.

Friday, February 21, 2014

Ha Kenapa Pulak???

Salam,

Ha sudah..semalam tido lewat sebab skodeng blog org...pagi ni nape pulak aku tido lambat lagi??? Aku ada bgtau kan kat post yg lepas2 aku ada buat on9 biz...tido lambat koz update cover photo page fb on9 biz aku tu la...ish...ish...ish...konfim bmata panda la aku lepas nie..

Nanti esok aku upload gambar yang aku buat tu ya..atau sape2 terbaca blog aku nie & nak singgah2 page tu leh pegi klik http://www.facebook.com/littlezarashop atau pegi blog http://littlezarashop@blogspot.com tapi kat blog x updated huhu....

Oklah sangat mengantuk nie...nak tido...zzZzzzzzzzz......

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Thursday, February 20, 2014

Perlu ke???

Salam,

Oh nooo....dah pukul 2pg rupanya...aku belum tido lagi...ni gara2 baca blog orang la nie..alamak...bateri Note pun dh nk abis...takpe aku taip secara pantas jelah ya...kenapa tajuk post kali ni seperti di atas "Perlu ke???"

Okay apa yang ingin aku ceritakan nie? 1st kadang2 blogger ni memang beruntung bila ramai follower orang dah kenal dan boleh dikatakan tahap2 celebrity la jugak kan...semua cerita harus diceritakan dalam blog...persoalannya "Perlu ke???".... ye anda ramai follower..ramai yg ingin tahu setiap apa yg anda lakukan...tapi harus diingat..bila anda post pasal anda bercuti ke sana sini...beli brg2 branded yang harga cecah ribuan malah puluh atau ratus ribuan ringgit...jangan lupa ada insan2 yang x mampu pun nak beli barang yang harga x sampai 2 angka...malah 1 angka pun belum tentu mampu...so dalam hati mereka akan terbit rasa cemburu... pada si blogger pulak..ikhlaskah anda bercerita atau ada terselit rasa riak??? okay sorry blog anda untuk golongan atasan..bukan untuk blogger kelas sederhana macam aku.... huhu - sedar diri -

2nd sebagai seorang perempuan, isteri atau mungkin seorg ibu ingin aku tekankan kita ini perempuan...yang banyak batas2 perlu dijaga...aurat, aib dan maruah...fikirlah... malas nak cerita panjang.. - aku juga tidak sempurna -

3rd berkait dengan yg 1st tadi....keselamatan...x perlulah nak post gambar rumah...alamat rumah bagai..kalau dah kena rompak...baru nak menyesal???

Bukan semua orang mampu dan dapat apa yg kita dpt...walaupun dunia dah semakin canggih...sikap dengki tu tetap ada...jangan nanti ada yang nak jatuhkan kita melalui cara yang tak pernah kita duga.

Ingat apa yg kita ada milik Allah..sekelip mata Allah boleh tarik balik... Berhati2 dengan niat, kata2 dan perbuatan kita.

Betulkan aku jika aku salah....

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Sunday, February 16, 2014

Time Kawen Semuanya Boleh!!!

Salam 1 Blogger....

Aku tertanya2..kenapa ada insan yang asyik menasihatkan org lain tutup aurat..jangan buat camtu..bdosa..jgn buat itu..jangan buat ini...HARAM!!!

Tp bila kawen..kduri kawen @ majlis kawen tmasuk majlis akad nikah...semua yang x boleh..yg dipandang x elok..boleh pulak wat2 pejam mata..x nampak...seolah2 menghalalkan apa yang x elok berlaku nanti boleh taubat..klu ada perasaan nak btaubat dan myesallah kan...

1st pasal aurat...elok je tutup aurat tp time kawen baju singkat ketat..dada??? tok sah cakap la..ramai kot yg kawen pakai tudung masuk dalam baju...so nmpk la korset yg colourful konon2 lawa la tu...Baju pulak jarang..nampak la ketiak...bulu ketiak pun nampak..adoiyai....tu aku x citer lagi pasal makeup yang macam 2-3 lapis pinggan kat muka..pakai bulu mata palsu plk tu...adoi pakai yg palsu2 utk cantik ni HARAM yg boleh pakai pun gigi palsu je...(juga kaki dan tgn palsu jika memerlukan)...yang lain x yah la... - sedar diri atas kekhilafan lalu :(

2nd pasal inai utk lelaki HARAM...Inai adalah perhiasan untuk perempuan. perempuan pun kot ye inai perhiasan kita..tok sah la pakai inai sampai ke bahu..agak2 la...kang dah rupa tatu la plk.... rantai pun sama...encik2 abang semua yang nak kawen tu...no..no...no...ok x yah pakai rantai silver yg 1 set ngn pakej baju melayu tu... HARAM!!! Skrg baju melayu pun cantik2 kan..dah macam2 fesyen ada..tok sah la nak berantai bagai...x tambah hensem pun kalau pakai rantai....rantai emas atau silver tu lagila HARAM encik abg oiii....

3rd aku x tau budaya mana yang ada adat tukar2 cincin nie..aku tau orang non muslim je yg ada couple ring time kawen... pasal hukum pakai cincin utk lelaki aku x pasti la plk... setahu aku ada cincin yg dibenarkan dan ada yg x boleh dipakai oleh org lelaki contohnya cincin emas.

4th bsanding dan renjis2 dipilis...x boleh ok tu budaya agama lain..jgn la buat... setakat dok tgkp2 gmbr tu boleh la lagi..tapi itu pun perlu jgk jaga aurat....bukan semua tu muhrim pada pengantin pompuan ye tak...so jgn over2 sgt la ya...

5th nikah kat masjid...tolong la jg aurat bila masuk masjid..rumah Allah tu kan...then x yah la nk cium2 dahi kat masjid..klu nk buat semua tu better nikah kat rumah..kat taman ke mn2 la selain masjid dan tempat2 ibadat agama kita ok... rasa sakit hati dan sedih bila kebanyakkan drama kat tv buat scene nikah kat masjid..siap slm, cium dahi dll tanpa ada ikatan yg sah :(

6th buat majlis dan bg goodies utk para jemputan tu x yah la menunjuk2 sgt...lps majlis abis...walau segemilang mana pun majlis tu org x kan ingat pun...goodies yg kita bg tu biar la yg org boleh gn atau makan...ni bg fridge magnet atau keychain gambar muka pgantin..ko ingat ada ke org nk guna..klu aku yg dpt la kan... klu aku x simpan dlm tong sampah mungkin aku simpan la kat mn2 yg aku x nmpk...nak ke letak key chain kat car key korg gambar kawen bekas awek korg kawen dgn lelaki lain?? orang gila pun aku rasa x kan buat..haha sbb dia gila mmg la x buat...

itu jelah kot post aku kali ni...jumpa di lain hari tata...titi...tutu... salam...

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1

Saturday, February 15, 2014

Big Bad Wolf | Fireball Book Sale 2014

Salam, lama gila aku x menaip blog kan..ada je halangan nak wat camne..so kali nie aku nak bercerita pasal apa yang aku buat hari ni.. Awal2 pagi bangun, kul 8 dah btolak dari rumah ke MIECC kerana apa??? kerana aku nak pegi ke.... sila lihat poster di bawah


Big Bad Wolf Fireball Book Sale ni start hari ni 15.02.2014 - 23.02.2014 dari jam 9pagi hingga jam 9mlm. So ada 9 hari kalau rasa2 nak pegi...aku gi awal sebab konon2nya nanti banyak buku yg dah abis kalau gi lambat2.

klik kat link di bawah untuk maklumat lanjut tentang BBW 2014 ni ya

Kul 8.30 kami sampai sana...ni gambar nak masuk parking MIECC Isnin - Khamis RM3.00, Jumaat - Ahad RM4.00 (kalau x silap la)...then cari2 parking..dah siap parking sarapan dulu..kul 8.50 gi naik...




Tak sangka dah ramai gila orang...siap beratur lagi..oh ya lupa nak bagitau ni 1st time aku gi BBW...so x tau begini keadaannya..sebelum pegi kena ada ilmu ye x...so semalam aku dah baca dari blog2 yang ada...pemandangan orang yg bawak beg2 AF nie bukan sesuatu yg luar biasa sebab utama berat kot nak pegang buku yg tebal2 tu ye dak..aku cuma bawak beg sandang kat bahu tu..


 ni peneman setia aku :) 
- yg baju biru tu bukan tau -


Okay masuk2 je orang berebut2 amik kotak..kat sini dorg sediakan kotak untuk letak dan bawak buku2 yang korang nak beli..so ke hulu hilir la bawak kotak..aku x ambik pun.. So layan gambar2 yang aku snap sepanjang lebih kurang 30 min berada di sana... gambar yang gegar2 macam orang sakit Parkinson tu adalah disebabkan aku snap sambil berjalan..masa tu penting katakan...













ni pulak buku2 lepas kaunter bayaran..bahagian ni byk buku yg masih dlm plastik..harga dalam RM17 ke atas bergantung jugak la..ada yg murah... cuma pelik sket kenapa dipisahkan bahagian ni dengan bahagian yang kat dalam tu..kenapa x sekalikan je???










agak2 kalau lapar leh makan dulu..then sambung abiskan duit lagi..ada Pizza Hut, Ayamas, Nasi Lemak n mcm2 lg la...

si blogger pun nak enterprem jugak citt

khusyuk membaca budak kecik nie...


nilah hasil mengabiskan duit di BBW 2014

untuk 6 buah buku nie x sampai RM50 aku budget RM100 nak abiskan duit kat sini x sampai pulak target aku. untuk Zara 3 ketul..untuk aku pun 3 ketul sempat gak aku rembat 2 ketul novel...hehe..nanti aku update harga untuk semua buku yang aku beli nie ya...

p/s : rasa nak pegi lagi la sebelum BBW kali nie abis..hari nie x sempat nak round semua..harap2 dapat gi lagi :D