.

Friday, April 27, 2012

Pesta Buku 2012

Monday, April 16, 2012

Edible Accessories












The Most Creative Cakes
















Sunday, April 08, 2012

Ramalan Keputusan ABPBH Ke-25

Okay mesti ramai kot yang tak sabar2 nak tengok ABPBH malam nie ye tak...ok aku saje je wat entry nie...sblm acara kemuncak ABPBH malam nie, aku nak listkan ramalan keputusan ABPBH aku la~la~la...

PENYANYI LELAKI

☐ Faizal Tahir
☐ Anuar Zain
☐ Aizat
☑ Hafiz
☐ Black

PENYANYI WANITA

☐ Najwa Latif
☑ Yuna
☐ Stacy
☐ Alyah
☐ Shila Amzah

ARTIS DUO/BERKUMPULAN

☐ 6ixth Sense
☑ Jaclyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah
☐ Meet Uncle Hussain/Hazama
☐ Bunkface
☐ Forteen

ARTIS BARU LELAKI

☑ Johan Ariff As’ari
☐ Hazama
☐ Awi Rafael
☐ Aeril Zafrel
☐ Beto Khusyairi

ARTIS BARU WANITA

☐ Tasha Shilla
☑ Najwa Latif
☐ Neelofa
☐ Nur Fathia
☐ Izara Aishah

PELAKON FILEM LELAKI

☑ Aaron Aziz
☐ Shaheizy Sam
☐ Adi Putra
☐ Syamsul Yusof
☐ Bront Palarae

PELAKON FILEM WANITA

☑ Lisa Surihani
☐ Maya Karin
☐ Diana Danielle
☐ Yana Samsudin
☐ Eja

PELAKON TV LELAKI

☐ Aaron Aziz
☐ Adi Putra
☑ Remy Ishak
☐ Fizz Fairuz
☐ Fauzi Nawawi

PELAKON TV WANITA

☐ Fasha Sandha
☑ Tiz Zaqyah
☐ Scha Alyahya
☐ Nora Danish
☐ Rozita Che Wan

ARTIS KOMEDI LELAKI

☐ Zizan Razak
☑ Johan
☐ Nabil
☐ Along Cham
☐ Afdlin Shauki

ARTIS KOMEDI WANITA

☑ Noorkhiriah
☐ Sharifah Shahira
☐ Didie Alias
☐ Kenchana Dewi
☐ Alliza Abdullah @ Enot

PENGACARA TV LELAKI

Aznil Nawawi
☐ Faizal Ismail
☐ Ally Iskandar
☐ Awal Ashaari
Zizan Razak

PENGACARA TV WANITA

☑ Fara Fauzana
☐ Cheryl Samad
☐ Sharifah Shahira
☐ Raja Azura
☐ Nurul Syuhada

PENYAMPAI RADIO LELAKI

☑ Faizal Ismail
☐ Aznil Nawawi
☐ AG
☐ Halim Othman
☐ Khairil Rashid @ Krill

PENYAMPAI RADIO WANITA

☑ Fara Fauzana
☐ Linda Onn
☐ Raja Azura
☐ Abby Fana
☐ Sharifah Shahira

ANUGERAH SERI PERAK

☐ Aishah
☐ Zainal Abidin
☐ Eman Manan
☐ Datin Sofia Jane
☐ Datuk M.Nasir
☐ Ziana Zain
☑ Datuk Siti Nurhaliza
☐ Rosham Noor
☐ Saiful Apek
☐ Mawi
☐ Nabil
☐ Shaheizy Sam

UPDATE : SENARAI PEMENANG ABPBH 2011

Bintang Paling Popular – Aaron Aziz ✌ hehe lupa nk teka
Anugerah Seri Perak – Datuk Siti Nurhaliza ✔
Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat – Datuk Sheila Majid
Pelakon Filem Lelaki Popular – Aaron Aziz ✔
Pelakon Filem Wanita Popular - Maya Karin ✘
Penyanyi Lelaki Popular – Hafiz ✔
Penyanyi Wanita Popular – Yuna ✔
Pelakon TV Lelaki Popular – Fizz Fairuz ✘
Pelakon TV Wanita Popular – Fasha Sandha ✘
Penyanyi Berkumpulan/Duo Popular – Jaclyn Victor/Ning Baizura/Shila Amzah ✔
Artis Komedi Lelaki Popular – Johan Raja Lawak ✔
Artis Komedi Wanita Popular – Didie Alias ✘
Artis Baru Lelaki Popular – Johan Ariff As’ari ✔
Artis Baru Wanita Popular – Tasha Shilla ✘
Pengacara TV Lelaki Popular – Zizan ✔
Pengacara TV Wanita Popular – Fara Fauzana ✔
Penyampai Radio Lelaki Popular – Faizal Ismail ✔
Penyampai Radio Wanita Popular – Fara Fauzana ✔

✔ = 11 ✘ = 5 (macam amek exam plk daa..siap calculate markah lg :p)

Aaron Aziz meraih 87,669 undi selepas mengetepikan saingan kelompok empat artis lain yang mendapat undi tertinggi iaitu Fizz Fairuz, Shaheizy Sam, Fasha Sandha dan Tasha Shilla.

sumber : Berita Harian


p/s : x sangka Tasha Shilla ngn Fizz Fairuz leh mng...

Sunday, April 01, 2012

GSC 25th Anniversary

Sempena ulangtahun ke 25 GSC dorg bagi sbyk 25000 tiket wayang free di sume GSC seluruh Malaysia..tempat aku redeem cuma ada 2 citer je..pastu x ramai pun yg redeem ish2...apa2 la...


ada 2 citer je yg ditayangkan iaitu Wrath Of The Titans & Jangan Pandang2...aku membuat keputusan untuk tengok citer Jangan Pandang2


ada 2 tiket extra tu aku bagi pada org lain lalala...

kat bawah nie pulak list citer yg leh dpt tiket free di GSC seluruh Malaysia






Ulasan : Not bad la jugak citer Jangan Pandang2 nie..apatah lg tgk free kan..hahahaha...TQ Golden Screen Cinema

Jalan2 di AEON

Smlm aku secara rasmi gi jln2 ke Pusat Membeli Belah yg terbaru dibuka iaitu AEON d Station 18, Ipoh. Kat bawah nie sume gambar2 aku disepanjang hari tersebut...


-awal2 pagi lg dah ramai yg bpusu2 siap tggu dpn pintu, maklumlah lom lg kul 10-

- nie pulak berbaris nak dpt pizza free dr La Boheme -

- para pekerja sdg sibuk memacking utk diberi pd org yg suke mende free mcm aku :p -

- taraa...ni dia Mini Chicken Pepperoni Pizza...sedap giler smpai 3x aku amik heh2 -

- mcm2 aktviti ada hari tu, start dr 29 Mac - 1 April -


- dan jugak ada byk sale yg mengujakan -




- gambar last ni ialah bunga2 tanda tahniah atas pembukaan kedai2 dorg -