.

Saturday, December 20, 2014

Sedihnya...

Salam semua...Amat menyedihkan blog aku nie kan..sebulan 1 post je...macam manalah nuffnang earning nak meningkat ye tak..dok statik kat situ jelah nampaknya...

Dah x banyak cerita ke nak diceritakan??? Ok dulu bujang..selalu bjalan ke merata2 tempat..lagipun aku mmg suka berjalan lagi2 tempat yg ramai orang macam Pikom PC Fair, Matta Fair..& apa2 fair la..termasuk Fun Fair..tapi bila dah btukar status dari single jadi double & triple...dan dot dot dot..susah la nak pegi tempat yang ramai orang...ada masa tu aku pegi Mom & Baby Expo kot kalau x silap kat Midvalley...pegi x beli apa2 pun..punyalah ramai gila orang kat luar pintu masuk sebelum expo tu bukak..nak kata brg2 yang dijual murah gila x jugak sama je..lepas tu ada pulak Karangkraf punya jualan pe ntah..kalau dulu aku gila novel..mmg aku pegi...x kira ramai orang ke x...Pesta Buku kat PWTC tu aku pegi jugak..x ingat plk bp hb ya yang baru2 buat niรจ...dan yang paling aku suka pegi sekarang nie Big Bad Wolf...seriously lepas nie aku nak pegi tiap2 tahun...sekarang pun tgh ร da BBW kat MIECC kan..tapi esok last...

Ohh ya aku pun sekarang memang dah jarang bercerita pasal kehidupan aku seharian..pegi mna...makan apa...buat apa...bukan apa...bukan sebab bosan ke apa..tapi just x nak tlalu mdedahkab identiti diri kepada umum...kalau citer tu terlalu personal..P&C lagi..aku citer kat blog private aku...so kira blog tu merangkap diari aku la..padahal blog tu pun aku gagal update hari2 muahaha...mana2 cerita pasal kehidupan aku yang boleh dikongsikan kepada umum nanti aku akan post kt sini...buat masa sekarang memang sibuk sangat...ehh bukan sibuk..sekarang aku nak berehat..tunggu masa yang sesuai baru cerita panjang2 lagi...dan harap2 boleh buat entry terbaru setiap hari...

Oklah dah pukul 1 pagi kot sekarang nie..nak kena bangun awal pagi nie..padahal memang tido x menentu pun sejak sebulan lebih nie...kenapakah??? Jeng..jeng...jeng...nanti next entry aku cerita ya...sekarang nak tido dulu...nak post gambar apa ya kat sini??? Nanti tgk la kat gallery gambar apa yang sesuai...ha letak gambar sdiri jelah :p xde watermark plk....adoi...

Adios..zzzzzzZzzzZ




Sent from Samsung Mobile.

Wednesday, December 10, 2014

Kad Kahwin Yang Unik

Gambar2 nie aku rembat dari facebook je..so korang jgn marah aku pulak kalau korang punya kad jemputan ada kat sini..sila marah org 1st yang upload tu dulu ya...hehe..

Wednesday, November 05, 2014

Little Zara Shop

Ha nk inform nie..biz on9 aku dah kembali beroperasi sejak bulan lepas... Alhamdulillah sale pun ada la peningkatan...so meh la singgah ya...tgk kot2 ada yg bkenan :)



Sent from Samsung Mobile.

Sample Huggies

Semalam dpt sample huggies nie :)


Sent from Samsung Mobile.

Sunday, September 28, 2014

Nuffnang Yang Statik

Salam...hehe..malam nie ehh silap pagi nie tetiba nak tengok akaun nuffnang..muahaha...statik je BE aku tu...nak wat camne blog x update selalu..ye tak...

Banyak bende nak cerita sebenarnya tapi tak tercerita..maklumlah sekarang busy dehhh....

Esok2 kalau rajin nak jugak bercerita...ni kan diari aku..dulu time sekolah rajin la tulis diari sekarang jangan harap la nak berdiari bagai...pegang pun pun setahun sekali kot...

Oklah bateri dah nak abis dah nie..nanti esok2 sambung cerita (x tau la betul ke tak esok..ntah2 sebulan lg kot ๐Ÿ˜œ)

Salam ✋✌

Sent from Samsung Mobile.

Sunday, August 17, 2014

Warna Tema Raya 2014

Salam, Hai...hai..hai... lama jugak tak menaip nie..ada yang masih beraya??? Ada yang baru balik open house??? Atau baru je buat open house??? Xpe2..selagi syawal masih ada boleh la beraya ye tak...

Cerita raya aku??? Nantilah citer..aku nak citer pasal warna tema yang terhangat bagi tahun nie...

1. Merah & yg seangkatan dengannya...
- meroon
- merah hati
- pink
- pink belacan
- pink sirap bandung
- & lain2 warna seakan2 merah & pink.

2. Biru & yg seangkatan dengannya...
- biru gelap
- biru laut
- biru turqoise
- biru ala2 hijau (x tau istilah yg tepat hehe)
- & lain2 warna yg boleh dikategorikan dalam kumpulan warna biru.

Tu 2 warna yang top mengikut pemerhatian aku...korang semua setuju x? Apa warna tema raya korang tahun nie??? Warna tema family aku pulak jeng..jeng..jeng... 





Nnti aku upload ya hehe...dah transfer semua gambar kat laptop..so xde plk kat henpon nie...ok itu jelah entry kali ini...adios...

Sent from Samsung Mobile.

Wednesday, July 09, 2014

Lagi 1 Citer Mengarut

Salam...dah lama x taip blog kan hehe..oklah pasal tajuk di atas..ntah camna aku boleh terjebak tengok cerita Kerana Terpaksa Aku Relakan atau singkatannya KTAR...awal2 citer oklah..ni nak dekat2 ending makin merapu pulak...adoiyai...

1st aku lupa scene yg mn..& pasal apa...
2nd.. mak tajul tu selamba je baca Yasin x tutup aurat haishhh...
3rd.. dorg gi ambik indah dr hotel..gi dok hotel lain..hahaha...awat tak ajak je indah ngn kwn dia tu tido umh datuk tu...
4th...saiful jumpa gambar wife dia ngn yazid tu..dah bhari2 kot x kan la x buang2 sampah tu..pdhal letak dpn katil je..x logik...x logik...
5th...Ayah indah soh saiful blk jaga wife dia..pdhal dh cerai talak 3 kot...
6th...fahin tu sesuka hati je masuk bilik indah time kat hospital..ketuk la pintu dulu kot ye pun...
7th...kat rumah baru tu pun sama tgh kemas2 brg boleh plk dua lelaki tu dok lepak2 dlm bilik indah...haishh x fhm aku....
8th..inai tampal..sehari je dh hilang..klu gitu awat x buka time lps kawen hahaha...

Sebab byk citer melayu yang mengarut & x logik camnilah yang buat aku malas tengok cerita melayu...adios...


Sent from Samsung Mobile.

Thursday, June 19, 2014

Bahaya Untuk Bayi!!!

Bayi2 adalah tidak digalakkan menggunakan :

1. Buaian
- Buaian boleh menjadi satu punca kepada kecederaan kepala bayi dan boleh mengakibatkan kerosakan pada otak bayi. Penggunaan buai untuk menidurkan bayi boleh mengakibatkan pendarahan otak atau subdural haemorrhage.
๐Ÿ“– Sumber : http://www.oldtraffords.com/2010/11/kebaikan-dankeburukan-anak-tidur-buaian.html?m=1

2. Puting kosong
- Infeksi telinga meningkat
- Infeksi perut dan lain-lain
- Menyebabkan masalah gigi
- Masalah pertuturan
- Menganggu penyusuan badan
๐Ÿ“– Sumber : http://www.babycenter.com.my/a1045003/puting-kosong?ModPagespeed=noscript

3. Kerusi beroda (Walker)
- Di Canada, walker telah pun diharamkan penjualannya. Ini kerana walker tidak membantu bayi berjalan lebih cepat malah ia mengganggu dan melambatkan proses belajar berjalan.
๐Ÿ“– Sumber : http://www.hmetro.com.my/articles/Biarkanbayibergeraksendiri/Article

4. Bantal
- The U.S Consumer Product Safety Commision menyarankan agar bayi yang baru lahir sehingga usia 1 tahun sebaiknya tidak menggunakan bantal ketika tidur. Tingginya kes SIDS (sindrom kematian mendadak pada bayi) di Amerika Syarikat membuatkan beberapa doktor menyarankan untuk tidak menggunakan bantal pada anak yang berumur 2 tahun ke bawah.
๐Ÿ“– Sumber : http://doktersehat.com/mengapa-bayi-tidak-dianjurkan-pakai-bantal-saat-tidur/

Apa2 pun terserahlah pada ibu bapa untuk mengimbangkan kebaikan dan keburukan sesuatu perkara tersebut terhadap anak masing2 ✌

Sent from Samsung Mobile.

Friday, May 30, 2014

Clearance Stock!!!

Little Zara Shop tgh buat jualan phabisan stock untuk harga & maklumat lain boleh gi FB Little Zara Shop @ Whatsapp 0196405534...

Sent from Samsung Mobile.

Monday, May 19, 2014

Tentang Kehamilan






Hai semua ada yang sedang bergembira sebab baru menerima berita kehamilan? Atau baru menerima kehadiran si kecil yang comel? Tahniah diucapkan...

Okay entry kali nie aku nak cerita pasal pantang larang ketika hamil...err bukan nak cerita sebenarnya just nak meluahkan kemusykilan...

Ada yang kata awal2 pregnant x leh minum jus jambu batu, air kelapa, air tebu... tapi semua mende tu aku makan jer masa 1st trimester... agak2 memang ada effect ke x pada kehamilan??? siapa tau?

Jangan kan jus jambu batu, air kelapa dan air tebu je... jambu batu pun aku makan gak, isi kelapa..jeli kelapa, air gas pun kdg2 minum gak...hmm nampak sangat aku x menitikberatkan soal pemakanan...

Lepas nie kena jaga makan lah...ada yang kata laksa pun x leh mkn, bendi, timun..ye ke? please sape2 yang ada pengalaman tu tolong la share ya.. aku nak anak aku sihat..sempurna, xde sebarang penyakit merbahaya...xde sbrg kekurangan...lahir dgn sebaik2 kejadian cukup sifat dan dpanjangkan umurnya...semoga apa2 yang aku dah termakan yang sebenarnya x leh makan x memudaratkan baby dalam kandungan... Amin...

Thursday, May 01, 2014

Aduhai Mak Bapak Zaman Sekarang

Salam, malas nak citer panjang..tapi secara purata kebanyakkan ibu bapa zaman sekarang memang camnie.... harap2 aku x tergolong dalam golongan2 ibu bapa yang aku cakap ni lah... in sha Allah...

Ok sebagai mak bapak..korang nmpk ank korang terutamanya yg umur bawah 2 tahun kira masih boleh dipanggil baby la..panjat tangga...jalan kat tgh jln raya...masuk bilik air dan main2 dalam tu, panjat tempat2 tinggi,main botol2 kaca sampai pecah, panjat meja dan apa2 perkara lagi yang boleh mendatangkan bahaya pada si anak..apa yg korang akan buat??? Kalau aku cpt2 amik si anak letak tempat selamat...

Yang menghairankan aku mak bapak zaman sekarang cepat2 gi ambik camera nak tangkap gambar si anak...nak record video & sebagainya.... ingat bahaya tu x tunggu walau sesaat pun...kot tgh tgkp gambar tu si anak terjatuh ke, terpijak kaca...dan macam2 ter lagi...menyesal takde guna dah...

So berpada2lah dalam setiap apa yang ingin kita lakukan dan ingin kita buat...

Sekian...

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Friday, April 18, 2014

Dermosol Cream vs Hydrocortisone Cream

Salam,

Aku baru bkesempatan check keyword yang orang search kat blog aku..selain pasal baju kawen 2014 ialah pasal Dermosol Cream... rasanya mungkin ada yang mengalami radang kulit atau juga dikenali sebagai eczema macam aku... Alhamdulillah sekarang nie eczema aku dah terkawal dan boleh dikatakan hampir xde langsung... dulu memang guna Dermosol Cream je yang berkesan.. tapi x tau la kenapa susah sangat nak cari... jangankan hospital kat farmasi pun dah xde jual... katanya sebab kandungan steroidnya tinggi... so dah dihentikan pengeluaran Dermosol Cream tu...

Sekarang aku dah bertukar guna Hydrocortisone Cream pulak..dia punya kegunaan sama gak macam Dermosol Cream...( aku suka Dermosol Cream sebab bila sapu rasa berangin je..macam ada pudina )...cream nie pun setakat nie sesuai dengan kulit aku... so sape2 yang tercari Dermosol Cream apa kata try Hydrocortisone Cream nie...harga pun x mahal RM7.00 je..tapi harus diingat cream nie ubatan terkawal..so ada sesetengah farmasi kena register nama utk beli cream nie...



Okaylah itu je post aku untuk kali nie...jumpa lagi nanti. Adios...

Saturday, April 12, 2014

Akhirnya...

Alhamdulillah akhirnya dapat gak cek nuffnang aku... baru sampai hari Isnin tadi...7hb.04... so lepas nie aku dah tau la bila nak cash out kan cek nuffnang hehe... ye kena aktif berblogging nie...tap sekarang busy sangat...tu yg senyap lama tu...

Banyak mende nak cerita tapi nanti lah aku sambung..apa2 hal korang tengok2 la page biz online aku leh klik FB Little Zara Shop atau blog Little Zara Shop... ada mende baru masuk...jangan lupa tau..rajin2kan diri anda..hehe... Okaylah nak gi makan jap..nanti aku sambung citer lagi...

Salam...

Sunday, March 09, 2014

#PrayForMH370


Salam, sejak pagi tadi seluruh dunia mencari2 kemana perginya pesawat MH370...tetiba hilang di ruang angkasa...MIA.... Sehingga sekarang masih x tahu lagi status pesawat berkenaan...

Pelbagai spekulasi wujud di media sosial membuat pelbagai andaian ttg pesawat tersebut...ada yg kata thempas di lautan vietnam..ada yg kata thempas dekat dgn oil & gas perairan vietnam, ada yg kata dah pun selamat mendarat...x kurang jugak ada yang cakap hilang di segitiga bermuda ( A New Bermuda Triangle )...pendek kata semua hanya andaian...takde satu pun yg disahkan betul. Sama2 lah kita berdoa semoga berlaku keajaiban... #PrayForMH370

Tetiba aku terfikir...bagaimana dengan mereka2 yg berada dalam pesawat tu...ok katakanlah pesawat tu mmg ada masalah...macamana nak menghadapi semua tu...pendek kata nyawa dihujung tanduk...tetiba pulak seluruh dunia x dapat jumpa pesawat tu berhari2.... cuba letakkan diri sendiri dalam situasi tu... Ya Allah x dapat nak dibayangkan....

Andai kata memang hilang...hilang tapi x tau hilang ke mana... contoh macam kat segitiga bermuda tu...sampai sekarang takde siapa yang tahu apa sebenarnya yang berlaku kat segitiga bermuda kan..... kuasa Allah tiada siapa tahu kan berlaku keajaiban...In sha Allah...harap2 macam tulah...kalau ini bakal berlaku..syukur......ingat, kuasa Allah tiada yang mustahil... Mengharapkan berlaku keajaiban...Amin...

Tengok Astro Awani ada temuramah seorg student yang patutnya menaiki pesawat MH370 tapi ditakdirkan student tu terlepas flight... rasanya mungkin x terungkap dgn kata2 betapa bersyukurnya dia disebabkan terlepas flight tu...dia juga terlepas dari kejadian yang berlaku skrg ni...

Harap semua yg berada dalam pesawat tu selamat...walaupun bukan semua org Islam dan walaupun xde sorg pun penumpang mahupun crew yang aku kenal...tapi atas nilai2 kemanusiaan sesama kita....marilah kita berdoa agar semuanya selamat....satu lagi pesan aku....kalau kita x pandai usah tunjuk yang kita bodoh!!! Jangan keluarkan statement yg memalukan dan menunjukkan kebodohan diri sendiri di media sosial, media cetak & sebagainya...diam2 sudah...

Sedih sangat rasa nak keluar air mata taip post kali nie...tengok mak ayah sedara-mara waris2 yang ada kat airport sabar menunggu berita mangsa yang terlibat :(
#DoaUntukMH30 #PrayFor370

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Sunday, March 02, 2014

Salam 1 Dunia

Salam u'oolss, hari tu aku ada citer yg aku gi Bad Big Wolf kat MIECC tu kan...esoknya aku pegi lg utk 2nd round...gila ke x gila...ha utk 2nd day tu byk penambahan yg dorg buat mungkin hari ptama x sempat...contohnya pintu gerbang nie...

Oklah ada masa nnti aku nak taip macam2 lagi...adios

Sent from my BlackBerry® smartphone over the TuneTalk network

Saturday, March 01, 2014

Alamak Payment Nuffnang Ku

Salam, dalam bulan lepas 7 Januari aku cash out payment nuffnang aku..rupanya2 waktu sesuai utk cash out adalah hujung bulan...ini bermakna bulan depan la baru aku dpt cek nuffnang aku tu..ehh silap bulan ni...hari ni kan dah bulan Mac ehehe....

Kata nak struggle berblogging...tp smpai hari ni xde banyak pun entry baru yg aku buat so BE aku sama je dok hat tu gak..pe citer?? Korang..korang..korang... click la iklan2 nuffnang aku nie plzzzz....nak kumpul duit huhu....

Oh ya meh gi blog Little Zara Shop ada yg best kat sn...jangan lupa follow ya... wink..wink... ♡

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Friday, February 21, 2014

Ha Kenapa Pulak???

Salam,

Ha sudah..semalam tido lewat sebab skodeng blog org...pagi ni nape pulak aku tido lambat lagi??? Aku ada bgtau kan kat post yg lepas2 aku ada buat on9 biz...tido lambat koz update cover photo page fb on9 biz aku tu la...ish...ish...ish...konfim bmata panda la aku lepas nie..

Nanti esok aku upload gambar yang aku buat tu ya..atau sape2 terbaca blog aku nie & nak singgah2 page tu leh pegi klik http://www.facebook.com/littlezarashop atau pegi blog http://littlezarashop@blogspot.com tapi kat blog x updated huhu....

Oklah sangat mengantuk nie...nak tido...zzZzzzzzzzz......

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Thursday, February 20, 2014

Perlu ke???

Salam,

Oh nooo....dah pukul 2pg rupanya...aku belum tido lagi...ni gara2 baca blog orang la nie..alamak...bateri Note pun dh nk abis...takpe aku taip secara pantas jelah ya...kenapa tajuk post kali ni seperti di atas "Perlu ke???"

Okay apa yang ingin aku ceritakan nie? 1st kadang2 blogger ni memang beruntung bila ramai follower orang dah kenal dan boleh dikatakan tahap2 celebrity la jugak kan...semua cerita harus diceritakan dalam blog...persoalannya "Perlu ke???".... ye anda ramai follower..ramai yg ingin tahu setiap apa yg anda lakukan...tapi harus diingat..bila anda post pasal anda bercuti ke sana sini...beli brg2 branded yang harga cecah ribuan malah puluh atau ratus ribuan ringgit...jangan lupa ada insan2 yang x mampu pun nak beli barang yang harga x sampai 2 angka...malah 1 angka pun belum tentu mampu...so dalam hati mereka akan terbit rasa cemburu... pada si blogger pulak..ikhlaskah anda bercerita atau ada terselit rasa riak??? okay sorry blog anda untuk golongan atasan..bukan untuk blogger kelas sederhana macam aku.... huhu - sedar diri -

2nd sebagai seorang perempuan, isteri atau mungkin seorg ibu ingin aku tekankan kita ini perempuan...yang banyak batas2 perlu dijaga...aurat, aib dan maruah...fikirlah... malas nak cerita panjang.. - aku juga tidak sempurna -

3rd berkait dengan yg 1st tadi....keselamatan...x perlulah nak post gambar rumah...alamat rumah bagai..kalau dah kena rompak...baru nak menyesal???

Bukan semua orang mampu dan dapat apa yg kita dpt...walaupun dunia dah semakin canggih...sikap dengki tu tetap ada...jangan nanti ada yang nak jatuhkan kita melalui cara yang tak pernah kita duga.

Ingat apa yg kita ada milik Allah..sekelip mata Allah boleh tarik balik... Berhati2 dengan niat, kata2 dan perbuatan kita.

Betulkan aku jika aku salah....

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Sunday, February 16, 2014

Time Kawen Semuanya Boleh!!!

Salam 1 Blogger....

Aku tertanya2..kenapa ada insan yang asyik menasihatkan org lain tutup aurat..jangan buat camtu..bdosa..jgn buat itu..jangan buat ini...HARAM!!!

Tp bila kawen..kduri kawen @ majlis kawen tmasuk majlis akad nikah...semua yang x boleh..yg dipandang x elok..boleh pulak wat2 pejam mata..x nampak...seolah2 menghalalkan apa yang x elok berlaku nanti boleh taubat..klu ada perasaan nak btaubat dan myesallah kan...

1st pasal aurat...elok je tutup aurat tp time kawen baju singkat ketat..dada??? tok sah cakap la..ramai kot yg kawen pakai tudung masuk dalam baju...so nmpk la korset yg colourful konon2 lawa la tu...Baju pulak jarang..nampak la ketiak...bulu ketiak pun nampak..adoiyai....tu aku x citer lagi pasal makeup yang macam 2-3 lapis pinggan kat muka..pakai bulu mata palsu plk tu...adoi pakai yg palsu2 utk cantik ni HARAM yg boleh pakai pun gigi palsu je...(juga kaki dan tgn palsu jika memerlukan)...yang lain x yah la... - sedar diri atas kekhilafan lalu :(

2nd pasal inai utk lelaki HARAM...Inai adalah perhiasan untuk perempuan. perempuan pun kot ye inai perhiasan kita..tok sah la pakai inai sampai ke bahu..agak2 la...kang dah rupa tatu la plk.... rantai pun sama...encik2 abang semua yang nak kawen tu...no..no...no...ok x yah pakai rantai silver yg 1 set ngn pakej baju melayu tu... HARAM!!! Skrg baju melayu pun cantik2 kan..dah macam2 fesyen ada..tok sah la nak berantai bagai...x tambah hensem pun kalau pakai rantai....rantai emas atau silver tu lagila HARAM encik abg oiii....

3rd aku x tau budaya mana yang ada adat tukar2 cincin nie..aku tau orang non muslim je yg ada couple ring time kawen... pasal hukum pakai cincin utk lelaki aku x pasti la plk... setahu aku ada cincin yg dibenarkan dan ada yg x boleh dipakai oleh org lelaki contohnya cincin emas.

4th bsanding dan renjis2 dipilis...x boleh ok tu budaya agama lain..jgn la buat... setakat dok tgkp2 gmbr tu boleh la lagi..tapi itu pun perlu jgk jaga aurat....bukan semua tu muhrim pada pengantin pompuan ye tak...so jgn over2 sgt la ya...

5th nikah kat masjid...tolong la jg aurat bila masuk masjid..rumah Allah tu kan...then x yah la nk cium2 dahi kat masjid..klu nk buat semua tu better nikah kat rumah..kat taman ke mn2 la selain masjid dan tempat2 ibadat agama kita ok... rasa sakit hati dan sedih bila kebanyakkan drama kat tv buat scene nikah kat masjid..siap slm, cium dahi dll tanpa ada ikatan yg sah :(

6th buat majlis dan bg goodies utk para jemputan tu x yah la menunjuk2 sgt...lps majlis abis...walau segemilang mana pun majlis tu org x kan ingat pun...goodies yg kita bg tu biar la yg org boleh gn atau makan...ni bg fridge magnet atau keychain gambar muka pgantin..ko ingat ada ke org nk guna..klu aku yg dpt la kan... klu aku x simpan dlm tong sampah mungkin aku simpan la kat mn2 yg aku x nmpk...nak ke letak key chain kat car key korg gambar kawen bekas awek korg kawen dgn lelaki lain?? orang gila pun aku rasa x kan buat..haha sbb dia gila mmg la x buat...

itu jelah kot post aku kali ni...jumpa di lain hari tata...titi...tutu... salam...

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Saturday, February 15, 2014

Big Bad Wolf | Fireball Book Sale 2014

Salam, lama gila aku x menaip blog kan..ada je halangan nak wat camne..so kali nie aku nak bercerita pasal apa yang aku buat hari ni.. Awal2 pagi bangun, kul 8 dah btolak dari rumah ke MIECC kerana apa??? kerana aku nak pegi ke.... sila lihat poster di bawah


Big Bad Wolf Fireball Book Sale ni start hari ni 15.02.2014 - 23.02.2014 dari jam 9pagi hingga jam 9mlm. So ada 9 hari kalau rasa2 nak pegi...aku gi awal sebab konon2nya nanti banyak buku yg dah abis kalau gi lambat2.

klik kat link di bawah untuk maklumat lanjut tentang BBW 2014 ni ya

Kul 8.30 kami sampai sana...ni gambar nak masuk parking MIECC Isnin - Khamis RM3.00, Jumaat - Ahad RM4.00 (kalau x silap la)...then cari2 parking..dah siap parking sarapan dulu..kul 8.50 gi naik...




Tak sangka dah ramai gila orang...siap beratur lagi..oh ya lupa nak bagitau ni 1st time aku gi BBW...so x tau begini keadaannya..sebelum pegi kena ada ilmu ye x...so semalam aku dah baca dari blog2 yang ada...pemandangan orang yg bawak beg2 AF nie bukan sesuatu yg luar biasa sebab utama berat kot nak pegang buku yg tebal2 tu ye dak..aku cuma bawak beg sandang kat bahu tu..


 ni peneman setia aku :) 
- yg baju biru tu bukan tau -


Okay masuk2 je orang berebut2 amik kotak..kat sini dorg sediakan kotak untuk letak dan bawak buku2 yang korang nak beli..so ke hulu hilir la bawak kotak..aku x ambik pun.. So layan gambar2 yang aku snap sepanjang lebih kurang 30 min berada di sana... gambar yang gegar2 macam orang sakit Parkinson tu adalah disebabkan aku snap sambil berjalan..masa tu penting katakan...













ni pulak buku2 lepas kaunter bayaran..bahagian ni byk buku yg masih dlm plastik..harga dalam RM17 ke atas bergantung jugak la..ada yg murah... cuma pelik sket kenapa dipisahkan bahagian ni dengan bahagian yang kat dalam tu..kenapa x sekalikan je???










agak2 kalau lapar leh makan dulu..then sambung abiskan duit lagi..ada Pizza Hut, Ayamas, Nasi Lemak n mcm2 lg la...

si blogger pun nak enterprem jugak citt

khusyuk membaca budak kecik nie...


nilah hasil mengabiskan duit di BBW 2014

untuk 6 buah buku nie x sampai RM50 aku budget RM100 nak abiskan duit kat sini x sampai pulak target aku. untuk Zara 3 ketul..untuk aku pun 3 ketul sempat gak aku rembat 2 ketul novel...hehe..nanti aku update harga untuk semua buku yang aku beli nie ya...

p/s : rasa nak pegi lagi la sebelum BBW kali nie abis..hari nie x sempat nak round semua..harap2 dapat gi lagi :D