.

Friday, April 18, 2014

Dermosol Cream vs Hydrocortisone Cream

Salam,

Aku baru bkesempatan check keyword yang orang search kat blog aku..selain pasal baju kawen 2014 ialah pasal Dermosol Cream... rasanya mungkin ada yang mengalami radang kulit atau juga dikenali sebagai eczema macam aku... Alhamdulillah sekarang nie eczema aku dah terkawal dan boleh dikatakan hampir xde langsung... dulu memang guna Dermosol Cream je yang berkesan.. tapi x tau la kenapa susah sangat nak cari... jangankan hospital kat farmasi pun dah xde jual... katanya sebab kandungan steroidnya tinggi... so dah dihentikan pengeluaran Dermosol Cream tu...

Sekarang aku dah bertukar guna Hydrocortisone Cream pulak..dia punya kegunaan sama gak macam Dermosol Cream...( aku suka Dermosol Cream sebab bila sapu rasa berangin je..macam ada pudina )...cream nie pun setakat nie sesuai dengan kulit aku... so sape2 yang tercari Dermosol Cream apa kata try Hydrocortisone Cream nie...harga pun x mahal RM7.00 je..tapi harus diingat cream nie ubatan terkawal..so ada sesetengah farmasi kena register nama utk beli cream nie...



Okaylah itu je post aku untuk kali nie...jumpa lagi nanti. Adios...

0 kesan degil: