.

Friday, May 30, 2014

Clearance Stock!!!

Little Zara Shop tgh buat jualan phabisan stock untuk harga & maklumat lain boleh gi FB Little Zara Shop @ Whatsapp 0196405534...

Sent from Samsung Mobile.

Monday, May 19, 2014

Tentang Kehamilan






Hai semua ada yang sedang bergembira sebab baru menerima berita kehamilan? Atau baru menerima kehadiran si kecil yang comel? Tahniah diucapkan...

Okay entry kali nie aku nak cerita pasal pantang larang ketika hamil...err bukan nak cerita sebenarnya just nak meluahkan kemusykilan...

Ada yang kata awal2 pregnant x leh minum jus jambu batu, air kelapa, air tebu... tapi semua mende tu aku makan jer masa 1st trimester... agak2 memang ada effect ke x pada kehamilan??? siapa tau?

Jangan kan jus jambu batu, air kelapa dan air tebu je... jambu batu pun aku makan gak, isi kelapa..jeli kelapa, air gas pun kdg2 minum gak...hmm nampak sangat aku x menitikberatkan soal pemakanan...

Lepas nie kena jaga makan lah...ada yang kata laksa pun x leh mkn, bendi, timun..ye ke? please sape2 yang ada pengalaman tu tolong la share ya.. aku nak anak aku sihat..sempurna, xde sebarang penyakit merbahaya...xde sbrg kekurangan...lahir dgn sebaik2 kejadian cukup sifat dan dpanjangkan umurnya...semoga apa2 yang aku dah termakan yang sebenarnya x leh makan x memudaratkan baby dalam kandungan... Amin...

Thursday, May 01, 2014

Aduhai Mak Bapak Zaman Sekarang

Salam, malas nak citer panjang..tapi secara purata kebanyakkan ibu bapa zaman sekarang memang camnie.... harap2 aku x tergolong dalam golongan2 ibu bapa yang aku cakap ni lah... in sha Allah...

Ok sebagai mak bapak..korang nmpk ank korang terutamanya yg umur bawah 2 tahun kira masih boleh dipanggil baby la..panjat tangga...jalan kat tgh jln raya...masuk bilik air dan main2 dalam tu, panjat tempat2 tinggi,main botol2 kaca sampai pecah, panjat meja dan apa2 perkara lagi yang boleh mendatangkan bahaya pada si anak..apa yg korang akan buat??? Kalau aku cpt2 amik si anak letak tempat selamat...

Yang menghairankan aku mak bapak zaman sekarang cepat2 gi ambik camera nak tangkap gambar si anak...nak record video & sebagainya.... ingat bahaya tu x tunggu walau sesaat pun...kot tgh tgkp gambar tu si anak terjatuh ke, terpijak kaca...dan macam2 ter lagi...menyesal takde guna dah...

So berpada2lah dalam setiap apa yang ingin kita lakukan dan ingin kita buat...

Sekian...

Sent from my Samsung® Galaxy Note 10.1