi nombor yang cantik tu hanya akan berlaku dalam tempoh 100 tahun lagi

Thank'ssssssssss NUFFNANG

Alhamdulillah rezeki pada 11111 yeay...tapi x tau la bila surat dari nuffnang nie sampai..korang tgk la sampul kat bawah nie...basah tu sampulnye kena hujan...mgkin smlm smpai..tapi tgk dari segi struktur sampul kat bawah nie mengkin surat nie sampai mggu lps...ape2 pun nasib baik la cek & kupon & baucer TESCO aku tu leh dikatakan masih dalam keadaan baik, pendek kata masih boleh digunakan lagi la..


sampul surat yang kemek & basah




cek yang diterima oleh aku bukan ko...

orang kata kalau kita claim utk 1st time nnti BE kita kat NUFFNANG akan cepat naik..aku rasa ada logiknya jugak..sebab lps aku click je utk claim...BE aku dalam ms seminggu je dah cecah RM10.00 aku tau la BE aku x sebanyak korang ape2 pun rezeki jgn ditolak hehe...

* p/s : cek nie aku soh adik aku g masukkan dlm akaun MAYBANK aku...1st time claim nie hehe...


Monday, January 10, 2011

Netbook 1 Malaysia


Budak..budak..budak..budak..lawak2 je korang nie kan...aku ada guna netbook sepupu aku yg dia dpt dr SKMM National Broadband Initiatiave (NBI) 1million netbook initiative macam2 ada dlm komputer dia tu..aku rasa ko mmg patut amik lesen komputer hehe...apada dia ckp kat aku nak amik lesen komputer yang aku tau lesen kete/moto ada la x pernah plk dengar ada lesen komputer...ada ke???lesen perisian komputer ada...
& sebenanrnya adik aku pun slh seorang penerima netbook tu tapi yang jadi masalahnye kenapa sampai sekarang x dpt pun netbook tu sape leh jawab?? jawab la kenapa? dah ada nama dalam senarai yang layak dapat tetiba dalam list yang sama tu ada yang dapat ada yang x dapat....adakah di situ ada unsur2 diskriminasi atau pun selainnya?? sila jawab aduan rakyat nie....


*entry ini tlh ditaip dgn mggunakan netbook 1 malaysia

Info : Papan Kekunci Lebih banyak Bakteria Berbanding Mangkuk Tandas

ahh tension betul aku bila dah menaip panjang2 pastu hilang plk...

terus pada info yang aku nak cakap kan tu la ye..ok camnie, tadi pagi ehh pagi tadi aku baca sotkaba yang ntah bila2 punya ntah..pastu aku jumpa la satu artikel nie..dia ckp..ehh dia tulis...ehh dia inform bahawasanya keyboard yang korang tekan & yg skrg nie aku tekan nie..mempunyai sebanyak 400,000 bakteria berbanding mangkuk tandas...

dan ATM plk mengandungi 1200 bakteria berbanding tombol pintu tandas..maklumlah tandas org mmg selalu cuci kan...x macam keyboard & mende2 lain yang kita gunakan bersama2 dgn org lain...eee yekkkk selama nie ingatkan mangkuk tandas tu la yg paling kotor upernya ada lagi mende yang amat kotor..

Sunday, January 02, 2011

02012011

Fuh sempat gak aku taip entry pada 01012011..bukan ape, saje nak taip sbg permulaan pada tahun nie..nie plk entry aku untuk ri nie 02012011..keh2...lepas nie aku taip entry dgn tajuk tarikh entry ditaip leh x? ape2 ntah...mcm la x leh nak set bila kita nak publish entry tu kan...hahaha...sorryler entry2 aku sejak 2 menjak nie mcm kureng sket kan...n sumenyer menolak...sbbnye aku kat kampung skrg nie..tetiba plk internet x laju sgt...hmm manalah blackberry nie...ok adios....

Saturday, January 01, 2011

01012010

Selamat tahun baru 2011