.

Friday, April 29, 2011

Teknik Rahsia Matematik

Tetiba je aku dapat invitation untuk mengetahui Teknik Rahsia Matematik nie...ape2 pun aku just share kat sini..klu rajin korang baca..kalau x rajin abaikan jer..ok..


Assakamualaikum & Salam sejahtera,
Saya Pinjam 5 minit masa Untuk ajak semua Membace Info Nie...TQ
Pernahkah anda tahu mengenai satu teknik dalam menyelesaikan operasi matematik dengan mudah, ringkas dan sangat pantas ?
3 Teknik Pecuma layari Disini:-http://bit.ly/geniusmatematik
Jom santai sambil Berfikir...lihat Dibawah..

Perkongsian Ikhlas:-

Cantik x nombor-nombor kat bawah ni. Ok. Jom teruskan membaca.
1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

3 Teknik Pecuma layari Disini:-http://bit.ly/geniusmatematik Download yer
Cuba lihat simetri ini pula...

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Sekarang cuba korang bayangkan jika ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ digambarkan sebagai 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Jika: KERJA KERAS
11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1= 99%
H-A-R-D-W-O-R- K
8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

Dan: Knowledge
11 +14 +15 +23 + 12 5 +4 +7 + 5 = 96%

Dan jika: SIKAP
19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%
Dalam Bahasa Inggeris: A-T-T-I-T-U-D-E
1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Tapi LOVE OF GOD
12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%
atau SAYANG ALLAH
19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101%


P/S : Jangan sesekali anda melepaskan peluang untuk mempelajari teknik ini kerana ia satu ilmu matematik yang amat menakjubkan !
Download Disini:-http://bit.ly/geniusmatematik
aku dah try dah kira untuk nama sendiri dapat jumlah 88% cantik la tu kan..tapi sesapa yang nama dia panjang konfem la dapat jumlah yang lagi banyak...betul x..

Oh it's ON now! *shoves* BFF can wait for now! #Churp2race

Oh it's ON now! *shoves* BFF can wait for now! #Churp2race

Perkahwinan Termahal Dunia

Sempena perkahwinan Putera William & Kate Middleton hari nie..so kuarlah pelbagai artikel mengenai perkahwinan salah 1 artikel tersebut ialah artikel mengenai Pengantin Termahal yang dikeluarkan oleh Berita Harian ditulis Oleh Hazirah Che Sab zeehan@bharian.com.my 2011/04/24

GAMBAR atas, Pengantin termahal Seemanto dan Sushanta Roy bernilai RM386 juta pada tahun 2004. Gambar bawah, Pasangan Sheikh Mohammed Rashid dan Sheika Hind bernilai RM300 juta pada 1981.

Hadiah siling emas, 10,000 tetamu termasuk pengemis pelengkap majlis kahwin RM386 juta

TANYALAH siapa saja mengenai impian perkahwinan, pasti jawapan yang diberi hampir sama. Semua impikan perkahwinan serba sempurna, mewah dan meriah. Tidak kurang yang mahu menobatkan majlis perkahwinan masing-masing sebagai 'Wedding of the Year.'
Malah, demam perkahwinan ‘Wedding of The Year’ itu kian terasa berikutan semakin hampirnya detik perkahwinan kerabat diraja Britain yang tidak kurang popularnya - Putera William dengan pasangannya, Kate Middleton, Jumaat depan.
Ketika pasangan diraja itu dilaporkan lebih mengamalkan sikap berjimat, tetapi sudah ada laporan menyatakan anggaran kos keseluruhan perkahwinan itu hampir RM160 juta biarpun jumlah sebenarnya tidak dapat dipastikan.

Namun, timbul pertanyaan, perkahwinan siapakah yang selayaknya dinobatkan paling hebat atau mahal di dunia setakat ini? Sempena ‘mood’ perkahwinan diraja yang diikuti rapat ramai, apa kata kita selami kehebatan perkahwinan yang dinobatkan majlis perkahwinan paling mahal di dunia, setakat ini.

Pasti ramai yang terkejut kerana status hebat itu dimiliki bukan seorang kerabat diraja dan bukannya rakyat negara maju sebaliknya dari dunia ketiga.

Ringkasnya, ‘mahkota’ gelaran perkahwinan termahal menjadi milik Seemanto dan Sushanta Roy - anak ahli perniagaan terkenal India, Subrata Roy yang mana perkahwinan bertarikh 14 Februari 2004 itu kekal menjuarai carta majlis perkahwinan termahal dunia dengan kos sebanyak RM386 juta untuk tetamu seramai 10,000 orang!
Majlis berkenaan turut memberi manfaat kepada peminta sedekah apabila makanan diedarkan kepada lebih 140,000 pengemis di seluruh negara.

Pada majlis yang diadakan di Lucknow, India itu, sebanyak 110 jenis makanan termasuk India, Mexico, Itali, Mongolia, Lubnan dan Amerika dihidangkan. Antara tetamu yang turut hadir memeriahkan majlis yang dirujuk sebagai Perkahwinan Abad Ini ialah bintang Bollywood terkenal, Amitabh Bachchan dan Aishwarya Rai.

Setiap tetamu dijemput dari rumah dengan limosin dan dibawa ke lapangan terbang. Cabutan bertuah untuk tetamu menawarkan syiling emas sebagai hadiah.

Di tangga kedua senarai perkahwinan termahal dunia ialah membabitkan pemerintah Dubai, Sheikh Mohammed Rashid al-Maktoum dan Sheika Hind Maktoum atau Puteri Salama, bernilai Rm300 juta yang turut disenaraikan antara majlis perkahwinan paling gah dalam Guinness Book of World Records dan paling mahal pada 1981. Ini meletakkannya mengatasi satu lagi perkahwinan pasangan popular - Putera Charles dan Puteri Diana ketika itu.

Hebat atau tidak, perkahwinan Sheikh Mohammed Rashid itu bukannya di hotel atau villa mewah sebaliknya stadium yang dibina khas oleh Sheikh Mohammed bagi menampung sehingga 20,000 tetamu untuk majlis berkenaan yang berlangsung selama tujuh hari tujuh malam! Malah ada laporan yang menyatakan majlis bersempena perkahwinan itu berlangsung dalam tempoh tiga bulan.

Pada majlis itu, semua putera diraja Arab, barisan sheikh dan VIP lainnya dibawa ke lokasi dengan menaiki 34 jet peribadi. Elemen kebajikan tidak diketepikan apabila Sheikh Mohammed turut menunggang kuda ke setiap kampung memberi makan kepada semua penduduk sempena majlis perkahwinannya itu.

Satu lagi perkahwinan disifatkan perkahwinan diraja terhebat membabitkan Charles dan Diana, yang dilaporkan menelan belanja kira-kira RM148 juta dengan ribuan pengawal dikerah menjaga keselamatan. Malah, harga baju pengantin Diana saja lebih RM50,000 selain aspek lain termasuk kos kawalan keselamatan dan bilangan tetamu yang ramai.

Satu lagi perkahwinan perkahwinan paling mahal dipegang seorang lagi hartawan India yang bermastautin di London - Lakshmi Mittal yang juga hartawan besi dan menduduki tempat kelapan orang terkaya dunia. Beliau memperuntukkan RM211 juta untuk majlis perkahwinan anak perempuannya, Vanisha Mittal dengan Amit Bhatia pada 2006.

Acara selama enam hari itu diadakan di Versailles dengan persembahan oleh Datuk Shah Rukh Khan dan Kylie Minogue. Kemewahan majlis berkenaan dapat dilihat sejak awal dengan kad undangan saja setebal 20 muka surat dan diletakkan di dalam kotak perak.

Penginapan mewah disediakan untuk 1,000 tetamu yang majoritinya ialah ahli politik, ahli perniagaan dan selebriti.

Tidak kurang meriahnya ialah majlis perkahwinan hartawan Russia, Andrei Melnichenko dengan bekas Ratu Yugoslavia, Aleksandra Kokotovic, di Perancis pada September 2005.

