.

Thursday, December 08, 2011

Bisik2 Gelora

Filem Ombak Rindu yang diadaptasi dari novel karya penulis terkenal yg bnama Fauziah Ashari nie dah meletup2...utk 6 hari tayangan dah cecah 5.2 Million tu...tp dengar citer bayaran yg dterima oleh penulis x setimpal la pulak..ape2 pun kita tinggalkan pasal isu byrn tu..taulah nnt dorg nak settlekan cmne..ye tak..

Ok sekarang aku nak bercerita pasal novel terbaru karya Fauziah Ashari..sumpah sangat sedih novel nie sampai berlinangan air mata aku mbacanyer huhu..mari baca sinopsis kat bawah yer...


SINOPSIS BISIK-BISIK GELORA
Banin Arumi atau Umi adalah gadis nakal dan lincah. Bapanya, Tuan Akalil menghantar dia ke kampung agar anaknya itu akan berubah tingkah laku kerana kampung mentuanya jauh daripada kota.

Di kampung, Arumi telah bertemu dengan Jad Izzuddin, seorang pemuda yang alim di hadapan keluarga namun am...at nakal di belakang mereka. Suatu hari tanpa diduga, Arumi dan Jad telah bertemu. Pertemuan itu telah menyatukan mereka ke alam perkahwinan.

Namun di hari pernikahan mereka, Arumi mendapat berita yang kedua-dua ibu bapanya menemui ajal dalam satu kemalangan jalan raya. Arumi mula benci pada Jad yang dianggapnya punca semua malapetaka ini berlaku.

Takdir ALLAH, pada hari yang sama, suami yang baru dinikahi ditangkap oleh pihak berkuasa dan disumbat ke dalam penjara. Apakah yang terjadi pada Arumi? Bagaimana pula dengan Jad?

0 kesan degil: