.

Monday, May 19, 2014

Tentang Kehamilan






Hai semua ada yang sedang bergembira sebab baru menerima berita kehamilan? Atau baru menerima kehadiran si kecil yang comel? Tahniah diucapkan...

Okay entry kali nie aku nak cerita pasal pantang larang ketika hamil...err bukan nak cerita sebenarnya just nak meluahkan kemusykilan...

Ada yang kata awal2 pregnant x leh minum jus jambu batu, air kelapa, air tebu... tapi semua mende tu aku makan jer masa 1st trimester... agak2 memang ada effect ke x pada kehamilan??? siapa tau?

Jangan kan jus jambu batu, air kelapa dan air tebu je... jambu batu pun aku makan gak, isi kelapa..jeli kelapa, air gas pun kdg2 minum gak...hmm nampak sangat aku x menitikberatkan soal pemakanan...

Lepas nie kena jaga makan lah...ada yang kata laksa pun x leh mkn, bendi, timun..ye ke? please sape2 yang ada pengalaman tu tolong la share ya.. aku nak anak aku sihat..sempurna, xde sebarang penyakit merbahaya...xde sbrg kekurangan...lahir dgn sebaik2 kejadian cukup sifat dan dpanjangkan umurnya...semoga apa2 yang aku dah termakan yang sebenarnya x leh makan x memudaratkan baby dalam kandungan... Amin...

0 kesan degil: