.

Monday, November 02, 2015

Nama & Penyesalan

Salam..memang lama sangat tak tengokk blog... buzy sangat dah... apa2 pun meh follow ig idzarahani @ add fb ID ZARAHANI @ like page FB little zara shop..Macam2 ada habaq hang.. 😁

Just nak membebel sikit..cukup2 la bagi nama anak panjang2 & susah nak eja tu... kesian la kat anak tu nak bawak nama sendiri dah macam nama 10 orang....kot ye pun excited dapat anak...tak payah la bebankan anak tu dengan nama merepek2... aku yakin satu hari nanti mesti akan ada rasa penyesalan sebab bagi nama camtu... 

contoh zullayqha zaffhifhah zhulianna binti zafran zulkiefli ... kan aku kata contoh tadi... 

1st nama dahlah susah nak eja..nak sebut apatah lagi tak payah la nak boombastik sangat ejaan tu.. last² panggil "ika"... budak tu nak mengeja nama sendiri time sekolah nanti mungkin dah tingkatan 5 baru betul eja... darjah 6 baru ingat nama sendiri...

2nd dah nama huruf terakhir panggil kedatangan pun orang last la.. ambik hadiah..konvo & sebagainya yang ikut turutan huruf...bakal jadi orang terakhir...kesian...

3rd.. akad nikah/talqin cmne pulak..sendiri mau ingatlah ye..sila hafal 2 tahun lebih awal bakal nama isteri anda...kadi pun kena siap sedialah...

Untuk akhirnya...bagilah nama yang ada makna..panggilan yang bermakna..kerana sebaris nama itu besar maknanya...

Salam...





Sent from my Samsung device

Friday, July 31, 2015

Berhantunya Aidijuma

Sape yang dah terjebak dengan AJ??? Terus terang cakap sape2 yg tjebak dengan AJ mmg susah nak berhenti..adoiyai...

Feeling confuse



Sent from my Samsung device

Aduhai Blogku

Aduhai blog aku satu ni..makin sadis nampaknya..dah sepi banyak hari,bulan & tahun nie...

Saya jual tudung AIDIJUMA...Meh beli...follow ig idzarahani..fb inspirasi d'zarahani atau little zara shop..jom membeli brg2 lain kat situ ya... ✌.. 

Bg gambar sikit 😀





Sent from my Samsung device

Friday, March 06, 2015

Rupanya...

Salam...

Dah terlalu lama aku tak menaip..berkongsi cerita suka duka perjalanan hidup..ya masa...masa mengubah segalanya... kerana masa jugak..aku kini terasa semakin jauh dengan cerita² untuk dikongsikan dalam blog nie...

Sedar tak sedar dah bertahun aku menyepi dari bercerita tentang hidup aku...kalau dulu macam² aku cerita kat blog aku nie...sampaikan rasanya orang boleh kenal aku kot meski tak pernah berjumpa...

Sekarang hidup aku lebih banyak tak didedahkan kepada umum...bila tarikh last aku bercerita pasal diri aku kat blog nie pun..aku dah tak ingat..kena tengok balik la post² yang sebelum nie...

Oklah x sempat nak citer panjang... jumpa lagi di lain post...

Salam...


Sent from Samsung Mobile.

Thursday, March 05, 2015

Pureen Stock Clearance




Sent from Samsung Mobile.

Nature Tunnel




Sent from Samsung Mobile.

Cool Kitchen Gadget


Sent from Samsung Mobile.

Friday, February 20, 2015

Baby Shower Cake


Sent from Samsung Mobile.

Creative Pictures


Sent from Samsung Mobile.

Thursday, February 19, 2015

3D Street Art


Sent from Samsung Mobile.