.

Saturday, February 05, 2011

Kod Ba Alif Ba Ya dalam makanan

Sebelum nie aku ada terbaca pasal kod2 aku sebut khinzir la ye...x nk sebut vavi tu...aku ada terbaca kat internet lepas tu lupa pulak aku nak print. Lepas tu abah aku lik dari solat kat surau ada yang bagi list kod2 nie..nie kat bawah nie kod dia...


E100, E110, E120, E 140, E141, E153, E210, E213, E214, E216, E234, E252,E270,
E280, E325,E326, E327, E334, E335, E336, E337, E422, E430, E431, E432,
E433,E434, E435, E436, E440,E470, E471, E472, E473, E474,


E475,E476, E477, E478, E481, E482, E483,E491, E492, E493,
E494, E495, E542,E570, E572, E631, E635, E904.

tapi ada info terbaru di sini HALAL FOOD yang mengesahkan bukan sume kod tu adalah HARAM, ada jugak yang halal & dalam kategori yang meragukan..mana2 yang meragukan tu baik dielakkan la ye tak...

nak lebih mudah lagi nie ha aku dah amik untuk pembaca blog aku..apa korang dah tau??...xpe klu dah tau pun aku tetap nak bagitau jugak..

E100 - Halal
E101 - Halal
E101a - Halal
E102 - Halal
E103 - Halal
E104 - Halal
E105 - Halal
E106 - Halal
E107 - Halal
E110 - Halal
E111 - Mushbooh
E120- HARAM
E121 - Mushbooh
E122 - Halal
E123 - Halal
E124 - Halal
E125 - Mushbooh
E126 - Mushbooh
E127 - Halal
E128 - Halal
E129 - Halal
E130 - Mushbooh
E131 - Halal
E132 - Halal
E133 - Halal
E140 - Halal
E141 - Halal
E142 - Halal
E150a - Halal
E150b - Halal
E150c - Halal
E150d - Halal
E151 - Halal
E152 - Mushbooh
E153 - Halal
E154 - Halal
E155 - Halal
E160a - Depends
E210 - Halal
E213 - Halal
E214 - Halal
E216 - Halal
E234 - Halal
E252 - Depends
E270 - Depends
E280 - Halal
E325 - Depends
E326 - Depends
E327 - Depends
E334 - Halal
E335 - Halal
E336 - Halal
E337 - Halal
E422 - Halal
E430 - Depends
E431 - Depends
E432 - Depends
E433 - Depends
E434 - Depends
E435 - Depends
E436 - Depends
E440 - Halal
E470 - Depends
E471 - Depends
E472 - Depends
E473 - Depends
E474 - Depends
E475 - Depends
E476 - Halal
E477 - Depends
E478 - Depends
E481 - Depends
E482 - Depends
E483 - Depends
E491 - Depends
E492 - Depends
E493 - Depends
E494 - Depends
E495 - Depends
E542 - HARAM
E570 - Depends
E572 - Depends
E904 - HARAM

* mushbooh tu syubhah/ragu2/was2..
* dah la penat aku taip..dah taip byk2 x leh nak save plk internet connection putus tensen betul..kalau nak tau lebih details lagi klik sini ok...Kaki Heboh

0 kesan degil: