.

Thursday, March 07, 2013

Surat Dari Langit Biru

Sape tengok citer nie? Suka ke? Faham ke? Typical cerita Melayu sket2..... hehe...citer nie pun dah nak habis kan...tinggal 2 episod lagi kot, kalau x silap...aku macam biasa nak komen sket pasal citer nie...
1. Kenapalah dorang x betul2 teliti..aku asyik nampak amende alat utk suara yg selalu letak kat belakang pelakon tu? Nama mende tu pun aku x tau hehe...so jd mcm x real dh..nampak sangat berlakon.
2. Mana ada orang kampung pakai baju kurung dipadankan dgn seluar dah zaman sekarang nie..ikat rambut macam tu..pakai baju kurung old fashion camtu..pakai tudung selekeh camtu, aiyoo...
3. Org kg gi & balik sekolah jln kaki??? Mungkin ada sorang 2...tapi x la seramai camtu... lagi2 anak ketua kampung, jalan kaki??? Dak2 skrg kaya ke x paling kurang naik motorsikal gi sekolah... semiskin2 org kampung pun, insyaAllah masih mampu beli basikal kot...
4. Ke sana sini jalan kaki..termasuk ketua kampung...miskinnya ketua kampung, ooohhhh ronda2 tengok penduduk kampung dia kot... yg muda pun gi mn2 jalan kaki...ish2..siap pakai payung lagi tu...setahu aku orang tua je jalan kaki pakai payung tu pun dorang gi dekat2 je... yang muda?? Lagi sekali aku habaq mai..dorang naik motor..walaupun gi rumah jiran sebelah rumah.
5. Sket2 lalu sawah?sket2 lalu sawah..kot iya pun nak tunjuk pemandangan sawah padi tu..x kan la xde tempat lain kot...hari dah ribut petir nak hujan pun leh lagi sembang2 kat tengah2 jalan di SAWAH PADI!!!
6. X tau pulak aku orang kampung malam2 lepak kat beranda...xde nyamuk ke???
7. Hebat betul bas tu...masuk sampai dalam kampung... selama ni aku naik bas turun kat jalan besar je...
8. Hehehe.... kena rogol pun nak amik gambar..hello ko kena rogol ok...ops ayat sopan sket, dak pompuan tu diperkosa... sanggup lagi amik gambar diri sendiri... ish...ish....ish....
9. Berdua2an yang bukan muhrim...dah sah2 salah, dah tau nak balik kampung...ajak la adik tu balik sama... kata dah diberi didikan agama SECUKUPNYA, x kan mende basic tu pun x ingat kot.
Sebenarnya ada lagi nie aku nak komen...tapi lupa pulak....
p/s : dorang berlakon kat kampung aku...of koz aku tau camne life style kat kampung...tapi mungkin nie suasana kampung zaman 80an kut....time aku kecik lagi...
Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

0 kesan degil: