.

Monday, June 24, 2013

Maut Dilanggar TROLI

Sape tengok berita semalam? 23 Jun 2013. Tiap kali aku teringat aku rasa ngeri sangat, kesian orang tu x pasal2 mati. Laju giler troli tu rempuh mangsa. Kalau hidup pun aku x tau camne keadaan dia. Yang bawak troli tu pun satu, dah dorang x bg bawak troli yg xde brek tu nak gak bawak...DEGIL sangat, x pasal2 dah membunuh. Setakat saman apalah sangat ye x...

Memanglah mati tu ditangan Tuhan...tapi kita perlu jugak berhati2 utk mgelakkan berlakunya perkara2 yg membahayakan terhadap diri sendiri mahupun orang lain.

Sape yang x tengok dan nak tengok cuba try tengok kat youtube mungkin ada yang post, x pun try tengok tonton berita semalam punya kalau ada la..

#dah ajalnya begitu rupa, kita x tau lagi... Semoga pjg umurlah hendaknya...Amin.


Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Supermoon 2013


Sekarang nie isu paling hangat adalah mengenai jerebu...tapi aku bukan nak bercerita pasal jerebu...aku nak citer pasal Supermoon...apa itu Supermoon??? Supermoon tau..bukan superman...
Supermoon atau lebih dikenali dengan nama saintifiknya iaitu Lunar Perigee adalah satu fenomena bulan penuh yang kelihatan lebih besar dan terang. Bulan akan dilihat 14 peratus lebih besar dan 30 peratus lebih cerah daripada hari biasa. Istilah supermoon pertama kali dikemukakan oleh ahli astronomi, Richard Nolle pada tahun 1979. Fenomena ini hanya berlaku sekali dalam setahun. Hal ini sangat dinantikan oleh para penggemar astronomi. Pada 23 Jun 2013 fenomena ini dijangkakan akan berlaku.

Kat atas tu gambar yang aku snap dan jugak gambar dari sumber internet...

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Wednesday, June 19, 2013

Testing Camera Baru

Konon2 je tu ceh....

Tuesday, June 18, 2013

GA vs CONTEST

    GA
    vs 
CONTEST

Sunday, June 16, 2013

Hujan Chocolate di Istana Sutera

Malas nak taip...nak tido dah..tengok gambar je okay....zzzzzzz

Wah Boleh Shopping Online Kat Parkson

Ha sape2 yang xde masa nak pegi keluar shopping tu lagi 1 tempat untuk anda shopping online adalah di Parkson Online... dari yang aku tahu...Parkson ni jual barang2 macam handbag, kasut, baju, seluar...xdelah pulak dorang jual carpet, puding caramel, durian dan sebagainya.. kalau ada sorry lah ye...aku x tau hehe...

website dia klik >> http://www.parkson.com.my/

Ni apahal pulak aku tengok beg2 Carlo Rino nie? Sebabnya adalah aku nak beli untuk raya...wah puasa pun belum dah fikir raya la pulak kan..cit...ok pastu click sini..klik sini dan sini...tetiba hambek..sampai 4x aku terklik..nak bisnes ke apa... hehe...aku ingat lom masuk shopping bag lagi..so aku klik2 jelah :p

Then dah siap semua...settle...err alamak aku lom register lagi la..jap ehh register dulu...nanti bebila nak membeli lagi senang...sebab dah ada akaun ye x..

Selamat membeli belah... segala risiko sila tanggung sendiri okay....

#baru tau leh shopping online kat Parkson hehe...tapi aku tak beli pun guna online...kang ada yang kata aku berlagak kaya pulak kan,,,

Created using Adobe® Photoshop® Touch http://www.adobe.com/go/pstouch

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Saturday, June 15, 2013

3 Hari Lagi...

3 Hari Lagi!!!
Psststttt...apa yang 3 hari lagi??? Tunggggguuuuuuu......
#mau tido dah...zzzzzzz
Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Friday, June 14, 2013

Bestnya Blog Aku

Tadi aku baca catatan lama kat blog aku nie, tetiba aku rasa best...rupanya aku dulu selalu taip post kat blog, post gambar2 yang aku snap, tengok gambar tu cantik je macam guna camera mahal, padahal aku guna henpon je...

Henpon. Ya hp nie byk jasanya pada aku....dah pulak citer pasal henpon ( hmm mn ntah pegi chager BB kete aku tu)

Ingat nak taip pjg lg tapi mgantuk la pulak ( hehe camne la nak jadi blogger terkenal kalau camnie gayanya kan)...

Oklah tido...zzzzzzz....zzzz

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Wednesday, June 12, 2013

Susahnya Menjaga Anak



Ha jangan fikir bukan2 dan terus mengatakan yang aku merungut jaga anak sendiri okay...

Apa yang ingin aku bebelkan hari ini ialah pasal anak2 zaman sekarang tadi aku "facebooking" (kalau blog kita panggil blog walking kan, so facebook aku hantam bagi nama facebooking...okaylah tu kan xde la buruk sangat bila disebut & didengar hehe ) pastu terjumpa la gambar seorg lelaki... Umur mungkin lepasan SPM camtu so dah tentu2 ANAK ORANG kan belum lagi jadi SUAMI ORANG ataupun AYAH ORANG (x tau la pulak kalau dah jadi SUAMI ORANG) muka dah elok pendek kata hensem la...tapi yang x berkenan di mata aku pakai rantai la pulak...adoiyai ko tu Islam, janganlah buat camtu "bajek" korea la tu kononnya huh!!! Tetiba aku berkata di dalam hati susahnya menjaga anak...

Ni pulak citer dah lama , pun dari facebooking...seorang perempuan...mungkin lepasan SPM & masih menyambung pelajaran ataupun mungkin dah abis belajar kut...tetiba tukar status kat FB is engaged...aik bila masa dia btunang??? Mungkin aku je x tau kot... Pastu tetiba is married la pulak...dah kawen??? X wat kenduri kut sebab tu aku x tau...pastu 2-3 hari kemudian is engaged balik...adoiyai dah sah2 suka2 je buat status camtu? Kalau kwn2 mak ayah dia ada dalam senarai friend FB dia pastu dorg tnya kat mak ayah pompuan tu bila anak awak tunang@kawen??? Sampai hati x jemput... X kesian ke kat mak ayah tu... MALU kot... Tu lom lagi tambah malu dengan gambar2 romantik dengan boipren yang diupload kat FB tu... MALU mak ayah berganda2...tetiba aku berkata2 di dalam hati susahnya menjaga anak...

#Semoga anak aku dapat dibentuk dengan sempurna meskipun aku sedar terlalu banyak pengaruh negatif dan cabaran di luar sana. Amin. 

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Cantiknya Baju2 Ni

Cantik sangat kan...aku memang minat baju2 camni...rasa macam nak beli je huhu...
p/s : tengok baju je...jangan tengok lain pulak tau
Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Mesin My Syiling AEON

Kronologi penukaran syiling di AEON Cheras Selatan

1. Masukkan syiling kat bekas Anakku Zara punya..kih2, x kan nk bwk tabung plk kn..
2. Pegi kat Mesin My Syiling...tekan A untuk mula...tekan A utk tmbh syiling... tekan B utk tamat
3. Mesin akan buat pengiraan...
4. Pastu kuar resit..kena ambik pd hari yg sama...perasan tak tarikh tamat tu masa dia kul 11:59:59 ke mata aku yg silap hehe :p
5. Cik yg bdiri tu yg uruskan baucer aku...
6. Kena isi nama & ic kat 1 borang ni (x snap gmbr segan hehe :p)
7. Dpt baucer leh la ENJOY!!!!


Malam semalam aku gi Jusco ehh silap AEON Cheras Selatan semata2 nak tukar duit syiling aku yang menimbun (macam la banyak sangat kan...) So layankan jelah gambar2 kat atas tu... Dalam gambar tu bukan tangan aku ye hehe :p

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Monday, June 10, 2013

Cheese ~ Cik Qwerty


Membaca novel lagi....baru nak start baca nie...apa2 hal tgkp gambar dulu buat post kat blog hehe :p
Created using Adobe® Photoshop® Touch http://www.adobe.com/go/pstouch

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Saturday, June 08, 2013

Jom ber"Sleeping Beauty" zzzzzzzZzZzZzZZ.....


Dah ngantuk sangat2 nie... sok tggu org Aussie balik Malaysia...hehe...sebelum tu tengok gambar wajah kesayangan aku... gud nitezzzzzzzzzzzzzzz.......

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Aku & Smurfs


Tak sangka dah 141 hari aku mengtweet mende nie...

Created using Adobe® Photoshop® Touch http://www.adobe.com/go/pstouch
Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1