.

Saturday, January 31, 2015

Sim Card Ku

1st sim card aku beli tahun 2001..line hotlink...aku ingat lagi nombornya...agak2 boleh x soh dorg aktifkan balik? Mahal tu aku beli RM200.00 gila x gila...

Pastu aku tukar guna digi plk dpt free je sebab kumpul point bila top up...top up paling murah dulu pun RM30.00

Pastu aku guna celcom plk...2-3x jgk la aku tukar no celcom

Sekarang aku guna no celcom & tunetalk..rasa nak stop la guna no celcom nie..apa ke halnya nak call celcom centre pun kn caj..ceh...

Sent from Samsung Mobile.

Kek Baby Shower

Saje nak kongsi gambar2 kek nie..tp x sanggup rasanya nak makan huhu... sebagai umat Islam tak payah la kita terikut2 dgn budaya barat nak berbaby shower bagai...nanti baby dah lahir baru shower2 (mandi) ok... -_<

Suri rumah kerja mudah???

Fikir dulu sebelum cakap suri rumah adalah kerja yang mudah...

Pernah dengar suri rumah org yang paling awal bangun & paling lewat tidur??? Mungkin bagi aku paling awal bangun tu belum lagi...sebab aku bangun kul 4-5 pg...pastu sambung tido balik...kemudian bangun la utk solat..tp paling lewat tidur tu betul...nak2 lagi time anak buat hal tak nk tido..mamanya plk x larat nk buka mata dah..tp kn la jgk btahan sampai anak ttdo...

Katanya dok umah best la boleh tido..tido la sangat...dah bangun pagi...mandi, sarapan...anak bangun mandikan anak plk..klu dah reti mandi sendiri kuranglah sikit bebanan kerja tu ye tak...pastu buat sarapan utk anak...lepas siap tu gi basuh baju plk sidai baju...tengok2 jam dah pukul 2-3 lebih dah...anak plk time kita sibuk..dorg pun sibuk mgemas jgk...abisla menan2 semua di merata2...pastu nk bg mkn lunch plk...dh bg mkn, ingat nak berehat..jgn harap la...lg2 anak yg tak nak tido siang..makin besar..makin krg tido siang..Kemas mainan semua...mandikan anak....tung..tang..tung..tang..dah mlm...baru nak rehat jap dah sepah blk mainan..panjat sana sini.....so tang mn yang katanya best sangat boleh tido tu?

Jadi nasihat aku utk semua fikirlah beribu kali sebelum berkata tugas suri rumah adalah tugas yang paling mudah...adios...

Sent from Samsung Mobile.

Friday, January 30, 2015

Duniaku

Dari selangkah..kini entah berapa juta langkah sudah kaki ini melangkah...
Merangkak..berjalan..kemudian berlari...
Dunia si kecil..hanya tahu erti suka tanpa kenal erti derita...
Hanya tahu kesenangan tanpa tahu kesusahan...
Hanya tahu saat gembira tanpa tahu erti kesedihan...

Di situ banyak kenangan tercipta..
Meniti alam kedewasaan...
Belajar mengenal dunia...
Suka duka tangis dan gembira...

Kini semuanya telah berlalu...
Aku amat merindui semua itu...
Tapi kata mereka biarkan semua itu...
Teruskan melangkah ke hadapan
Usah menoleh melihat jejak yang ditinggalkan..

Sent from Samsung Mobile.

Thursday, January 29, 2015

3D Paintings

Tuesday, January 27, 2015

Untuk Si Ulat Buku

Cuba tengok betul2..nie khas untuk si ulat buku..best gak nie kan...

Saturday, January 24, 2015

Sorry Sangat2

Assalamualaikum Dunia..

Dah lama sangat x menaip kat sini kan..kenapalh sejak akhir2 nie busy sangat sampai tak sempat nak on laptop..apatah lag nak menaip kat sini...takpelah cuba la jugak cerita apa yang terjadi sejak si blogger menghilangkan diri... takdelah menghilangkan diri sangat pun sebenarnya..sape2 yang ada dalam frend list FB masih boleh tahu apa yang aku buat..di mana aku berada..tapi xdelah secara detail sangat kan..privacy tu atas sebab2 keselamatan... ha cerita pasal keselamatan nie..aku terfikir..ada lah dalam 2-3 hari lepas ada orang ketuk pintu katanya dari astro..pemasangan percuma...macam pelik je gi ketuk pintu rumah ke rumah nak pasang astro time waktu kerja...menimbulkan kemusykilan di situ...so nasihat aku, jangan senang2 nak buka pintu rumah selagi korang x tau sape yang ketuk pintu...

Alkisah sebulan 1 entry je kan..haha...nuffnang statik gitu jelah... oklah jumpa lagi..tata..titi..tutu..