.

Wednesday, July 25, 2012

Cerita "SAMPAH" buat aku menyampah

Rasanyer memang dah lama giler aku x tengok tv..lagi2 tengok drama/citer2 melayu...kenapa aku x tengok??? sebabnyer sume citer melayu macam sampah...ntah hape2 punya jalan cerita tah...makin tak berkualiti cerita2 melayu sekarang nie..

Kalau dalam tahun 90-an dulu ada la jugak cerita/drama yang boleh dikategorikan sebagai terhebat...contoh citer yang aku tengok kat tv3 dedulu bertajuk Cinderella..sampaikan aku leh nangis merajuk sebab miss tengok 1 episod gara2 arwah nenek aku (nenek aku meninggal tahun 2007) tengok citer Nabila ke Mutiara Hati ntah tajuknyer tu...ala yang ada pelakon Mas Aji dgn Bu Arini tu....Citer Cinderella nie heronya Ahmad Idham heroinnyer pulak Haliza Misbun..kiranyer citer cinta yg mampu menyentuh hati la....camtu jugak la citer sebelum2 tu lagi macam Cinta Antara Benua...kalau x silap aku pengarah utk dua citer yg aku sebut nie org yg sm kan...Mohd Noor Kadir..kalau x silap ler..hoho....

Jadi persoalannya adalah..kenapa citer melayu skrg macam sampah? Mana pergi karya2 hebat yang boleh meruntun jiwa? Filem2 melayu? lagi la toksah ckp sume pun memang x best..camne leh diiktiraf sebagai sebuah filem pun aku x tau la...

Ha citer yang paling baru yg mampu menyentuh hati aku ialah Syurga Mu Ramadhan...tu je la kot citer last yg boleh dikira hebat la jgk...yg lain, kalau jalan citer dah ok...ending mesti hampeh...ntah hape2 jer....Pelik jugak aku bukan ke selalu pelakon suke demand watak..katanyer nak watak yang berkualiti jer..tapi sekarang aku rasa ramai pelakon main amik jer apa2 watak pun...walaupun watak tu bakal menjebakkan diri si pelakon ke arah kontroversi..peduli apa kan..janji dapat duit...

p/s : paling aku menyampah bila lelaki pakai baju pompuan..pompuan plk pakai baju lelaki..memang menyampah giler...

Tuesday, July 24, 2012

Salam Ramadhan


Ri nie dah selesai kita berpuasa selama 4 hari..Alhamdulillah..semoga dapat berpuasa lagi untuk hari2 seterusnya..InsyaAllah...Dah lama aku x menaip blog nie hasil dari luahan hati, jantung & pankreas kan...hehe..yang banyaknyer aku upload gambar je....

Bukan aku x nak menaip...bukan jugak sebab xde internet..tapi adalah disebabkan rasa malas yang berleluasa...ntah2 blog aku nie pun dah xde sape nak jenguk ye x..Al-maklumlah dah bosan asyik2 tengok mende yang sama jer...huhu....

Dah setahun > kot aku tinggalkan UTeM, universiti ku yang tercinta (p/s : dalam filem Mael Lambong ada scene bas UTeM lalu la :p )... Kenangan yang terlakar kat sana x kan mungkin aku lupakan...sume pahit, manis tu akan tetap tersemat dalam memori...

Meh tengok video nie...mengimbas kembali kenangan bersama




Okler bila ada idea nanti aku akan taip la lagi untuk bercerita...Salam Ramadhan untuk semua....Jangan lupa baca Doa Sepanjang Bulan Ramadhan ye kawan2...Salam...

Sunday, July 15, 2012

It is a cake, believe it?























Monday, July 09, 2012

TEN FRUIT JUICES GOOD FOR HEALTH

 

Not many people know that soursop fruit (also part of the soursop tree, i.e. leaves) keep hidden strength to fight cancer effectively than with treatment using medicines and chemo therapy. Unfortunately, the good news is covered up by one of world company who conduct research and wants research funding plus generous benefits go to the company, before the pharmaceutical raw materials from soursop fruit thrown into the world market. Apart from soursop fruit, there are many other fruits that have a great benefits for health. All fruits are also consumed it easier and more comfortable with processed into healthy fruit juice. 