Dengan kos RM90 juta, perkahwinan mereka diserikan dengan persembahan Whitney Houston dan Christina Aguilera, yang diterbangkan ke Cannes dengan jet peribadi.

Perkahwinan tahun ini yang disenaraikan mahal, berlangsung bulan lalu membabitkan satu lagi pasangan India. Perkahwinan bernilai RM69 juta milik pasangan Lalit Tanwar dan Yogita Jaunapuria yang juga anak hartawan dan ahli politik terkemuka negara membangun itu - Kanwar Singh Tanwar.

Dengan catatan 18,000 tetamu di lokasi menyamai binaan Istana Rajahstan, pengantin lelaki dihadiahkan helikopter bernilai lebih RM10 juta dengan tetamu dibawa dengan kenderaan mewah. Lebih hebat lagi, setiap tetamu tidak pulang tangan kosong apabila diberi wang kira-kira RM150 seorang, selendang bagi wanita dan sut untuk lelaki dan cendera hati sekeping duit siling perak sempena majlis itu.

Hakikatnya, mungkin pelik bagi kita melihat bagaimana masih ramai yang sanggup berhabisan wang bagi perkahwinan yang berdasarkan kelaziman ketika ini, sukar bertahan. Namun, itulah keadaannya apabila ada yang mengutamakan pepatah ‘tepuk dada, tanya selera’ dan sanggup berlumba-lumba demi mencatat sejarah antara perkahwinan terhebat dunia.

Debaran perkahwinan diraja Britain

DENGAN semakin hampirnya majlis perkahwinan pewaris kedua takhta Britain, Putera William dengan Kate Middleton, semakin hampir, pelbagai rentetan kisah berkaitan kedua-duanya semakin rancak ditayangkan di televisyen.

Pelbagai spekulasi kedengaran dan pastinya perbandingan perkahwinan kedua-duanya dengan perkahwinan ibu bapa William, Puteri Diana dan Putera Charles pada tahun 1981 tidak dapat dielakkan.

Namun, William awal-awal lagi seolah-olah menampakkan tiada istimewanya majlis perkahwinan dia dan Kate dengan menjadikan cincin tunang mendiang ibunya sebagai tanda pertunangan mereka berdua selain cuma ingin berbulan madu di Isles of Scilly.

Malah pasangan kekasih itu juga dilaporkan memilih untuk tidak berlebih-lebih dalam merencanakan perkahwinan diraja yang sudah tentunya bakal menjadi program pilihan di kaca televisyen seluruh dunia.

Kos sebenar perkahwinan William dan Kate masih belum diketahui tetapi sama ada ia betul-betul tidak terlalu mewah atau bakal mencatat sejarah menjadi perkahwinan diraja paling mahal, cuma masa yang akan menentukan.

Mengimbau sejarah perkahwinan diraja, majlis yang mengikat Diana dan Charles sebagai suami isteri menelan belanja sebanyak RM19.6 juta dengan cincin tunangnya yang kini tersarung di jari manis bakal menantunya berharga RM138,000 pada masa itu manakala gaun pengantin rekaan David dan Elizabeth Emmanuel dilengkapi pula berharga RM44,000.

Tidak kurang meriahnya ialah perkahwinan Putera Mahkota Brunei, Putera Al-Muhtadee Billah, dengan Sarah Pengiran Salleh pada tahun 2004.

Majlis yang dilaporkan menelan belanja RM15 juta itu dihadiri ramai pemimpin dunia dan kerabat diraja diadakan di Istana Nurul Iman dengan membabitkan perayaan yang memaparkan tradisi negara kaya minyak itu.

Dalam apa yang menjadi antara majlis perkahwinan paling mengagumkan pernah disaksikan di London, Putera Mahkota Greece, Putera Pavlos, mengahwini gadis elit Amerika Syarikat, Marie-Chantal Miller, pada Julai 1995, dalam keraian yang berharga RM5.7 juta.

