.

Saturday, September 29, 2012

Give Away : Wangi & Happy Macam Akiff

Nak join GA kat bawah nie pulak..oh ya kalau korang nak join gak klik kat gambar bawah nie ya...


Syarat2nya :

Pertama



Kedua



Ketiga


Keempat

Tampal Banner GA

Kelima

Masuk blog Happy Perfumes - pilih 3 jenis perfume yg anda suka

Keenam

Tampal Gambar

Chanel Coco Mademoiselle EDP

Euphoria by Calvin Klein
 

212 Sexy EDP by Carolina Herrera
 

Ketujuh

Tinggalkan link kat ruangan komen

Tarikh tutup penyertaan : 5 Oktober 2012 (Jumaat)

Lego Note Book

Sekarang orang sibuk sangat pasal Lego Land kan..aku pulak nak tunjuk Lego Note Book..muahaha :p



Thursday, September 20, 2012

20092012


Collection of Creative Things













Wednesday, September 19, 2012

Samsung Galaxy Tab 10.1

Dah beli dah Samsung Galaxy Tab 10.1 dengan harga RM1399...


tapi kejap jer dah bosan..muahaha...


Tuesday, September 18, 2012

Blackberry oh Blackberry

adoiyai susah jgk nk update blog gn blackberry nie,apa x nyer x leh nk loading page katanya page tlampau besar.

bila la ... nk dpt blackberry, klu dh dpt sng la, aku leh gn bb aku semula, sng nk wat kol, nak taip msg + leh la bbm je lps nie hahaha...

paling penting leh la aku update blog gn bb je, sbb nnti x larat kot nk dok menaip depan laptop, skrg pun x boleh sgt dok dpn laptop, maklumlah kesihatan x mgizinkan. harap2 aku sihat cepat. insyaallah

8th GiveAway (GA)

Jom join GA dari blog umiyumi2 ha klik 8th GiveAway (GA) klu nk join, leh dapat hadiah kat bawah nie..bestkan....


Tarikh tamat GA 
25 September 2012 
Pemenang akan diumumkan pada 
26 September 2012

So cepat2 ada masa lg nie

Friday, September 14, 2012

Adam & Hawa - Aisya Sofea

Sambung baca novel Adam & Hawa pulak...



AIN HAWANI, zaman solonya ternoktah pada usia remaja. Hanya kerana silap perhitungan, timbul prasangka buruk, menyebabkan dia dan Adam Mukhriz terjerat. Rayuannya tidak dipedulikan. Lelaki itu pula diam membisu, seolah-olah benar apa yang berlaku.

Akhirnya, ijab kabul antara mereka terlafaz dalam paksa dan tanpa rela. Sayangnya, hubungan suami isteri ini hanya tertulis di atas kertas sahaja. Ain yang kecewa, pergi jauh mencari harga diri. Adam yang ditinggalkan, menghitung hari-hari nan sepi. Setiap saat rindunya terus melimpah. Namun Ain tidak pernah berpaling melihat cinta yang mekar di hatinya. Ah... Adam pasrah! Semua itu salahnya kerana tidak berani memaknakan kata-kata.

Setelah lapan tahun pergi dan menanti, Ain dan Adam dipertemukan di depan pintu Majidilharam. Bagi Adam, kebetulan ini memang didoakan sekian lama. Ain pula terus membenci dan menganggap ikatan mereka sudah terputus. Hanya lafaz Adam yang ditunggu. Tapi tegarkah Ain? Sejak pertemuan itu, hati Ain berbolak-balik. Nafasnya bagai berombak, perasaannya jadi gementar dan hidupnya sudah tidak keruan hanya kerana Adam.

Benarkah dalam hati ada cinta? Tapi keegoannya cuba menidakkan. Ingin diluah, mulut tak terkata. Ingin disimpan hati tak tertanggung. Bagi Adam, dia tetap menanti Hawanya biarpun lapan tahun lagi...

Resah Kasih - Eina Afrina

Sekarang tengah baca novel ini, beli masa Pesta Buku kat Shah Alam dgn harga RM10.00 


Sinopsis

Firda seorang gadis ceria yang dilahirkan dalam keluarga yang serba mewah. Dalam diam, dia terpaut pada Zarez yang bekerja di syarikat keluarganya. Kemelut cinta bermula bila mengetahui Lisa juga mencintai lelaki yang sama. Hakikat itu membuat Firda dalam dilema kerana Lisa adalah kakaknya. Sebagai wanita bermaruah, Firda nekad menamatkan segala impian. Firda pergi membawa diri namun setelah bertahun berpisah, akhirnya mereka bertemu kembali. Zarez kembali menagih janji yang pernah mereka lafazkan dahulu. Akhirnya kekuatan cinta telah menyatukan mereka. Namun, bahagiakah mereka melayari bahtera perkahwinan?

Update 5:02 pm : Dah abis baca dah, ulasan huh nyampah betul aku kat Firda tu..ko ngat ko je yg betul..bila org wat slh ya2 mrh..bila sdri wat slh..rs mcm x bsalah..ntah hape2 je...jalan cerita x realistik...mcm over je...ada ke org yg mcm tu zaman skrg nie? ntahler...

Thursday, September 13, 2012

"Curi-Curi Suka" Giveaway!


Haha..dah lama jgk aku x masuk contest @ giveaway kat blog kan..mulai ri ni nak aktif semula la..mn tau ada rezeki kan...

okay utk permulaan aku nk masuk giveaway curi2 suka yang aku terjumpa dari blog ! Eqbal Zack...hadiah dia best tu..dpt novel utk 5 pemenang bertuah siap ada sign penulis novel tu lg...& dpt fridge magnet gak..best2...

cara nk join..
  1. follow blog ! Eqbal Zack
  2. buat entry psl giveaway 
  3. pastu tinggalkn link entry yg dh dipost tu kat ruangan komen entry "Curi-Curi Suka" Giveaway!
masa aku wat entry nie dah ramai gak yg join adalah dlm 117 org kat list tu..x tau tu latest update ke x..sape2 nk join sempat lg tarikh tutup 16 september 2012...

p/s : mintak2 la ada rezeki aku Amin

Thursday, September 06, 2012

Pelangi Senja - Stacy

Pelangi Senja - Stacy


Ku bermimpi
Engkau Kembali
Wajah tenang kau berkata,
Sayang, aku cinta

Namun kita takkan bersama,
Dikau pergi takkan kembali
Sesal...Ku kecewa...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Ku terjaga
Dari mimpi lena,
Sedar pipi dibasahi,
Tangisku sendiri...

Merintih perasaan ini,
Tiada kata mampu diungkap...
Tiada yang mengerti...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Wahai...sang pelangi indah,
Muncul seketika...
Sayang tak ku lihat,
Kini tiada...

Jika mampu ku kembali,
Mengulangi masa...
Pasti ku tunaikan,
Permintaan terakhir...

Kini hanya, tinggal kenangan,
Hanya waktu menentukan,
Kita kan bersama...

Gagau Ikan

Apa itu gagau ikan??? nak tau apa..nanti aku cerita okay...sebelum tu try tgk gambar nie dulu yang aku amik dari HOMESTAY AIR MANIS punya blog