01. Soursop juice

A study published by The Journal of Natural Products mentioned that the soursop fruit as the “miracle fruit” that is very nutritious for health, including:

  • Can effectively pick and choose the target bad cells from 12 different types of cancer, namely breast cancer, prostate, lung, colon, pancreas. 
  • Working 10 thousand times more powerful to postpone cell growth cancer than drug (andriamicin) or chemo therapy. 
  •  Sour sop juice selectively hunt down and kill the bad cells and not harm / kill healthy cells, in contrast with a deadly chemo therapy evil and gels healthy cells (ie causing hair loss). 
  •  Increase energy, immune system, preventing it from infection, etc 

 02. Pomegranate juice 



Pomegranate juice for health benefits:

  • Substances tannins can anesthetize roundworms, pinworms and tapeworms in the intestines and release it with feces. 
  • Rich in vitamins A, C, E and folic acid good for pregnancy. 
  •  Rich in antioxidants that help prevent blockages in the arteries caused by cholesterol. 
  • Prevent the occurrence of prostate cancer, etc. 

 03. Noni juice 


Although it tastes pretty bad, but noni juice or noni fruit dutch is very beneficial to health, including:

  • Can boost the immune system. 
  • Can normalize / reduce blood pressure. 
  • Be able to fight tumors and cancer cells. 
  •  Contains scopoletin which functions as an anti-inflammatory and anti-allergic. 
  • Very useful for the disease: hypertension, stroke, diabetes, migraine, vertigo, vaginal discharge, painful joints, etc. 

04. Mango juice 


Mango juice for health benefits include:

  • Can be as a disinfectant to cleanse the body and blood in the body. 
  •  Rich in caretenoid that can mencegahh colon cancer and cervical cancer bone. 
  •  Can rejuvenate the body’s cells. 
  • Can prevent body odor caused by bacteria, etc. 

05. Kiwi fruit juice 


Kiwi juice for health benefits include:

  • Rich in vitamin C is useful for protecting the body from cancer cells. 
  • Rich in fiber can reduce constipation. 
  • Content of potassium helps regulate blood pressure. 
  •  To prevent infection, premature aging. 
  • Very good for those who suffer from heart disease. 
  • Relieve cold and flu, etc. 

06. Guava juice 


 Benefits contained in guava juice include:

  • Can reduce cholesterol in the blood and lowers blood pressure. 
  •  Can prevent thrush. 
  • Able to lose weight. 
  • Content of vitamin C in guava juice can relieve colds and coughs. 
  • Content astrigent can cure diarrhea. Can prevent bone loss in, etc. 

 07. Strawberry juice 


 Strawberry juice for health benefits are:

  • Contain ellagic acid, which act as antioxidants to counteract free radicals that enter the body. 
  • Can inhibit tumor cell growth in lung, breast, cervix. 
  • Can cleanse the body’s digestive system. 
  • Controlling cholesterol levels. 
  •  Can reduce pain in joints, etc. 

08. Apple juice 


One apple a day could save your life, this phrase seems to be true, the content of apples is very useful for health, including:

  • Content of quercetin in apples may as anticancer and anti-inflammatory. 
  •  Content of pectin can help remove dirt buildup in the gut for so long. 
  • Can lower cholesterol levels, blood pressure and blood sugar levels. 
  • Can reduce appetite. 
  • Can treat headaches, etc. 

09. Tomato juice 


Tomato juice for health benefits are:

  • High antioxidant useful to defend the body from free radicals. 
  • Content of lyopene in tomatoes could prevent prostate cancer. 
  • To maintain ideal body weight for those who are dieting to lose weight and may increase appetite for those who are raising the weight as well as in the recovery phase after illness. 
  • Preventing constipation. 
  • Glycogen levels can stabilize liver function, etc. 

 10. Avocado juice 

Avocado juice for health benefits include:

  • Helps formation of red blood cells 
  •  Preventing anemia 
  •  For pregnant women, folic acid content of avocados can stimulate brain development and the formation of the spinal cord. 
  • Controlling the bad fats (LDL cholesterol) and raise the good fats (HDL cholesterol) 
  •  Prevent stroke. 
  • Anti-wrinkle and ageless. etc.