.

Friday, April 29, 2011

Teknik Rahsia Matematik

Tetiba je aku dapat invitation untuk mengetahui Teknik Rahsia Matematik nie...ape2 pun aku just share kat sini..klu rajin korang baca..kalau x rajin abaikan jer..ok..


Assakamualaikum & Salam sejahtera,
Saya Pinjam 5 minit masa Untuk ajak semua Membace Info Nie...TQ
Pernahkah anda tahu mengenai satu teknik dalam menyelesaikan operasi matematik dengan mudah, ringkas dan sangat pantas ?
3 Teknik Pecuma layari Disini:-http://bit.ly/geniusmatematik
Jom santai sambil Berfikir...lihat Dibawah..

Perkongsian Ikhlas:-

Cantik x nombor-nombor kat bawah ni. Ok. Jom teruskan membaca.
1 x 8 + 1 = 9
12 x 8 + 2 = 98
123 x 8 + 3 = 987
1234 x 8 + 4 = 9876
12345 x 8 + 5 = 98765
123456 x 8 + 6 = 987654
1234567 x 8 + 7 = 9876543
12345678 x 8 + 8 = 98765432
123456789 x 8 + 9 = 987654321

1 x 9 + 2 = 11
12 x 9 + 3 = 111
123 x 9 + 4 = 1111
1234 x 9 + 5 = 11111
12345 x 9 + 6 = 111111
123456 x 9 + 7 = 1111111
1234567 x 9 + 8 = 11111111
12345678 x 9 + 9 = 111111111
123456789 x 9 +10= 1111111111

3 Teknik Pecuma layari Disini:-http://bit.ly/geniusmatematik Download yer
Cuba lihat simetri ini pula...

1 x 1 = 1
11 x 11 = 121
111 x 111 = 12321
1111 x 1111 = 1234321
11111 x 11111 = 123454321
111111 x 111111 = 12345654321
1111111 x 1111111 = 1234567654321
11111111 x 11111111 = 123456787654321
111111111 x 111111111 = 12345678987654321

Sekarang cuba korang bayangkan jika ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ digambarkan sebagai 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26.

Jika: KERJA KERAS
11 + 5 + 18 + 10 + 1 + 11 + 5 + 18 + 19 + 1= 99%
H-A-R-D-W-O-R- K
8+1+18+4+23+15+18+11 = 98%

Dan: Knowledge
11 +14 +15 +23 + 12 5 +4 +7 + 5 = 96%

Dan jika: SIKAP
19 + 9 + 11 + 1 + 16 + 4 + 9 + 18 + 9= 96%
Dalam Bahasa Inggeris: A-T-T-I-T-U-D-E
1+20+20+9+20+21+4+5 = 100%

Tapi LOVE OF GOD
12 +15 +22 +5 +15 + 6 +7 +15 +4 = 101%
atau SAYANG ALLAH
19 + 1 + 25 + 1 + 14 + 7 + 1 + 12 + 12 + 1 + 8 = 101%


P/S : Jangan sesekali anda melepaskan peluang untuk mempelajari teknik ini kerana ia satu ilmu matematik yang amat menakjubkan !
Download Disini:-http://bit.ly/geniusmatematik
aku dah try dah kira untuk nama sendiri dapat jumlah 88% cantik la tu kan..tapi sesapa yang nama dia panjang konfem la dapat jumlah yang lagi banyak...betul x..

0 kesan degil: