.

Tuesday, May 17, 2011

Ke'hampeh'an Nora Elena

Aku baru je lepas tengok citer Nora Elena..tak dinafikan citer nie, jalan citer dia best la jugak..tapi ape yang aku nak bebelkan di sini ialah mengenai kehampehan cerita ini.

  1. Nora Elena tu pernah kena ROGOL, pastu dia blagak hepi macam xde ape2 konon2 kuat la...yang jadi masalah problem dan kehampehannya ialah..dah tau pernah kena rogol tu pakai la baju sopan2 sket nie x asyik2 pakai skirt paras lutut...x ke mende tu mendorong pada perogol utk merogol..dah la baju ada lobang2 kat pinggang fesyen la sangat..kalau teropong mesti leh nampak tuuuut kan...
  2. Eid mengucapkan kesyukuran tapi bukan dengan cara menadah tangan seterusnya meraup muka..seperti orang islam tapi seolah2 cara kesyukuran agama lain..klu x silap aku kat episod 3 kalau korang nak tengok la..tetiba aku kompius eid nie sebenarnya beragama ape ye...
  3. Fullamak..keje kedai buku je Dila member Nora tu..Nora pulak keje sebagai PA..rumah besar siut...2 tingkat lagi, aku yang gaji banyak..(ye ke banyak :p) nie pun x mampu nak dok umah beso camtu n dok 2 orang aje...sebab tu agaknye Nora Elena x mampu nak beli kereta...
  4. Dah tau ko tu TUNANG orang yang sesuka hati pegi minum la..tumpang balik la..ngan orang yang x kenal tu kenapa..dah la lelaki pulak tu...nie kan pulak lelaki yang tunang ko kenal...mana la tunang ko x jeles..
  5. Lagi2 Bowling..Bowling2 lagi...pelik jugak aku, leh katakan tetiap hari kot Seth ngn staff dia g men bowling..yang lawak x hengat tu..ada jugak masa pak polisi main bowling ye...ape2 jelah....
  6. NAMA...sume pun dah tau kan nama sebenar Seth ialah Ahmad Seth Tan...depan nama tu Ahmad..dah konfem2 la Islam...tapi kenapa dia x solat ye? mungkin dah murtad kut...atau pun x pernah di ajar cara hidup Islam...sebab tu jadi SETH TAN dipendekkan ejaan SETAN... kot ye pun nak tiru novel ke pe jadahnya..nama tu tukar la mengikut kesesuaian..penulis novel pun satu...x yah la nak tulis nama watak tu panjang macam keretapi walaupun trend sekarang bagi nama anak panjang2...panjang satu hal...ejaan lagi satu hal...contoh eizruol effendiey...klu eja izrul effendi je x leh ke? nak glemer2 jugak..huh!
muahahahahahaha...ok sambung lagi pasal kehampehan cerita ini...

(ahh x leh plk nk taip no 7 kat bawah nie)
  1. evonne ekk nama PA Seth tu...dah tau ko suke kat Seth pe ke bangang gi bawak citer yang boleh memporak perandakan hubungan eid ngn nora..kan x pasal2 ko jugak yang bengang...hadoi la....
  2. selamba lander je eid tu masuk umah nora tu kan...pastu siap tau kat mana dorang letak kunci..ke dah memang selalu masuk umah tu...apo2 jelah encik eid oiii....
makin lama aku TERtengok citer nie aku pun turut sama TERmembangangkan diri....huhu....kat novel pun macam nie jugak ke jalan citer nya??? kalau betul la sama...aku bagi 0 bintang dari sejuta bintang...

4 kesan degil:

wunny said...

haha setuju!
try nak follow cerita ni, tp nampak 'hampeh' yang lebih. terus tukar channel. :D

My Name is Mar said...

Hahahaha:D
Kadang-kadang realiti kehidupan pun macam tu gak,..

shiori_LA said...

episod pertama lagi tengok macam tak best je so tak tengok hahaha..kekadang je tertengok taktau cite sangat...btw nora elena tu kena rogol dgn sape ye?

C'est La Vie said...

@wunny hehe mmg skrg nie susah nk jumpa citer2 yg bkualiti..

@My Name is Mar rasanya kehidupan realiti lebih teruk kot...

@shiori_LA nora elena tu kena rogol ngan Seth...konon2nya seth nie tlampau mencintai elena..smpai sggup wat camtu..