Kos termasuk menerbangkan pakar gubahan bunga diraja Denmark untuk menghiasi Gereja St Sophia, dan gaun pengantin daripada sutera gading bersulamkan pertama yang berharga RM723,000.

Namun, perkahwinan diraja paling terkenal dan kerap diperkatakan selain ikatan Charles dan Diana ialah ketika pemerintah Monaco, Putera Rainier III mengahwini aktres Hollywood, Grace Kelly, pada tahun 1956.

Akhbar menggelar majlis itu sebagai Perkahwinan Abad Ini, dengan 600 tetamu memenuhi Gereja Besar St Nicholas di Monaco. Dalam persiapan untuk perkahwinan itu, Istana Monaco dicat dan dihiasi semula keseluruhannya. Pengantin perempuan sendiri membuat penampilan istimewa untuk hari bersejarah itu. Meninggalkan Pelabuhan New York, Kelly, yang disertai keluarga, pengapit, anjing peliharaan dan lebih 80 bagasi, menaiki kapal SS Constitution ke Monaco.
artikel asal PENGANTIN TERMAHAL

Thursday, April 28, 2011

Nombor Plat Yang Mahal

Giler la orang kaya nie kan..nombor plat kenderaan je dah macam harga sebuah rumah, tapi kalau beli plat mahal2 letak kat basikal kan ke giler namanyer tu..ok nie senarai no plat yang mahal setakat ini...

1st : TAN 1 = RM200,090.00
tapi yang 1st nie mgkin akan jd 2nd sbb no plat MCA 1 telah ditender pada harga RM300,100.00

2nd : TAY 1 = RM200,000.00

3rd : TAX 1 = RM165,000.00
(Sian kete mahal Porsche Cayenne tu..tapi dah jadi TAXI(teksi) plk)

err agak2 sape la pemilik 2 kete di bawah nie ya hahaha...



sumber gambar dari blog2 ini Si Kembang Kejut & Berita Semasa

Friday, April 22, 2011

Okay, let's make a deal. I win the iPad 2, you win the movie passes. Win-win for both of us right? #Churp2race

Okay, let's make a deal. I win the iPad 2, you win the movie passes. Win-win for both of us right? #Churp2race

WoW hebatnyer...


Korang kenal Kurt Wenner? Yang pasti Kurt Wenner mmg x kenal korang muahaha...pada sape yang menjadi pencinta seni lukisan mesti kenal..atau pun sape2 yang beli sot kaba Harian Metro pada 17 April ri tu mesti ada terbaca pasal kehebatan lukisan2 dia nie kan...seyes aku cakap..aku sangat kagum..aku memang suke lukisan malangnya AKU TIDAK PANDAI MELUKIS...huhu sian kan kat aku..sape bermurah hati..tolonglah lukiskan muke aku FOC..ok.

gambar Kurt Wenner kat atas tu, aku bagitau je..mana la tau korang tak perasan pulak kan..encem jugak dia nie kn...

nk tengok hasil2 lukisan dia leh gi website dia di sini http://www.kurtwenner.com/ tak pun terus gi link nie http://www.kurtwenner.com/gallery/NewWork_gallery/index.htm

kat bawah nie salah 3 (sebab ada 3 gambar kalau salah 1 ada 1 je :p) gambar yang dia lukis, s0 what say you?


Thursday, April 21, 2011

Alahai Comelnya Mia Sara







20.04.2011

tp dah tlepas nk taip entry pada tarikh itu..huhu...skrg dah 21.04.2011


Tuesday, April 19, 2011

PIKOM PC Fair KLCC





SeRak...













Aku Pengarah Muzik ERA

Hadiah sebab aku jd Pengarah Muzik ERA.fm

Sunday, April 17, 2011

Puduraya Berwajah Baru..

Ri Khamis aku lik kampung..macam biasa la aku kena tunggu bas kat Hentian Duta..then aku ada ternampak banner nie...seperti gambar di bawah..


dipendekkan ceria hentian duta akan ditutup operasinya pada 16 April 2011 manakala Puduraya akan dibuka start pada 16 April 2011. Ini bermakna puduraya dah pun beroperasi sejak semalam.

