.

Thursday, June 02, 2011

Teknologi Hebat Melanda Dunia : Samsung Galaxy Tab vs Apple iPad

Okay rata2 sekarang nie orang makin gila dengan teknologi..dan yang terkini sudah pastinya teknologi melayari internet dengan skrin sesentuh menjadi suatu keinginan..betul x? mungkin pada masa akan datang gadget ini bakal menjadi satu keperluan pulak... So mari kita tengok ape beza Samsung Galaxy Tab ngn Apple iPad




Screen Size.

Apple iPad : 9.7-inch
Samsung Galaxy Tab : 7-inch

* ini bermakna saiz screen Apple iPad lebih besar berbanding saiz Samsung Galaxy Tab.

Internal Storage + Expendable Storage

Apple iPad : 16GB, 32GB, 64GB - NONE
Samsung Galaxy Tab : 16GB/32GB - Up to 32GB

* so pada pendapat aku storage dia lebih kurang sama je..klu kita amik Apple iPad dgn internal storage sebanyak 64GB sm jugak Samsung Galaxy Tab internal 32GB + expendable 32GB = 64GB jugak...

RAM

Apple iPad : 256MB
Samsung Galaxy Tab : 512MB

* RAM pulak sudah tentunya Samsung Galaxy Tab yg menang sebab 512MB berbanding Apple iPad hanya 256MB jerr...

CAMERA

Apple iPad : NONE
Samsung Galaxy Tab : 2 Camera

* Samsung Galaxy Tab ada 2 camera depan dan belakang yeay!!!

GPS

Apple iPad yang ada 3G ada GPS..kalau xde 3G so xde la GPS...
Samsung Galaxy Tab memang ada GPS..yeay lagi....

Weight

Tengok saiz pun dah leh agak mana yang lebih berat betul x...sudah semestinya Apple iPad lebih berat berbanding Samsung Galaxy Tab.

*Apple iPad yang ada 3G lagi berat berbanding yang xde 3G (tetiba macam lawak pulak hehe,nape 3G berat ye??)


berdasarkan ciri2 di atas aku rasa aku akan memilih

SAMSUNG GALAXY TAB

YANG PALING BEST & TAK BEST pasal SAMSUNG GALAXY TAB

  1. Yang bestnyer leh guna sebagai henpon jugak..yeay!!!!
  2. Yang tak bestnyer pulak...Bateri tak tahan lama berbanding Apple iPad --- huhu memang x best, tahan 7 jam je klu guna untuk macam2 ntah berpa lama la agaknya leh bertahan bateri Samsung Galaxy Tab nie kan...
dengan penerangan di atas..pandai2 la pilih sendiri mana yang bkenan di hati...chow....adios


0 kesan degil: