.

Saturday, February 15, 2014

Big Bad Wolf | Fireball Book Sale 2014

Salam, lama gila aku x menaip blog kan..ada je halangan nak wat camne..so kali nie aku nak bercerita pasal apa yang aku buat hari ni.. Awal2 pagi bangun, kul 8 dah btolak dari rumah ke MIECC kerana apa??? kerana aku nak pegi ke.... sila lihat poster di bawah


Big Bad Wolf Fireball Book Sale ni start hari ni 15.02.2014 - 23.02.2014 dari jam 9pagi hingga jam 9mlm. So ada 9 hari kalau rasa2 nak pegi...aku gi awal sebab konon2nya nanti banyak buku yg dah abis kalau gi lambat2.

klik kat link di bawah untuk maklumat lanjut tentang BBW 2014 ni ya

Kul 8.30 kami sampai sana...ni gambar nak masuk parking MIECC Isnin - Khamis RM3.00, Jumaat - Ahad RM4.00 (kalau x silap la)...then cari2 parking..dah siap parking sarapan dulu..kul 8.50 gi naik...




Tak sangka dah ramai gila orang...siap beratur lagi..oh ya lupa nak bagitau ni 1st time aku gi BBW...so x tau begini keadaannya..sebelum pegi kena ada ilmu ye x...so semalam aku dah baca dari blog2 yang ada...pemandangan orang yg bawak beg2 AF nie bukan sesuatu yg luar biasa sebab utama berat kot nak pegang buku yg tebal2 tu ye dak..aku cuma bawak beg sandang kat bahu tu..


 ni peneman setia aku :) 
- yg baju biru tu bukan tau -


Okay masuk2 je orang berebut2 amik kotak..kat sini dorg sediakan kotak untuk letak dan bawak buku2 yang korang nak beli..so ke hulu hilir la bawak kotak..aku x ambik pun.. So layan gambar2 yang aku snap sepanjang lebih kurang 30 min berada di sana... gambar yang gegar2 macam orang sakit Parkinson tu adalah disebabkan aku snap sambil berjalan..masa tu penting katakan...













ni pulak buku2 lepas kaunter bayaran..bahagian ni byk buku yg masih dlm plastik..harga dalam RM17 ke atas bergantung jugak la..ada yg murah... cuma pelik sket kenapa dipisahkan bahagian ni dengan bahagian yang kat dalam tu..kenapa x sekalikan je???










agak2 kalau lapar leh makan dulu..then sambung abiskan duit lagi..ada Pizza Hut, Ayamas, Nasi Lemak n mcm2 lg la...

si blogger pun nak enterprem jugak citt

khusyuk membaca budak kecik nie...


nilah hasil mengabiskan duit di BBW 2014

untuk 6 buah buku nie x sampai RM50 aku budget RM100 nak abiskan duit kat sini x sampai pulak target aku. untuk Zara 3 ketul..untuk aku pun 3 ketul sempat gak aku rembat 2 ketul novel...hehe..nanti aku update harga untuk semua buku yang aku beli nie ya...

p/s : rasa nak pegi lagi la sebelum BBW kali nie abis..hari nie x sempat nak round semua..harap2 dapat gi lagi :D

2 kesan degil:

Fazil Hamid said...

wah bestnye...kat kampung ni susah nak cari tempat2 macam ni...kedai buku pon tak banyak..bahan bacaan biase je ade..

C'est La Vie said...

@Fazil Hamid : nie pun 1st time sy gi BBWB ni..tau psl BBWB ni pun baru last year..best byk buku dijual pada harga yg murah..kebanyakan buku engliah..xpe ada ms leh dtg lagipun BBWB nie 9 hari.. :)