Puduraya Terminal Resumes Operation This Saturday

KUALA LUMPUR, April 14 (Bernama) -- The Puduraya terminal, after being closed for a year for upgrading and renovation works, will resume operations this Saturday.

UDA Holdings Berhad managing director Datuk Jaafar Abu Hassan said the works, 98 per cent completed, were now in the final stage with the wiring and ventilation system to suck out the exhaust fumes being done, as requested by the Land Public Transport Commission and Kuala Kumpur City Hall.

"From this Saturday, all intercity buses and express buses to the north will resume their operations at Puduraya. The keys to the ticket counters have been handed over to the bus companies since yesterday," he said during a media visit to the terminal, here, Thursday.

Also present were the Federal Territories and Wellbeing Ministry's deputy secretary-general Datuk Adnan Md. Iksan and LPTC's head of state operations and terminal licensing Mohd Fuad Ahmad.

Jaafar said with the reopening of the Puduraya terminal, the temporary terminal in Bukit Jalil would be closed and the operations there to move back to Puduraya.

He said the upgrading and renovations at a cost of RM52 would provide comfort for the public with new facilities installed, such as a bigger and more comfortable waiting area, escalators, new lifts and toilets, and disabled-friendly features.

"The operations at the ticket counters on the first floor will be more systematic, and there's a foodcourt on the fourth floor while the praying area has been renovated to accommodate 400 people."

Jaafar said the facilities at Puduraya were comparable to those at the South Integrated Terminal-Bandar Tasik Selatan which began operating on March 1 for south-bound buses.

The Puduraya terminal which opened in 1976 was temporarily closed from March last year after the government found the need to upgrade and renovate it to improve the service quality and provide comfort for the public.

Meanwhile, Mohd Fuad said his ministry with the cooperation of enforcement agencies like the police, Road Transport Department and KL City Hall would be placing officers at the terminal to watch out for ticket touts and take action against them.

"We also wish to inform the public that only the ticket counters in the terminal are licensed to sell bus tickets, while tickets sold outside the terminal or by touts are illegal," he said.

-- BERNAMA
p/s : macamana agaknya rupa puduraya yg terbaru nie ye? kalau ada aku share la kat sini, mslhnya aku pun xde g puduraya s0 x dapatla nak dipertontonkan pada semua huhu...

Wednesday, April 13, 2011

Strange Sardine Phenomena

Incredible swarms of fish form off coast of Acapulco : But was surge caused by tsunami thousands of miles away?

By DAILY MAIL REPORTER
Last updated at 8:31 PM on 12th March 2011


The shores of Acapulco 's beaches were this weekend teeming with masses of fish packed so tightly they looked like an oil slick from above.

Thousands of sardines, anchovies, stripped bass and mackerel surged along the coast of the Mexican resort in an event believed to be linked to the devastating Japanese tsunami.

Delighted fishermen rushed out in wooden motor boats, abandoning their rods and nets and simply scooping the fish up with buckets.

A man photographs a shoal of sardines off the shore of Acapulco

Fishermen flocked to the water to take advantage of the surge

Some experts believe the phenomenon is directly related to the Japanese tsunami

'There were about 20 or 30 fishermen and there were people who came with their kids to take advantage of it,' Carlos Morales said.

The fishermen attributed the strange phenomenon to the unusual currents unleashed by tsunami that followed the earthquake in Japan .

Experts couldn't be sure.

'It would fall into that category where you would love to make the connection, but who knows?' said Rich Briggs, a geologist with the U.S. Geological Survey.

'Tsunamis can change local currents, but it's hard to make a firm connection.'

Fishermen in Acapulco say they have never see such large schools of fish so close to the coast

The fish were so tightly packed they looked like an oil slick from above

Some bathers steered clear of the mysterious event and kept out of the water

* geli aku tengok ikan banyak2 gerombolan begitu...bygkan anda berada kat tengah2 ribuan ikat tu...huhu